| Marfil31 a întrebat:

Cum putem face diferența dintre sensibilitate și orgoliu?
Aici mă refer la persoanele care se supără repede și aproape din orice insultă și care obișnuiesc să exagereze și să ia totul personal.
O categorie de oameni ar afirma despre aceste persoane că sunt sensibile, cealaltă categorie ar zice că sunt orgolioase.
Care e adevărul și cum îl deosebim?

Răspuns Câştigător
| Emma30555 a răspuns:

Persoanele sensibile suferă pentru insulta nu pentru critica neapărat, și pentru atitudine urata fata de ele, orgolioșii se supăra și pentru critici dar nu suferă ci mai degrabă se enervează se simt nedreptățiți răniți în orgoliu. Persoanele sensibile sunt în principiu liniștite și se poarta frumos pe când cei orgolioși nu au neapărat aceste caracteristici, le pot avea dar pot fii și ființe extrovertite, încrezute etc.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Cum putem face diferența dintre sensibilitate și orgoliu?

https://dexonline.ro/definitie/sensibilitate

https://dexonline.ro/definitie/orgoliu

Vezi bine, o persoana sensibila va actiona ca atare in urma criticilor aduse, adica se va retrage usor din discutie ( sau va incerca sa se faca cat mai putin remarcat/a in aceea discutie ), incercand asfel sa evite (eventualele) conflicte! ( & viitoare ofense!)
Din contra, o persoana orgolioasa isi va lua apararea in orice circumstanta ( poate, sau chiar probabil! va aduce injurii si jigniri celui care ' si-a permis ' sa-i faca vreo atentionare/ observatie / comenteze ceva.

Pot exista desigur si personaje sensibilo- orgolioase sau orgolioaso- sensibile happy

O categorie de oameni ar afirma despre aceste persoane că sunt sensibile, cealaltă categorie ar zice că sunt orgolioase.

Care e adevărul și cum îl deosebim?

Cum am spus mai sus!

Dar conteaza totusi si " adresarea problemei "... modul in care CONFRUNTI pe cineva cu constatarile pe care le ai la adresa acestuia!

Aici mă refer la persoanele care se supără repede și aproape din orice insultă și care obișnuiesc să exagereze și să ia totul personal.

Aici e CHEIA! Descoperirii Caracterului : Sensibilitate vs Orgoliu ( sau o combinatie).

| ChrisBV a răspuns:

Diferenta e in felul urmator:un om sensibil e foarte afectat vizibil de orice insulta sau discutie in contradictoriu in timp ce un om orgolios reactioneaza imediat la orice insulta/cearta si da un raspuns inapoi pe masura fara niciun fel de inhibitii.
Insa exista si oameni cres sunt si sensibili dar orgoliosi in acelasi timp.

| Patricia2020 a răspuns:

Eu sunt genul ăsta. ȘI CLAR SUNT O HIPERSENSIBILĂ, NU O ORGOLIOASĂ. Și aș contrazice în cazul meu, cel puțin, doar o chestie din ceea ce ai spus tu, sunt tot ce ai descris acolo, mai puțin partea cu a insulta pe cineva, sunt la extrema cealaltă, adică îmi place să fac totul perfect doar ca să nu deranjez, iar când nu iese perfect nici nu mai îndrăznesc să mă implic sau să fac ceva doar ca să știu că nu deranjez, știu că și neimplicarea e tot un deranj cumva, dar măcar atunci când nu sunt sigură de rezultat, nu mai spun nimic, nu mai fac nimic, nu mai vorbesc cu nimeni, iar dacă o dată știu că am deranjat cu ceva, e vai și amar de viața mea pentru că știu că am supărat pe cineva, cu intenție sau fără intenție, de obicei în cazul meu mai fără intenție, dar dacă e și cu intenție e și mai crunt. Evident că opusul este la fel cu dramă și iar dramă când știu că cineva mă rănește. Dacă mai este și nemeritat, poate doar atunci se ajunge la acea insultare, dar doar în cazuri extreme de tot.
Și ca să fiu sinceră deși am primit multe etichete și toate admit că m-au durut și am devenit exact ca în descrierea ta, o supersensibilă, recunosc că nimeni nu m-a numit vreodată o orgolioasă, nici cei mai răi din anturajul meu. Toți mi-au zis doar că sunt a dracului de sensibilă, cam așa se exprimau ei. laughing

Acum nu neg că nu avem și noi, sensibilii, orgoliu, chiar dacă pare că ne topim, avem și noi egoul nostru.

Însă ar fi multe de analizat aici. Ahh, mulțumesc, dear stranger că mi-ai adus inspirația. Și dorința de a analiza viața. happy Am găsit nou subiect de analizat. Dacă mai rămâne întrebarea valabilă și prin analiză aflu ceva lucruri de la mine personal, voi rescrie aici, eu așa analizez viața, prin mine, prin experiențele mele, apoi prin experiențele altora sau a altor personaje, apoi le pun cap la cap și ajung la niște concluzii sau uneori mai analizez viața prin comunicarea cu alți oameni care sunt deschiși și dornici de a aborda orice subiect sau întrebare cu profunzime și conexiune și crede-mă, uneori magia se întâmplă, ajungi la niște rezultate filozofice mai bune decât dacă ai deschide orice mare carte de filosofie.

| mysha1 a răspuns:

Omul sensibil e suparat, omul orgolios e ofticat.

Întrebări recente