| Osana254 a întrebat:

Doar eu nu am cu cine vorbi despre problemele mele?
Mamei nu ii pot spune pentru ca mereu îmi zice "ti-am zis eu" sau "ce sa îți fac?".Am o cunoștință ce mereu la ea totul e perfect și nu se plânge niciodată și îmi e groaza sa încep eu sa îmi spun ofurile și sa o încarc.Rudele știut toate a la noi e lapte si miere iar cine știe ca scârțâie sunt neutri sau nu le pasa.

12 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu ai ce discuta cu acea cunostinta daca deja iti pui problema ca ai incarca-o, in general cand te plangi cuiva cauti solutii, nici sa te plangi aiurea nu te ajuta.

Nu doar tu nu ai cu cine vb problemele, f multi sunt asa.

Insa si mama ta daca ti-a zis ea, inseamna ca tu nu ai facut ce trebuia, si daca nu ai facut ce trebuia, si nu are ce face, ce sa faca?
Ca daca eu ca om matur zic "nu pune mana pe fire ca te arzi" si tu pui, ce sa zic, zic si eu "ce sa-ti fac daca te-ai ars?".

Depinde de situatie, daca nu descrii mai amanunte si ofurile, nu pot spune cine are dreptate.
Ce a zis mama, ce ai facut tu si la ce a zis "ti-am zis eu", ce ofuri, sa vedem.

| Osana254 explică (pentru Mosotti):

Mama,mama nu ma ajuta în deciziile mele pentru ca nu vrea.Iar dacă am vreo greutate zice "ti-am zis eu" pentru ca si daca e bine ce vreau eu dava ei nu ii place e rau.Eu cu mama nu am putut avea vise, mama nu funcționează asa.Ori e ca ea, ori de loc.

| Mosotti a răspuns (pentru Osana254):

Am inteles, deci are o problema sus la mansarda, e nasol atunci pentru tine.

| relian a răspuns:

Inseamna ca mamata, tia mai spus si altadata, ai facut ceva chestii, maicata a spus ca nu-i bun, dar tu tot ai facut ce ai vrut.

Altfel nu vad cum sa fi spus tu, ca daca ii spui o sa zica "ti-am spus eu " sau "ce sa iti fac, asa ai vrut sa faci"
Si eu daca as fi, iti spune omu odata, de 9 ori, tu faci tot ce stii tu, asa ca nu mai are rost sa se bage.
Si mai este inca o chestie care am observato, indiferent cine, ce tiar spune, chiar si un batran de ala experimentat si destept, tu ca tinar vei face mereu tot ca tine laughing

Nu este vorba de tine, vorbesc la modul general, asa sunt oamenii, pana nu vad ei singuri, sa experimenteze ei, nu fac cum spun alti.probabil este ceva din noi, trebuie noi sa facem cum stim, doar asa poti experimenta si invata din greseli.
Daca ai ofuri cum zici, cautati o amica, prietena si varsati ofurile asa, nu trebuie sa-i spui neaparat lu mamata.
Nui bun sa te plingi intruna la vecini, la rude, toti au probleme, toti au ofuri, fiecare cu alea lui, problemele difera, chiar si aceiasi problema difera, functie de om, evenatul doar sa te asculte cineva.

Dar daca mamata nu-i asa o persoana care sa stea la barfe, cauta cum am spus o prietena, amica si barfiti si voi ca fetele, sau ca babele le sant laughing

| LoveSleep a răspuns:

O poti lua ca pe un semn. Poate te plangi prea mult. Viata e destul de complicata incat sa nu ai nevoie ca persoana cu care vorbesti sa se mai planga si ea.
Daca interactiunea cu tine nu aduce nimic la masa, cine crezi ca are chef sa te asculte pe tine cum te plangi?

| Osana254 explică (pentru LoveSleep):

Nu ma plâng niciodată persoanelor ce nu vorbesc cu mine, ce nu se plang la mine etc despre problemele mele.Si ce ar trebui sa facem, sa stam pana ne îmbolnăvim psihic ca să nu ne "plange" cuiva? Da ce suntem? fără suflet...

| Miruna333 a răspuns:

Cu terapeutul se vorbeste despre probleme, si le si rezolvi. Gasesti cauza, de unde vin acestea, si cum sa treci peste anumite lucruri.
Cu ceilalti oameni, conversatiile pot fi superificiale, nu le pasa, vorbesc mai mult despre ei, etc.

| Mindfulness a răspuns:

Mama ta are probleme psihice, trebuie internată la Obregia. Din cauza ei că nu te iubește și nu îi pasa de problemele tale, o sa te confrunți cu probleme psihice toata viața. Nepăsarea e echivalenta cu lipsa iubirii, și tu asta simți că și cum nu te-ar iubi, asta îți transmite psihicul tau.

| Osana254 explică (pentru Mindfulness):

Pai în copilărie m-am mutat cu un băiat și am avut o relatie toxica ani de zile doar ca să fiu importanta pentru cineva și sa plec de acasă.

| Mindfulness a răspuns (pentru Osana254):

Păcat. Te înțeleg, te refugiezi și tu în ce te eliberează lăuntric.

| MistarGoGu a răspuns:

Nasol ca mama ta sa nu îți fie alături și sa te descurajeze cu asa expresii! Restul rudelor nu prea contează ca au și ei problemele lor pe cap!

| PlaiDan a răspuns:

Incearca pe discord. e un server cu acest gen de probleme -FRIENDS
OF MENTAL HEALTH ROMANIA