anonim_4396
| Anonim întreabă:

De 2 ani am inceput sa beau numai apa minerala. Nu am baut de un car de ani apa de la canal pentru ca, intr-un cuvant este de-a dreptul. scarboasa! straight face Are gust de alge si e oribila. De atunci nu m-am mai atins de apa de la robinet si beau numai apa minerala. Nici macar plata nu incerc. Imi dau seama ca pot face piatra la rinichi dar ce sa beau sa scap de acest 'viciu'? Si vreau sa specific ca nu e singura mea dependenta. Mai e si Cola, care daca nu beau macar o doza micuta, simt ca mi se face rau.

7 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Am vazut la viata mea cazuri de adolescenti de 15, 16 ani, cu litiaza renala, care tot asa, beau doar apa minerala.Nu este voie sa bei zilnic, mai fa-ti si cate un ceai, mai bea si o apa plata. Cat despre Coca Cola bauta zilnic, e criminal de-a dreptul. Daca o bei sa-ti creasca tensiunea, mai bine bea cate un capucino sau o cacao cu lapte, au acelasi efect.

| hândel a răspuns:

Sora mea! laughing Şi eu sunt la fel cu apa minerală, iar în loc de Cola, beau Pepsi. Apa de la robinet nici pentru. spălat hainele nu-i bună. Aproape în fiecare seară o văd tulbure, şi uneori este atât de neagră, că-n loc să mă spăl, mă murdăresc. sad

| xjustfearless a răspuns:

Pai depinde si de unde iei apa de la "canal", eu stiam ca se ia de la robinethappy. oricum. apa palta e buna. incearca.nu`ti mai lua apa minerala sau cola si o sa te obisnuiesti farawinking

| cami_5314 a răspuns:

Eu stiam ca si apa plata este si ea minerala, doar ca e necarbogazoasa. Am langa mine o sticla pe care scrie 'apa minerala naturala necarbogazoasa(plata)'. Eu am mai multi ani(5-6) de cand beau numai apa minerala necarbogazoasa si pana acum nu am avut probleme cu rinichii. Nu cunosc pe nimeni sa mai bea apa de la robinet, toti au ales o firma si cumpara apa la bax. Pentru ca beau destul de multa si mai am si bebe, care bea si el tot apa din sticla, am ales o apa cu continut scazut de sodiu.
Posibil sa gresesc, dar eu apa la robinet nu mai beau, are gust de clocit si adesea mirosul de clor e insuportabil. Cred cu tarie ca nu mai este potabila si pune viata in pericol. Sa ii dau copilului apa de a robinet nici atat.
Tot ce poti sa faci e sa fii atent la compozitia chimica de pe eticheta, si sa alegi eventual una cu continut mai mic de minerale. Am impresia ca sunt obligate prin lege sa treaca pe eticheta informatiile astea. Fa comparatie la mai multe marci si alege ce crezi de cuviinta.
Cu privire la cola. Hmm asta e adevarata dependenta. Si eu mai beau din cand in cand si tare buna e...:D. Am observat ca singura modalitate sa nu mai beau e pur si simplu sa nu mai cumpar. E greu prima data sa treci pe langa ea, dar apoi o sa fie mai usor. Daca am in casa sigur beau si nu rezist tentatiei :(.
Despre apa poti sa citesti si asta
http://www.slabsaugras.ro/SitFiles/articol_no_ph.php?id=137&idsec=3

Răspuns utilizator avertizat
| Ianna33 a răspuns:

Ei iti zic doar atat: lasa-te de Cola ca poti sa faci cancer! Americanii folosesc Cola drept pesticid... otrava! straight face

anonim_4396
| Anonim explică:

Apa plata nu este decat apa de la robinet (b, ct, bz, etc)in orasele de la munte inbuteliaza apa de izvor vorba vine si de cola da da dependenta