anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce unii dintre oamenii foarte inteligenți aleg să comită fărădelegi, chiar dacă unii dintre ai au un IQ peste medie?
Un exemplu e cazul acestei femei: https://www.youtube.com/watch?v=_UnLTS8tMsc

Elisa McNabiney aka "Laren Sims" avea un IQ de 140, era o elevă eminentă, dar a ales să abandoneze liceul, să fure și mai apoi să ucidă pentru bani, deși avea toate resursele intelectuale pentru a ajunge prin forțele proprii într-o funcție înaltă și de a obține mulți bani.

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Una e moralitatea, alta e inteligenta. Una e știința, alta e religia. Chit ca unii vor sa le împace happy happy

11 răspunsuri:
| LoveSleep a răspuns:

Pentru ca binele și raul nu sunt relative și pentru ca a ascultat de satana.

| CostinAlamariu a răspuns:

Comportamentul criminal n-are nicio legatura cu inteligenta. Daca ar avea, nu ar fi existat în istorie atat de multi criminali geniali precum Zodiac Killer sau multi altii

| BlackRose03 a răspuns:

"People who boast about their IQ are losers" -Stephen Hawking

IQ-ul nu iti defineste inteligenta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai tocmai pentru ca era inteligenta, nu s-a mai chinuit ca proasta sa termine liceul si sa fie sclava pentru un salariu amarat, a ales calea usoara. Work smarter not harder.
Asa cum unii oameni nu au remuscari dupa ce ucid o gaina sau un porc, asa nici tipa aia nu avea remuscari dupa ce ucidea un "om", care si ala tot un animal e. Un animal aparat de lege, dar tot un animal, ca oricare altul.

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bun. Dacă omul tot animal e, hai sa ne ucidem unii pe alții. De ce ne mai cramponam de cate o crima oribila? Doar e în natura noastră. Suntem animale!
Ei bine, ce ne definește pe noi ca oameni fata de v animale e moralitatea. Știm ce e bine si ce e rau. Putem alege între bine și rău. Dar ce e mai interesant e ca, dincolo ce știm în acesta privința, adesea nu facem ce se trebui. Animalele acționează după instinct, noi după mult mai mult, căci e o diferenta in a acționa după ce îți place și a acționa după ceea ce ar trebui făcut, și nu întotdeauna facem ce trebuie! Asta ne definește ca oameni în detrimentul animalelor.

| anonim_4396 explică (pentru cristi202):

Nu stim ce e bine si rau, ci doar am normalizat raul. Facem totul doar in favoarea noastra. Cosmetizam totul in asa fel incat sa para o crima sa omori un om, dar ceva nevinovat sa omori un animal si sa il mananci.
Te asigur ca pentru animale suntem oricum, numai morali nu. laughing

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Știm ce e bine si ce e rau. Altfel nu ne - am certa. Ne certam pentru ca știm ca avem dreptate cand cineva a greșit și nu a făcut binele asa cum îl știm

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sper sa nu se interpreteze gresit ce am scris, dar hai sa recunoastem ca singurul motiv pentru care nu ne mancam intre noi e frica de inchisoare/dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cand un om omoara o gaina, de ce nu are mustrari de constiinta? Va zic eu de ce - stie ca nu o sa pateasca nimic.

| MeisterSchnitzel a răspuns:

Treaba stă așa: IQ-ul mediu al criminalilor este sub medie. Totuși, trebuie să recunoaștem că criminalii care au reușit să ucidă de 3 ori și să nu fie prinși au un IQ peste medie (media la criminalii în serie fiind de 112, față de media maselor care e 100). Majoritatea criminalilor normali sunt proști, dar majoritatea criminalilor în serie sunt inteligenți. De ce aleg asta? Poate i-a supărat cineva, poate se plictisesc... depinde de criminal.

| DenqOO a răspuns:

Cred că sunt destul de rare aceste cazuri.
Iar în aceasta pandemie mi-a mai pus o piatră la unele observații.
Poți să ai doctoratul luat, olimpiade la N materii la școala, să ai o groază de lucruri realizate, când te lovește un eveniment nefericit și dai în depresie, când te lovește frica, etc, toate lucrurile enumerate la început sunt 0, nu prea mai judeci corect. Și asta se întâmplă cu toți. Și aici este aceea inteligență emoțională.