| KsfNksf a întrebat:

De unde toată corectitudinea asta politică dusă la absurd, în care n-ai voie să zici pe stradă "negru" că, vezi Doamne, ești "rasist" și vine apoi un student frustrat să-ți țină ție morală? De la americani, bineînțeles! Dar oare americanii și-au uitat complet istoria? Au uitat că, acum 60 de ani, tot ei nu dădeau voie negrilor să se amestece cu albii în autobuz și existau părți speciale pentru negrii și pentru albi? Înțeleg că poate vor să-și "ia revanșa" (deși mulți dintre ei nici măcar nu știu despre segregarea rasială sau sclavie, pentru că sunt puternic mușamalizate de guvern), dar noi ce "revanșă" să ne luăm? Cu ce naiba le-am greșit noi negrilor, ținând cont că până în anii '60 sau '70 nici nu găseai vreunul în țară? Cuvântul "negru" este un cuvânt ca oricare altul, nu este deloc încărcat rasial. Ideea asta sigur a pornit de la "elită" (un grup de oameni foarte bogați și influenți, singurii din interiorul granițelor care știu istoria Americii așa cum a fost ea, Rockeffeler, Koch, Morgen și alții) care au răspândit ideea asta maselor, tocmai pentru a arată lumii că SUA mereu a fost și este democratică, înainte ca publicul larg să afle adevărul. Și uite că ne-am molipsit și noi cu ideile astea, deși un cuvânt care denumește o culoare nu poate fi încărcat rasial. De ce românii zic că ești rasist dacă spui numele unei culori, care e folosită și pentru a scrie? Culmea, cuvântul "țigan" vine de la grecescul "athinganein" ("a nu se atinge"; deci chiar are o etimologie jignitoare) și românii chiar au avut sclavi rromi și, totuși, niciun român nu sare să-ți țină morală dacă spui "țigan". Culmea, în Germania nu se supăra nimeni dacă spui "schwartz" sau în Franța dacă spui "noir", deci numai noi am copiat idioțeniile americane.

Răspuns Câştigător
| Gusticelul a răspuns:

Stiu ce zici. Chiar am aflat ieri despre nu stiu ce semi-scandal pe Instagram, fiindca o femeie fredona versurile unei melodii. Si un vers continea cuvantul "nigga".

Bineinteles, lumea a inceput sa ii sara in cap si sa ii spuna ca e rasista. Asta in conditiile in care era vorba doar de un vers dintr-o melodie.

Lumea a devenit prea exagerata. Una e sa rapesti un negru si sa il faci slav la tine in batatura, si alta e sa pronunti pur si simplu un cuvant. Multi nici nu stiu o boaba de engleza, cu atat mai putin stiu ei ce inseamna "nigga".
Aparent, doar daca esti negru poti folosi n-word, adica NIGGA. Daca esti alb nu ai voie, ca gata, esti rasist.
Mi se pare absurd.

4 răspunsuri:
| Naty1 a răspuns:

Sunt oameni ce nu se supara ca le zici negri, sau țigani.Dar cred ca e vorba de cum o spui mai mult decat de faptul că îi spui asa.Adica daca o spui într-un sens pleorativ clar o faci pentru al jigni.
Eu nu prea am vazut negri sa se supere ca le spui negri.Adica si ei intre ei isi spun asa.La fel si la tigani, multi din ei daca nu toti vor sa li se zică țigani nu romi.
Dar probabil toata treaba asta este legata de faptul că poți să îi spui omului pe nume nu "negrul ala" sau "țiganul ala".Sau daca vrei sa atragi atentia catre un om de culoare sau țigan poti sa ii spui "omul ala" nu "negrul ala" sau "țiganul ala" pentru ca e deranjant, e ca si cum nu l-ai considera demn de al numi om.
Deci probabil la asta se refera mai mult.Ca la restul, adică atunci cand nu stai langa un om pentru ca e asa, sa te ferești de un om pentru ca e asa etc deja clar e discriminare.

| batranulintelept77 a răspuns:

Ai pățit tu asta? Sau ai auzit în povești americane?

Și TOCMAI din cauza trecutului americanilor au această problemă, că dacă n-ar fi fost scârbos de rasiști pentru secole, nu ar fi existat problema, nu ar fi fost. E nevoie de o problemă ca să fie și o căutare de soluții. Altfel e nonsens.

| Spo0ky a răspuns:

In Romania asta nu e o problema mai degraba s-au facut cateva articole aiurea pe tema asta. Problema este In America si Intr-o mica masura in Europa de Vest unde sunt multi migranti, si mix inter-etnic mai mare
Initial s-ar putea sa crezi ca albii au dreptate, sau ca negrii au dreptate - dar daca studiezi mai in detaliu o sa vezi ca Nimeni nu are dreptate, Societatea Americana este mult prea putreda de jos pana sus. Se formeaza 2 clase nu in functie de rasa ci de ocupatie: Cea Militara si Cea civila.

| NumaPompiliusAkaHeraclit a răspuns:

Da,si noua ne zic astia ca suntem tigani dar noi n-avem voie sa zicem numele unei culori. Ei au voie sa ne zica ca suntem albi totusi...