| AlexDorinel a întrebat:

De ce lumea odată cu trecerea timpului spune ca în trecut viata era mai frumoasa înainte decât e în momentul x?

În cele mai multe cazuri ii înțeleg perfect. Eu cred ca, cu cât nivelul de trai e mai bun, cu atât oamenii devin mai triști. Uitați-va cum se trăia acum 20 de ani fata de cum se trăiește acum. Erau mult mai fericiți oamenii acum 20 de ani(mai săraci cu erau) fata de cum sunt acum.

Acum se vorbește numai despre probleme, griji etc. Chiar nu putem readuce nivelul de fericire de atunci? Eu unul as prefera sa fiu mai sarac dar sa fiu fericit și distrat non stop.


Vreau și părerea voastră.

29 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Guvernele nu gandesc bine, batai de cap pentru oamenii cu venituri mici, drepturi pentru cei bogati. Era mai bine daca era un lider in fiecare tara asa era mai bine pentru toti

| Mosotti a răspuns:

Ptr ca aia care zic ca era mai frumoasa viata, au viata mai nasoala acum, ori au probleme de sanatate, ori financiar o duc mai rau, fie cu serviciu o duc mai rau.
Un om care e okey, nu are cum sa zica ca era inainte viata mai buna dat fiind ca acum are mai multe ca atunci mai ales ca tehnologie.

Oamenii traiesc ca si acum 30 ani, se duc la munca, vin acasa, mananca, se culca, se distreaza si asa, nu e nici o diferenta fata de atunci.

| relian a răspuns:

De ce? Simplu, fiecare om vede viata in f elul lui, asta odata, apoi fiecare om vede lucrurile diferit in fctie de varsta.
Una e cand esti copil, vezi lumea cu ochii aia, cand ai 20 de ani o vezi altfel si cand ai 50 vezi adevarul laughing

Daca erau mai fericiti oamenii acum 20 de ani? Erau ca si cei de astazi,doar ca ei cum am spus percep lumea altfel pentru ca au o alta varsta,asta e tot.
In orice perioada oamenii au probleme si au si momente de astea de fericire.
O alta chestie se refersa la individ si la ce fa e el,la ce are si asa mai departe,dar asta nu trebuie generalizata.

Mai este chestie de generatii,generatiile trecute au fost nascute si au trait cu un anumit stil de viata,astia de astazi au alt stil de viata,deci de intrebi pe aia din trecut normal ca or sa zica ca atunci era mai bine,dar de intrebi pe astia de azi spun ca acum e mai bine.

Deci totu e ralativ, fctie de cine este intrebat, cum o duce ca viata, cel doare sau ce are ori n-are.
Daca tu esti invatat, crescut de mic cu un anume mod de viata, daca ar incerca cineva sa te puna sa faci ce facea el acu 20 de ani no sa iti placa.

| Eireann a răspuns:

Nu erai nici in viata acum 20 de ani dar esti convins ca erau oamenii mai fericiti atunci. Este o idealizare a timpurilor trecute de cate oamenii care nu le-au trait.

| AlexDorinel explică (pentru Eireann):

Sunt născut în 2004. Majoritatea oamenilor pe atunci trăiau cum trăiesc cei mai săraci oameni din ziua de azi dintr un sat fantoma.

Grijile de azi: covid si bani
Grijile de atunci: lipsa de bere și nu ai cu cine sa faci un grătar sau sa te uiți la un film.

| AlexDorinel explică (pentru Eireann):

Anii pana în 2012 au fost cam cei mai tari din istoria României. Cam fix după perioada asta a început lumea sa audă de televizoare fără tub, smartphoneuri, tablete, boxe portabile, și sa uite de radio, casetofoane, CD-uri, și de acolo am mers tot mai rău pana acum.

| Eireann a răspuns (pentru AlexDorinel):

Cand tu te-ai nascut eu intram deja la liceu deci e posibil sa stiu Mai bine decat tine cum se traia pe vremea aia. Tu auzi 2-3 pareri ale oamenilor din bula ta si le exprimi drept " majoritatea oamenilor".

| AlexDorinel explică (pentru Eireann):

Singurele griji care mai exista astăzi sunt facturile și pandemia.

| NumeUtilizatorMyAss a răspuns:

Viata este mult mai buna acum decat a fost oricand. Nu ma intereseaza de tristetile altora, atat ii duce capul.
Poti fi fericit, trebuie doar sa ignori idiotii din jurul tau care asteapta sa-i faca cineva/ceva fericiti.

| NumeUtilizatorMyAss a răspuns:

Nu știu cu ce alegi tu sa te hrănești, sa te îmbraci și sa faci orice în general. Tine de alegere, în absolut tot ce faci. Fii nefericit dacă asta te mulțumește. Nu mănânc E-uri, nu ma îmbrac rupt, am voie sa ies după 10 seara... Ma cam deranjează masca, dar asta din cauza ca am permis unor dobitoci sa debiteze vrute și nevrute când as fi putut să-i trimit în treaba lor. Asta este, nu se va mai întâmplă.

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru NumeUtilizatorMyAss):

Poti sa iesi dupa 10 seara cand totul este inchis sa bantui pe strazi de unu singur daca asta te face fericit, sa nu uiti de masca, tot ce mananci indiferent de unde cumperi are euri, poti sa te imbraci cu haine noi la preturi mari si calitate mai slaba ca la second daca te face fericit sa arunci cu banii, apropo am cumparat rosii bio si le am de 2 luni tinute la temperatura camerei si nu sau stricat adevarate bio si imi zici ca ce mananci tu nu are euri sigur ca re dar ce crezi tu e foarte important, daca ai o atitudine pozitiva pentru tine este ok

| NumeUtilizatorMyAss a răspuns (pentru LasleaIoan1972):

Ce ai de te tot bagi în seama?

| LasleaIoan1972 a răspuns:

Tehnologia a indobitocit oamenii normali,o masina pe vremuri era scumpa pentru ca erau putine,dar acum se produc foarte multe si de aceea e pretul foarte mic adica oricine lucreaza isi permite in timp scurt o masina noua,nu e traiul mai bun doar pentru ca piata e saturata cu produse de cacao pretul e foarte scazut, dar asta nu face traiul mai bun, daca in trecut ciorba de burta era considerata ciorba saracului, acum este considerata ciorba de lux, pai asta e evolutie? nu aveam mobile si calculatoare si 100 programe tv dar lumea era fara ele mai normala, copii se jucau si erau normali, acum ies afara copii si fiecare cu nasu in mobilul lui, nu mai scriu ca vad multi care zic ca acum ca e mai bine, ca esti fortat sa cumperi nimicuri si sa mori foarte repede.nu sunt legi stabile. apar ordonante de urgenta ca ciupercile dupa ploaie.lumea este condusa in 100 de directii nici una buna, avem partide ca nici nu avem timp sa le numaram, cat de repede apar.in anii 1080 viata era mai normala, acum toti au tehnologia in mana cu mult mai desteapta decat ei, si traiesc ca robotii pentru ca sistemul le controleaza fiecare miscare, lumea actuala este in virtual nu in real.

| AlexDorinel explică (pentru LasleaIoan1972):

Pai ia sa se scumpească mașinile, telefoanele și tot ce tine de tehnologie, sa ajungă la preturi astronomice și sa se producă foarte puține și sa revenim toti la telefoanele cu butoane.

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Nu se mai intoarce nimic inapoi pentru ca ce vezi acum aduce profituri uriase, pentru ca lumea e dependenta de tehnologie, nu de iubire, sentimente si de o viata simpla

| AlexDorinel explică (pentru LasleaIoan1972):

Și de ce ai zis ca ciorba de burta e un lux?

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Mai toti aei cu bani si situatii merg la ciorba de burta, este scumpa fata de celelalte

| AlexDorinel explică (pentru LasleaIoan1972):

Și eu am mâncat ciorba de burta nu înseamnă că s bogat.

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Ciorba de burta este considerarta superioara deoarece e mai scumpa ca alte ciorbe, daca ai bani sau o situatie asta nu inseamna ca esti bogat, cei bogati au alt standard.

| LasleaIoan1972 a răspuns:

Kim Ung-Yong (născut la 7 martie 1963) este pământeanul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă cunoscut, fiind trecut în Guinness Book World of Records cu un IQ de 210 ( regretatul savant Stephen Hawking avea 160).
El a vorbit de la 6 luni, la 3 ani citea cursiv (japoneză, engleză, germană - pentru învăţarea unei limbi străine având nevoie de aproximativ 30 de zile). La 4 ani rezolva integrale şi calcule diferenţiale. diferențial și integrale, scria poezii şi era, de asemenea, un pictor remarcabil.
A fost ca student invitat la Universitatea de fizică din Hanyang, unde a audiat cursuri de la vârsta de 4 ani până la 7 ani. În 1970, la vârsta de 8 ani, a fost invitat în Statele Unite la NASA, unde a terminat studiile universitare. În 1974, a început activitatea sa de cercetare la NASA și a continuat această activitate până în 1978, când... s-a întors acasă, în Coreea de Sud.
Aici şi-a echivalat, într-un singur an, toate studiile şi s-a angajat... asiatent universitar la o facultate din provincie. Întrebat de ziarişti de ce a făcut acest gest, Kim Ung-Yong a dat un răspuns uluitor, care, poate, echivalează cu cea mai mare descoperire pe care o pot face oamenii: „Poți avea o capacitate intelectuală mare, poți fi genial la matematică și să ai abilități lingvistice de necontestat, dacă eșuezi la capitolul inteligență emoțională, nimic nu mai contează. Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întorceți-vă la lucrurile simple."

o lectie frumoasa pentru oricine

| minrest a răspuns (pentru LasleaIoan1972):

E asistent universitar; preda la Universitate. Da, in provincie. In Coreea de Sud! S-a intors la lucrurile simple; la predatul la Universitate in Coreea de Sud. Asta este simplitatea pentru tine?

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru minrest):

Da este in comparatie cu ce a fost inainte cercetator la NASA, la nasa nu ajunge oricine sunt cativa pe glob care lucreaza la nasa si trebuie sa fii printre cei mai buni de pe glob, asistent la universitate sunt foarte multi la nivel de glob deci este simplitate

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru minrest):

Ideea era sa fi la un nivel la care sunt oamenii normali nu la nivelul celor supercapabili, pentru ca acolo sus este mancatorimea maxima deci nu e nimic bun, nu exista bunatate este pustiu

| minrest a răspuns (pentru LasleaIoan1972):

Nu este adevarat, draga LasleaIoan1972, mancatoria maxima este intre oamenii simpli, fara scoala; astia se si omoara intre ei la locurile lor simple de munca, atat se sapa pana se imbolnavesc de stres si mor. Asa ai vrut tu sa intelegi, ca l-a deranjat mancatoria. Pe de alta parte, in universitati se face cercetare; esti chiar obligat sa faci. Cunosc si eu cercetatori; colegialitatea e mai puternica decat concurenta intre ei, iar concurenta se face prin articole, mai putin direct. Daca cineva preda sa zic Evul Mediu Romanesc la UB, concurentii lui nu sunt la UB, ci la BB si U Iasi; se cunosc, concura dar se si apreciaza, practic sunt 3 din poate 7 persoane care cunosc Evul Mediu Romanesc.

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru minrest):

Scriam ca mancatoria este maxima adica concurenta si in sensul in care ei nu au timp de sentimente ei sunt complet ocupati de job competitia este foarte alerta

Răspuns utilizator avertizat
| PsihologDanielBotezan a răspuns:

Bună! happy Fericirea e tot mai greu de atins, din cauza mediului în care trăim. sad

| PsihologDanielBotezan a răspuns:

Nu putem readuce nivelul de fericire de atunci.winking Pentru că este decizia lor să trăiască așa, nu a noastră. Funda? big grin

| Ukaya a răspuns:

Uite-te cum era viata inainte si cum e acum saracie libertati furate nu mai avem voie sa facem nimic libertatea de exprimare nu mai exista cenzura e peste tot oameni sunt mai rai din cauza grijilor