Moliceanu e *** care nu mai trebuia sa fie in politica demult, pe cand Basescu e o locomotiva politica ce ar trage dupa el si Partidul Nazist Roman daca s-ar putea infiinta asa ceva.
ALDE a fost asociat cu PSD cu care e aliat. Au pierdut împreună.
Băsescu are încă foarte mulți susținători în țară și în diasporă.
E și cel mai tare pe politică externă din țară.
Ăla e chiar procentul lui, nu al PMP-ului. Dacă candida independent probabil obținea chiar mai mult.
Sustinatorii ALDE au votat PSD, e simplu si logic. De ce ai vota cu psd mic cand poti vota cu psd mare? Au avut aceeasi campanie antieuropeana inserata cu minciuni si promisiuni false.
In schimb, partidul lui Basescu, PMP, a promovat valori europene si a fost votat. Sa nu mai zic ca Basescu are mai multi sustinatori decat Tariceanu.
PMP a promovat valori europene?
PMP a cules votanții islamofobi și homofobi care nu-l plac pe Dragnea. ))
Tăriceanu a pierdut pe mâna lui, n-a vrut liste comune ca să arate el că ia scor mare, că e iubit și e prezidențiabil. ))
Nu vreau sa acuz nimic, ca nu sunt in domeniu, dar am auzit pareri ce spuneau ca PSD "dadea" din voturile lor catre UDMR si ALDE. Fiind vital pentru ei ca aceste doua partide mici sa treaca pragul.
UDMR a fost mereu in zona de 5%, zona critica. E ciudat ca in judete in care sunt vreo 200 de maghiari, exista 800-1000 de votanti UDMR. La UDMR s-a pus mereu problema de trece/nu trece pragul. Poate ca a avut nevoie de un mic sprijin.
La ALDE nu s-a pus in ultimul timp aceasta problema. Toate sondajele dadeau ALDE spre 10%. Cred ca PSD s-a relaxat si s-a concentrat ca UDMR sa treaca pragul, gandindu-se ca ALDE are deja un electorat destul de solid cat sa ajunga la 5%, ca se descurca singuri. S-a demonstrat ca ALDE este un partid care aproape nu exista. Probabil ca tot ajutat de PSD a trecut pragul in 2016. Or fi crezut ca dupa 3 ani in parlament, ALDE si-a facut un electorat. Nu, ALDE ramane un partid aproape inexistent. Nu ar putea exista fara impulsul de la PSD. Desigur, sunt doar pareri, nu exista dovezi clare, ci doar niste ipoteze. Un lucru e cert, Tariceanu credea ca ALDE are un electorat cum trebuie, solid, dar nu are. La alegerile urmatoare va fi nevoie ori ca PSD sa "transfere" din voturi catre ALDE (cu riscul de a obtine PSD un scor mai mic), ori sa fie pe aceleasi liste cu PSD.
PMP are un electorat propriu, chiar daca e mic si isi pun mereu problema trecerii sau nu a pragului. A scos in ultimul timp o persoana cu rezonanta (Traian Basescu) si lozinci ce gadila nationalistii la ureche (Unirea cu R. Moldova, Islamizarea Europei, au luat si din lozincile cu Soros). Traian Basescu a fost mereu un bun strateg si jucator politic. Nici PMP nu e un partid mare, dar, fata de ALDE, acesta nu e aproape inexistent.
Din păcate Băsescu are susținătorii lui, ăia cu "Ce-mi plac glumele mele", Băsescu reprezintă politicienii ăia vechi de pe vremea lui. Tăriceanu nu știu ce susținători are, să fiu sincer habar nu am ce reprezintă omul ăsta, prietenașul lui PSD?
Calin Popescu Tariceanu e unul dintre cei mai cunoscuti politicieni.
Si el face parte din generatia veche de politicieni.
El, Tariceanu, si psd-isti spun ca ALDE reprezinta adevaratii liberali.
"Tariceanu, si psd-isti spun ca ALDE reprezinta adevaratii liberali.
Mananca rahat (si nu turcesc).
Dacă o iei istoric post-89 fix așa e.
PNL de azi = PD și PLD care au devenit apoi PDL și cu f mici excepții mai sunt si niște pnl-iști pe aici dar puțin
ALDE de azi = PNL - ăla cu care a condus Tăriceanu guvernul
Anomim2025 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Anddreeaaada11 întreabă: