| Rosalia a întrebat:

De ce anumite persoane se simt stânjenite atunci când primesc complimente?
Aici mă refer la cei care chiar se simt, nu la prefăcuți.
Eu de exemplu, mă simt stânjenită atunci când mi se fac complimente exagerate.

Răspuns Câştigător
| Yandre a răspuns:

E ceva ce se numeste modestie. E in regula sa te simti stanjenita asta arata ca ai bun simt.

| AnemonaP a răspuns (pentru Yandre):

Mai degrabă înseamnă ca nu ai încredere in tine și nu îți cunosti propria valoarea. Dacă pur și simplu accepți complimentul și te simți bine, nu ai bun simt?laughing

| Yandre a răspuns (pentru AnemonaP):

Asta e un compliment?
Da, sau inseamna ca nu prea primesti complimente. Poti sa te rusinezi si sa ti cunosti propria valoare. Chiar daca e asa cum spui tu, atunci inseamna ca ai atins unde a trebuit de nu isi cunoaste propria valoare Persoana aia. Si e dragut sa se rusineze cand primeste un compliment, eu nu vreau sa primesc un vibe de "stiu, stiu si eu asta, multumesc".

12 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Stanjeneala poate veni din faptul ca nuconsideri ca e asa cum zice cel care complimenteaza, adica tu nu te vezi asa si n-ai crede ca e adevarat ce zice.
Ca eu daca-s frumos si vine una si zice ca-s frumos, zic simplu "mersi de compliment".

Daca nu sunt frumos, sau nu ma vad eu frumos dar sunt, cand vine una sa zica ca-s frumos, ma simt cam aiurea, adica "ai ma, ca nu-s asa cum zici".

| EternityLord a răspuns:

Nu ma simt stanjenit, dar ma simt ciudat.

| Hammurabi a răspuns:

Nu mă simt stânjenit, dar în mod categoric am comentarii la mișto pentru orice tentativă a cuiva de a mă complimenta.
Nu cred în ele și n-am nevoie de părerea nimănui despre mine.
Indiferent că e pozitivă sau negativă.

| Emma30555 a răspuns:

Fiindcă te copleșesc si nu prea sti ce sa răspunzi, poate nu ști de ce persoana vrea să ți faca atat de multe complimente, mai degrabă preferi sa ți arate prin gesturi, atitudine aprecierea si admirația. Probabil asa ai fost invatata si in familie, un compliment exagerat pune cumva si o presiune. Si eu ma simt stânjenita.

| Metisul a răspuns:

Nu au fost puse des în astfel de ipostaze, ar trebui persoana sa fie mandra de acest lucru, în ziua de azi nu prea mai auzi astfel de remarci pozitive ci doar bârfe, invidie, gelozie, ura și denigrari. Dacă se întâmplă în preajma a mai multor persoane înseamnă că persoana este timida, inhibata, emotiva, asa este felul ei de a fi.

| FreddieM a răspuns:

Un compliment nu ma face sa fiu mai frumos, mai isteț, mai elegant decât sunt, prin urmare le consider complet inutile si chiar stânjenitoare.
Cheers

| PufulețiGratis a răspuns:

Bună.
Și eu mă simt extrem de stânjenită atunci când mi se fac complimente, cu cât sunt mai exagerate cu atât obrajii mi se înroșesc mai tare?, deși sunt obișnuită cu ele, sunt foarte neobișnuită cu ele...
Nu înțeleg pe deplin mecanismul, dar bănuiesc că are legătură și cu faptul de a fi o persoană introvertită / extrovertita...

| felixf a răspuns:

Pana una alta e problema ta. Omul iti face un compliment. Tu poti sa-l accepti sau nu. Daca nu il accepti atunci inseamna ca tu nu te ridici in interior la nivelul complimentului si atunci apare stanjeneala. La un compliment, daca te prinzi ca este unul spui Multumesc si continui discutia.

| BurningBright a răspuns:

Ca n-au incredere in ele