anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum te poți rupe de prejudecăți?

10 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Prin gandire critica, rationala (rationalism stiintific).

| Mosotti a răspuns:

Gandind cu capul si stiind ca prejudecatile sunt o tampenie inutila, si deci nu le vei mai lua in seama, asa am facut eu.

Răspuns utilizator avertizat
| Emma30555 a răspuns:

Când îți dai seama ca ai idei preconcepute deja începi sa renunti la ele. Mai greu este când nu realizezi

| CostinAlamariu a răspuns:

Iubind

| Apokales a răspuns:

Cred ca prejudecata este un mecanism de aparare si ca nu ar trebui sa luam atitudinea aceea de zeu ca si cum suntem peste ceilalti oameni. Noi nu avem prejudecati, nu discriminam, nu luam in considerare svastica tatuata pe frunte sau hainele murdare, serios?
S-a facut un experiment in care li s-au dat unor oameni o poza cu un tip de un metru nouazeci si au fost intrebati: "Ce meserie credeti ca are omul asta?". Multi au raspuns ca bachetbalist, dar daca ne gandim a doua oara si ne punem intrebarea cati oameni de peste 1.90m devin baschetbalisti, atunci observam ca nu foarte multi, deci este putin probabil ca tipul sa fie un jucator de baschet.
Prejudecata este un mecanism de aparare si cred ca ar trebui luat in considerare, este un prim gand. O chestie oarecum amuzanta, cum ar fi sa nu avem prejudecati fata de animalele considerate de multi ca fiind periculoase? Sa te duci catre un anaconda si sa iti spui ca este si el un suflet. Poate ti se pare deplasat, dar cam tot pe acolo e.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

În primul rând trebuie să avem încredere în propria persoană. Apoi fiecare individ are ceva anume după care își ghidează viața.Fie că e vorba de credință,fie propriile reguli, fie un exemplu din familie sau ia și are ca exemplu de viață o altă persoană. Aparențele chiar înșală. Încrederea se câștigă foarte greu și se pierde într-o clipă. Deși societatea exagerează și ne manipulează, vrând să ne "modeleze" pe toți după un anumit șablon, tipar, totuși unele prejudecăți sunt bune.Cel puțin orice persoană cu care intri în contact, chiar dacă la prima vedere totul pare frumos și minunat, fiecare în funcție de capacitatea sa intelectuală își va da seama sau nu că acea persoană chiar este sau nu ceea ce pare.O să îți dau un exemplu de prejudecată pe care eu o am.
https://images.app.goo.gl/JCuhTye1QiNifyxE9
Eu personal nu agreez acest stil vestimentar de mai sus, nu le cataloghez pe acele fete/femei cum ar face alții, însă pentru mine este foarte clar că în viața mea nu aș dori compania unor asemenea persoane. Apoi mai am o prejudecată vizavi de persoanele tatuate.Nu le consider a fi răufăcători, infractori sau persoane violente, însă eu în gândul meu mă întreb și singur îmi răspund că la baza acelui tatuaj a stat fie o bucurie, fie o frică, o spaimă, o traumă suferită de acea persoană și este posibil ca mintea acelei persoane să fie ușor de influențat.Nu există motiv pentru care să îți mâzgolești corpul, așa consider eu.Chiar și de bucurie și în semn de iubire și drag față de o persoană, să îți faci un tatuaj doar pentru a-i demonstra asta, nu îi văd rostul. Câte amintiri are un om de-a lungul vieții sale? Multe, foarte multe. Unele frumoase, altele pline de suferință, durere, regret.Cum am arăta dacă la fiecare întâmplare, eveniment fie el fericit sau nefericit din viața noastră marcăm pe pielea noastră acestea? Viața noastră cu bune, cu rele trebuie să o "desenăm", să o "gravăm" în inima și sufletul nostru.De aceea eu consider că aceste persoane au o problemă, o slăbiciune, prin care au trecut și pe care este posibil să nu o fi înțeles și mai e posibil să nu fi depășit acel impas din viața lor, oricând fiind posibil să clacheze din nou.O metodă personală de "testare" este comunicarea. Dacă adresez o întrebare și răspunsul primit nu este pe placul meu sau acea persoană refuză să îmi răspundă, eu merg mai departe și îmi trăiesc viața.Nu judec omul, ci alegerile făcute de acesta.Sunt conștient că nici eu la rândul meu nu sunt pe placul tuturor și că sunt "analizat" și eu de ceilalți.În lume au fost, sunt și vor mai fi, persoane capabile și incapabile să "descifreze" comportamentul uman. Dacă ar exista din partea tuturor oamenilor SINCERITATE și dragoste față de ADEVĂR, atunci nu am mai avea prejudecăți.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Când cunoști oameni ce te fac să-ți schimb părerea.

| Design2021 a răspuns:

"Diversitatea poate fi un factor care contribuie la capacitatea de a face faţă cu bine când vine vorba de prejudecăţi. Dacă nu eşti expus la diferite rase, culturi, religii, nu poţi accepta pe deplin diversitatea care există în lume. Ajungem să cunoaştem cu adevărat o persoană atunci când ne oprim din a o judeca şi începem să o ascultăm şi să o înţelegem. Odată ce ajungem să cunoaştem oameni aparţinând diferitor grupuri, vom constata că multe dintre prejudecăţile pe care le aveam erau false sau nefondate.

O metodă de a experimenta diversitatea este să călătoreşti într-o altă ţară, sau chiar oraş. Însă, dacă mâine nu te poţi sui în avion şi pleca unde ţi-ai propus, ai la îndemână cărţile. Informează-te, documentează-te şi încearcă să intri în pielea fiecărei culturi cu tot ce cuprinde ea."