| MJo a întrebat:

Cum poți renunța la dependența de tehnologie? Sunt dependent de telefon, de filme, de iluzii. Cum te poți îndrăgosti de ce e real și trainic?

5 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Si eu sunt dependent de internet/tehnologie. Mi se pare normal, ne duce viata la alt nivel.
Nu ma pot indragosti decat de ce e real si trainic; internetul e doar o utilitate. Nu sunt indragostit de el, cum nu sunt indragostit nici de paine sau de sare; si le consum zilnic.
Nu poti da vina pe internet pentru lipsa lucrurilor reale din viata ta.

| Celcestietot a răspuns:

Iubirea pentru ce este real nu trebuie sa fie realizata intr-un mod fortat, ci in unul natural. Daca nu vine atractia intr-un mod natural, inseamna ca nu este bun pentru tine si nu trebuie sa te pacalesti, ca scapi de la ceea ce vrei sa fugi, te arunci dintr-o iluzie in alta. Atata timp cat esti dependent de tehnologie si nu te afecteaza intr-un mod negativ, de ce ai renunta la ea?

| MJo explică (pentru Celcestietot):

Pentru că nu pot să devin cine sunt, daca nu am fost niciodată cineva. Exclus ADN'ul, numele și poate o poveste de viață trasă de păr. Singura perspectivă pe care o am, e dintr-un "unghi mort": virtualul sau iluzoriul. E otravă pentru creier și suflet. E amorțirea lentă, dar sigură a simțurilor, a vieții.

| Celcestietot a răspuns (pentru MJo):

Atunci trebuie să lupți pentru ceea ce iubești, iar daca nu se află în lume nimic, găsește măcar ceva cât de mic ar fi el acolo. Ai putea doar să reduci numărul de ore petrecute pe deviceuri într-un mod inutil, pentru că încă vei mai avea nevoie de dopamina pe +, iar lumea în care te vei aruncă nu o să știi sigur că îți va oferi așa ceva. Ce părere ai?

| Dorotheea21 a răspuns:

Real, trainic si imediat este sa apesi butoanele sigurantelor de la tabloul de curent si sa vezi cat rezisti.
O prietena a facut asa si a reusit sa reziste fara curent aproape 6 ore, fiind apoi subiectul glumelor cand am aflat toate ca din cele aproape 6 ore, doua a dormit.
Succes. happy