|

Cum stii ce drum sa alegi in viata?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Eu cred ca trebuie sa mergi pe intuitie adica ceea ce simti tu puternic ca doresti sa faci in viata.Cei mai multi oameni asculta de intuitie si daca fac asa nu dau gres.In orice caz sa nu faci nimic din ceea ce nu-ti place.Trebuie neaparat sa alegi ceva ce iti doresti, ceea ce simti ca o sa-ti faca placere sau bucurie.

| a răspuns (pentru Laura1962):

O mica adaugare... sa nu se ia deloc dupa societate. big grin Pentru ca aia care mereu asculta de parinti si de societate, ajung la 40 de ani cei mai nefericiti.

| a răspuns (pentru Nemessys):

Evident-eu am avut noroc nimeni nu m-a influentat parintii m-au lasat sa aleg ce-mi doresc eu si nici societatea adica matusa mea a vrut sa ma forteze sa fac facultate dar pe vremea aceea nu m-a atras nici una, pe vremea mea ca sa intri nu inteligenta sau logica ta se masura ci capacitatea de a invata din scoarta in scoarta o carte.Trebuia sa stiu bunaoara unde ma pregateam eu economia politica si geografia toata cartea cuvint cu cuvint.Ori eu dupa ce invatam cuvint cu cuvint 3 lectii si treceam la a patra uitam primele 3. Dar cand de la servici am fost trimisa la Oradea la test psihologic doamna doctor psiholog mi-a spus ca pe baza testelor psihologice si de logica as fi putut intra imediat la facultate.Dar foarte mult timp pe vremea aceea am avut complexe in aceasta privinta ca altii au intrat si eu nu.Acum aceste complexe au disparut de mult.Am realizat lucruri valoroase si am depasit multe greutati care m-au facut sa am increderea in mine.

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Nu exista o metoda după care știi ce să alegi. Însă există posibilitatea ca alegand Ceva să ramai blocat crezând că nu mai poți face altceva.
Poți face orice și poți începe orice oricând dar egoului clar nu prea ii convine sa o ia el de la la zero.
Cea mai îngrozitoare temnița este Închisoarea mentala după Sam Berns un tip care a suferit de progeria(îmbătrânirea rapida) dar care a trăit la maxim scurta lui viața eliberat de această închisoare care deseori ne întemnițează fara voia noastră și nu ne dăm seama chiar întreaga viață mai ales dacă suntem unii dintre iubitorii "confortului".

Îmi place întrebarea.in ansamblu despre a asta se poate discuta o mulțime de chestii.

Pace!

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Depinde daca vrei bani sau alegi sa stai cu cineva alea sant optiunile: bani - singur & sarac dar cu copil

| a răspuns:

Dai cu banul. Sau scuipi in palma si dai cu latul celeilalte maini, ca sa vezi directia in care sare mai mult ....scuipici. De regula metoda este infailibila si logic ca este si... garantata. laughing

| a răspuns:

Nu poți ști, căci nu există o ștință a așa ceva.

| a răspuns:

Parintii sunt cei care ajuta copilul sa-si gaseasca cariera. Asta in functie de capacitatile copilului. Dar atentie: sunt multi copii care au daruri/talente, iar ei se orienteza catre cu totul o alta meserie. Aceasta este o greseala. Parintii trebuie sa incurajeze copilul sa se indrepte catre dezvoltarea talentului respectiv.
Daca un om spune ca nu are niciun talent, atunci a trait ca un strain intre parintii lui. Parintii sunt vinovati.

| a răspuns:

Fac doar ce simt, si ma îndrept acolo unde imi spune inima
Nu știu daca e drumul cel corect, dar momentan e bine

| a răspuns:

Vad care e mai ușor de parcurs.

| a răspuns:

Ala pe care-l alegi singur.

| a răspuns:

Folosind experienta altora, adica cele invatate, sau pe a ta cea anterioara. Pe masura ce inaintezi in varsta greselile ar trebui sa fie mai mici si mai putine, dar nu vor disparea in totalitate pentru ca nimeni nu e perfect ( dar toti putem incerca ) Daca insa ai indoieli aflandu-te in fata unei decizii importante, nu te grabi! Aduna date analizeaza si cantareste bine!

| explică (pentru Ppaulmmle):

Mulțumesc ca ți-ai făcut timp sa îmi răspunzi... Ai primit e-mailul meu?