Este o vorba.
Când ești prost, e că atunci când mori. Tu nu îți dai seama ce se întâmplă dar suferă cei din jurul tau.
Prost și ok, nu merg mână in mână (adică nu se impacă). Ceva nu se leagă aici sau nu ne spui totul
Pentru că inteligența și succesul în viață nu sunt mereu corelate.
Dacă ar fi, atunci toate geniile ar duce-o extraordinar de bine, ceea ce nu e cazul. Există nenumărate exemple de genii care au murit în mizerie.
În plus, ce înseamnă "prost"? Poți să nu te pricepi la unele lucruri dar să te pricepi extrem de bine la altele. Dacă nu știi să-l apreciezi pe Shakespeare dar ești foarte priceput la vândut pepeni, ești prost sau nu?
Nu vad legatura, daca esti prost nu inseamna ca iti va merge prost in viata asa cum sa fii destept nu iti va aduce o viata mai usoara. Asta tine de noroc, de alte lucruri.
E vorba de atitudine. Ei or fi prosti, dar atitudinea ii ajuta. Daca esti inteligent si ai o atitudine pesimista si indiferenta, nu prea ai sa atragi "norocul" de partea ta.
In opinia mea, cum iti "merge" in viata este legat de cât de bun esti la suflet si ce comportament oferi celorlalti. In foarte multe situatii am primit fix ceea ce le ofeream altor persoane si chiar cred ca roata se intoarce.
Alice_3616 întreabă: