anonim_4396
| Anonim întreabă:

Dacă nu am făcut niciun pic de sport toată viața pana acum (23 de ani), nu sunt antrenat deloc, e bine sa ma apuc de sala sau e clar ca nu am cum sa rezist? Problema e ca obosesc și dacă alerg 50 de metri, simt de la început ca respir din ce în ce mai greu.

11 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai normal ca obosesti happy Insa asta nu este o problema, apuca-te de sport, fa miscare si incearca sa ai un stil de viata cat mai activ. Dupa ceva timp... nu o sa mai obosesti la fel de tare.

Numai bine! ^_^

| Celcestietot a răspuns:

Mai bine ai capata o conditie fizica decenta pana sa te apuci de sala.

| raMLesS a răspuns (pentru Celcestietot):

De ce?

| Celcestietot a răspuns (pentru raMLesS):

In primul rand muschii nu o sa ii reziste pentru un efort mai mare. Daca face febra musculara si 'dupa 3 ture de teren', cu greutatile cum o sa stea? Nu lucreaza doar cu picioarele la sala, zic eu, dar faptul acesta ii arata nivelul de pregatire, corect big grin?
Apropo, imi place fotografia de profil, am intrat pe pagina ta, si locul de provenienta se potriveste perfect cu imaginea laughing, bine lucrat.

| raMLesS a răspuns (pentru Celcestietot):

"In primul rand muschii nu o sa ii reziste pentru un efort mai mare. Daca face febra musculara si 'dupa 3 ture de teren', cu greutatile cum o sa stea?"
Pai nu face efort mare, incepe cu greutati mici, in sala ai si gantere de 5kg, 8kg, etc... N-are cum sa nu reziste, nici chiar asa plapanzi nu sunt oamenii.
E diferenta intre rezistenta (alergatul a 3 ture de teren), si forta.
Unu care alearga distante mai mari, nu o sa aiba niciodata atata putere cat unul care trage de greutati.

| raMLesS a răspuns (pentru Celcestietot):

Da ms, e o poza de nota 10

| Celcestietot a răspuns (pentru raMLesS):

Stiu, dar este risipa de bani, cand iti poti ridica corpul la un alt nivel intr-un mod gratuit.

| Celcestietot a răspuns (pentru raMLesS):

... Si raMLesS va lasa rece laughing

| raMLesS a răspuns (pentru Celcestietot):

"Stiu, dar este risipa de bani"
La valoarea mea... laughing

| Apokales a răspuns:

Normal ca trebuie sa te duci la sala. Te duci la sala pentru ca ai nevoie de conditie fizica buna, nu pentru ca esti prea bine antrenat. Daca ai o problema cu stima de sine si d-asta nu te duci la sala, atunci fa ceva in legatura cu asta, abordeaza problema si fa miscare acasa, plimbate prin parc 30-40 de minute pe zi pana cand ai curajul sa intri in sala. Propune-ti o tinta, daca ating atatea kilograme, voi intra in sala. Fii atent la alimentatie si fa miscare, ai rabdare pentru ca rezultatele vin in timp, nu peste noapte. Fii onest cu tine, problema asta nu trebuie sa te tina departe de sala, ci din contra, ar trebui sa te duci la sala.

| Unknownzgw a răspuns:

Normal că e bine. Sunt oameni care nu au practicat vreun sport toată viața și s-au apucat la 50 de ani și au ajuns campioni mondiali (la categoria lor de vârstă). Oameni care au câștigat maratoane, competiții de înot etc.

Apucă-te de orice, doar apucă-te și nu mai renunța niciodată. Ai parte doar de beneficii nelimitate în urma practicării unui sport.