| DonEduardo a întrebat:

Cum se poate ca oameni din Africa, care abia se tin de pe o zi pe alta, sa fie fericiti, iar bogatasii sa fie gasiti in santuri cu supradoze de cocaina?

12 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Omul are puterea de a se adapta. Nu trebuie să ai foarte mult ca să te folosești de ceea ce ai într-un sens benefic ție. Oricum, cu cât ai mai mult, cu atât vei vrea mai mult. Lucrurile pe care le ai te pot satisface un timp, dar după te poți plictisi de ele. Depinde de fiecare om și de modul în care își gestionează resursele.
Ce spui tu despre oameni săraci și bogați nu este o regulă. Sunt mulți oameni bogați foarte fericiți și multi oameni săraci, din contră.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

EIQ. Emotional Intelligence Quotient. Inteligența emoțională. Inteligența umană este numai emoțională. Șă răspundă la un test IQ poate și un robot.
Aceasta se dobândește. de când te naști. ți-o dezvolți, sau nu. Nu este corelată nici cu nivelul de școlarizare nici cu contul bancar, nici cu țara în care locuiești. Este altceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fericirea nu e niciodata in functie de cât ai. E in functie de cat de multumitor esti pentru ce ai. Poti fi multumit sarac si nemultumit bogat, fiindca mereu vrei mai mult. Banii nu iti vor rezolva niciodata deficientele de caractet, lipsa de inteligenta emotionala, banii nu compenseaza pentru un set de principii prost structurat. Daca esti trist sărac banii nu vor face decat sa te adânceasca in depresie, daca esti fericit sărac banii pot fi benefici.

| J0B0MAT a răspuns:

Cele mai sărace persoane pe care le cunosc mi se par cele mai fericite, mereu cu zâmbetul pe buze. Cred că are legătură şi cu faptul că au mai puţină educaţie, deci mai puţină cunoaştere şi cunoaşterea după cum se spune, duce la suferinţă. Nu încerc să jignesc pe nimeni prin asta, ci încerc doar să scot în evidenţă faptul că ceea ce nu ştii, de multe ori nu te poate afecta. Au mai puţine griji, în comparaţie cu oamenii mai bogaţi care au multe pe cap şi îşi complcă viaţa de multe ori inutil.
Fericirea adevărată vine din lucrurile pe care nu le poţi cumpăra, precum sănătatea, familia, iubirea.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Nu au mustrări de conștiința cum au bogătașii. Nu poți sa ajungi bogat daca ești cinstit. Iar drogurile, cred ei ca le alina suferință. Se înșală amarnic.

| Freya1 a răspuns:

A spus o data cineva ca e nașpa sa fi bogat pentru ca la un moment dat devi deprimat si depresiv.
Ca si sărac lupți mereu pentru ceva.Azi pentru o pâine,mâine pentru carne,poimâine pentru haine si mereu esti ocupat, Iti creezi vise si dorinte noi si muncești sa le obții.
Dacă ești bogat si le ai pe toate doar puscand din degete începi să te plictisești, sa intervină monotonia, sa nu mai ai un scop sau o dorință si atunci te apuci de droguri, alcool si alte chestii.

| DonEduardo explică (pentru TamplaruAnisoara):

Fals. Exista oameni bogati cinstiti.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru DonEduardo):

Aceia nu se droghează. Insa nu stiu cum poți cunoaște cine e cinstit si cine nu. Biblia te contrazice : "Toți fura, toți înșală si sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu". Nici un om nu e cinstit.

| Nirvanaaa a răspuns:

Pentru ca ei se multumesc cu ce au și sunt recunoscători pentru orice lucru. Cu cât ajungi mai înstărit, cu atat vrei sa ai mai mult, parca nu îți pare de ajuns și ajungi intr-un cerc vicios. Bine nu in toate cazurile, de vina mai sunt și anturajele, curiozitatea.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Ma bucur ca ai pus intrebarea asta. Felicitari.

Aici este un secret... ascuns. Dar o sa ma reduc doar la cateva cuvinte de data asta, nu o sa ma lungesc.

Fericirea sta in lucrurile mici. Daca cu lucrurile mici nu esti fericit, cu cele mari nici atat.

| Celcestietot a răspuns:

Fericirea si viata sunt vazute in felul sau.

| ShaOfHatred a răspuns:

Fiecare om are propria lui reacție la orice. Eu mă gândesc că în momentul în care ai mulți bani și sănătate și de toate, dar nu poți obține acel lucru care e "piesa lipsă din puzzle", cazi în depresie și dezamăgire. Și se îneacă în vicii. Și aia e. A moment ago you were fine, then you don't want to feel anything at all, and a moment later, you're out.
În timp ce, cei care au puțin, aproape nimic, se bucură la orice lucru minor și nu au neapărat timpul sau resursele necesare să găsească "piesa lipsă din puzzle", așa că muncesc și se bucură la orice lucru uitând sau resemnându-se fără să observe.
Cel mai trist lucru e atunci când ori ai tot și tot ești trist sau ai tot în afară de un anumit lucru pe care ori nu îl poți obține, ori nu știi care e "acea piesă lipsă"
Sad but true.