anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Doar eu simt (mai ales că în prezent deși am job și salariu, în trecut nu aveam și trăiam doar din salariul mamei) că parcă nu ne mai ajungem de la o lună la alta?!
Azi ducându-mă în Hipermarket și luând doar câte ceva de-ale gurii și un gel de duș mai scump deja s-au dus o groază de bani. sad
Iar când mă uitam la brânzeturi și lactate, toate au devenit din 10, 11 lei, 13 lei 99 și parcă deja cifra aia, numărul ăla mă irita în magazin sad peste tot la lactate (brânză topită, cașcaval și altele, la toate erau numărul blestemat 13). Îmi ziceam în gând că nici 10 lei, ca înainte, dar mai bine 15 lei, barem să știm o treabă.
Apoi șoc și groază când după un timp, în care am tot luat ciocolată, dar fără să mă mai intereseze prețul, mă uitai azi la ciocolata Milka, cu colțul ochiului cât costa, aproape 10 lei?!?!? Ceee?!?!?! E posibil așa ceva?!
Iar aia mai din popor, Poiana o ajuns cât era Milka înainte, 4, 5 lei. sad Ceee, mă?!
Alt șoc și groază, când pun mâna pe sticla de Cola sau Pepsi de jumătate de litru, un amărât de jumătate de litru, deja costă 5 lei?! 5 lei?!

Cum se mai laudă ei că ne-au mărit salariile, dacă cu 10 lei înainte luam răcituri poate pentru o masă sau un desert întreg pentru ziua în cauză, iar azi la 10 lei trebuie să dau cu banul între ciocolată și suc sau orice altceva ar fi, cum am spus deja la mâncare e și mai crunt, toate sunt de la 13 lei în sus. sad

În ce lume trăim, mă, frate?! Unde naiba e mărirea aia de care vorbeau ei și o speranță de viață mai bună?! Unde?!
Și în condițiile în care în ziua de azi, pentru ăla minim pe economie sau mediu, trebuie să tragi de psihic și să-ți calci pe orgoliu de nu mai poți, mai ceva ca în comunism. Deși atunci măcar știai că este impus acel regim, altul n-aveai, dar astăzi e și mai dur totul, că ești călcat în picioare, la un loc de muncă, subtil.
Unde este Dumnezeu să vadă toate astea?! Unde?!

4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Tu ca profesoara ai mininul sau mediul? din 5 milioane de angajati doar 1, 5% milioane au minim, restul au mediul vreo 800-1000 de euro,trebuie sa te califici daca vrei salar mai mare, asta nu inteleg multi ca fiecare primeste cat merita, multi vor acelasi salariu pentru toti, asta inseamna bataie de jos si necalificati mai multi, si eu castigam mai putin la inceput, multi care termina o facultate vor mii de euro, trebuie sa ai experienta

| RAY a răspuns:

Unde este Dumnezeu să vadă toate astea?! Unde?!
dumnezeu nu exista degeaba te plangi la ceva inexistent

| lpavel a răspuns:

Orice nu-ti convine sau nu e cum ai vrea tu, unde este Dumnezeu? Pai ce vina are Dumnezeu ca unii se lacomesc si-si vad produsele cu cat nu face? Daca i-ar pedepsi pe ei atunci ar trebui sa ne pedepseasca pe toti, ca nimeni nu e fara pacat! Dumnezeu ne-a lasat sa facem ce vrem pe acest pamant dar dupa cum vom trai vom fi judecati atunci dupa moarte nu acum, retine asta! El nu se baga intre noi acum, ne-a lasat liberul arbitru, fiecare face ce vrea si cum vrea, dar va raspunde pentru faptele sale dupa moarte! Nu-l mai pomeni pe Dumnezeu in toate prostiile si nemultumirile tale ca pacatuiesti grav! Pe Dumnezeu sa-l pomenesti numai in rugaciuni!

| StoicAnalysis a răspuns:

Se numeste inflatie. Daca stii sa gatesti si nu dai banii pe lucruri inutile, banii iti vor ajunge.

Eu traiesc cu 4000 de lei net pe luna, traind intr-o chirie de unul singur. Nu ma calicesc la mancare si merg si in vacante cand am concediu sau in unele weekenduri.

Întrebări similare