| monicaaa17 a întrebat:

De la ce vârsta considerati ca e bine sa-si inceapa cineva viața sexuala? Argumentați.

8 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Bine este când consideră respectivul, nu eu sau altul, că nimeni nu acționează în locul, în persoana aceluia.

| Laura1962 a răspuns:

Pentru o fata cit mai tarziu caci se evita complicatiile, gen sarcina nedorita sau virus de la un partener ce a avut mai multe contacte, virusul papiloma ce poate genera cancer.
Infectia cu Human Papilloma Virus (HPV) este unul dintre factorii de risc implicati in aparitia cancerului de col uterin.

Infectia cu Human Papilloma Virus (HPV) este cea mai cunoscuta infectie virala cu transmitere exclusiv sexuala. Se estimeaza ca cel putin 50 % dintre adultii activi sexual au avut o infectie cu HPV. Dobandirea infectiei cu HPV este strans legata de comportamentul sexual. Frecventa infectiei cu HPV creste cu numarul de parteneri sexuali si cu debutul timpuriu al activitatii sexuale. Femeile care lucreaza ca prostituate sunt expuse unui risc major de infectare cu HPV. Acidul dezoxiribonucleic (ADN) al HPV a fost evidentiat la 1, 8 % dintre femeile active sexual in populatia generala si la 15, 8 % din prostituate, arata un studiu realizat in Spania.

Cancerul colului uterin este considerat consecinta intarziata a infectiei cu HPV transmisa pe cale sexuala. La o mica proportie a femeilor expuse la Human Papilloma Virus (HPV) infectia progreseaza spre leziuni asimptomatice initial dar evoluand in final spre cancer invaziv. Aproximativ 40 % din leziunile preinvazive netratate degenereaza in cancer invaziv intr-o perioada medie de circa zece ani.

| AA1CK3D a răspuns:

Depinde de gen :fetele mai repede baietii mai tarziu., si de la persoana la persoana.
La baieti e indiferent nu e mare lucru, nu are consicinte semnificative La fete e mai complicat
Din punct de vedere biologic o fata dupa ce are prima "sangerare" e considerata apt de reproducere/partener insa varsta inceperii menstruatiei varieaza la fete foarte mult.
Iar partea emotionala si sociala e din nou extrem de complicata la fete Dar undeva la 15 ani e Ok din toate punctele de vedere.
Iar de regula partenerul trebuie sa fie mai invarsta happy

| StrongHeart a răspuns:

Cand esti destul de matur fizic si psihic si cunosti toate implicatiile acestui act.Ideal as zice undeva la 18-25 de ani.Mai devreme sau mai tarziu nu stiu cat de bine e.

| Justme79 a răspuns:

Cu cat mai târziu cu atât mai bine nu ai nimic de pierdut... părerea mea happy

| TwentyOneWay a răspuns:

De la varsta la care te-ai casatorit

| Georgiana2018 a răspuns:

Bună!
De la 18 ani pentru ca atunci e legal și ești pregătit moral și psihic.

| troleibuz a răspuns:

De ce pui atat de multe intrebari banale? Care au mai fost discutate?