| Arajab a întrebat:

Deci am o problema (nu știu dacă intră în categoria problemelor la "cap" sau la cele de personalitate), in ultimi 2 ani mi-am tot pus intrebarea "daca nu as fi aflat..." La cele mai stupide lucruri prosibile...cum as putea să mă opresc din a-mi pune întrebarea asta?

Nu prea am știut unde sa pun intrebarea

2 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este un fel de obsesie, un fel de sindromul perfecționistului. Ca să scapi de el, poți să îl standardizezi. Astfel, zilnic seara să îți rezervi timp pentru reflexie personală asupra evenimentelor zilei, dar un timp limitat, de exemplu 20 de minute.

| qwertpro a răspuns:

Salut,problema data e doar una la nivel psihic. Faptul ca iti pui atat de des aceasta intrebare arata ca esti o persoane care traieste prea mult in trecut.Mereu incerci sa afli cum ar fi fost daca in trecut ceva ar fi mers altfel, desi este un lucru fara rost.Nimeni nu are un trecut usor, fiecare om a comis greseli, unele l-au facut sa sufere, altele i-au adus mult de pierdut, dar ce a fost facut nu mai poate fi reparat si nici retrait.Nu are rost mereu sa te intorci in trecut si sa te gandesti prea mult la el, ai fost deja acolo si stii cu ce s-a terminat.Trecutul trebuie analizat si inteles, dar nu retrait iar si iar.Fiecare greseala,fiecare eveniment care a avut loc ne invata diferite lucruri pentru viata.E normal ca sa comitem greseli, doar cu ajutorul lor evoluam si acumulam experienta pentru viata. Daca te-ai intoarce in timp si ai schimba ceva, ai putea doar sa agravezi totul, chiar si cele mai negative evenimente ne-au ajutat cu ceva, chiar daca nu suntem mereu constienti.Traieste cu prezentul cu gandul la viitor, si treci peste ceea ce a fost.Nu ai de unde sti cum ar fi fost daca nu aflai ceva, putea fi totul mult mai rau, dar important este la ce nivel ai ajuns acum si atat, restul nu mai conteaza.