| SingleForOne a întrebat:

După cum e de știut, e politicos să acorzi prioritate persoanelor în vârstă sau mai în special doamnelor pentru ca bărbatul să pară a fi un gentleman (astea fiind doar 2 exemple, dar e posibil să fie o infinitate).

Dar dacă în orașul sau localitatea ta sunt mai multe persoane în vârstă, în special doamne, ce faci? Se mai respectă regula? Nu cred că mai are sens, iar dacă considerăm egalitate între toată lumea (de diferite vârste, același sex, sex opus, etc). Toată lumea suferă de ceva, la un moment dat, cum ar fi activitate fizică continuă sau depresie.

3 răspunsuri:
| CodrutElian1990 a răspuns:

Depinde la ce te referi sa acorzi prioritate. Politetea te obliga sa acorzi prioritate acolo unde nu-ti sunt lezate interesele tale. Daca la un medic vin 10 femei dupa tine, ce faci? Le acorzi prioritate? Nu! Se intra la medic in ordinea sosirii. Da, daca exista o femeie sau un batrn care sufera, da i se da prioritate. Chiar si daca nu este femeie sau batran. Asta este urgenta si in orice unitate medicala urgentele au prioritate.
Poti sa-mi spui cum ai plati impozitul la primaria unui municipiu, unde in anumite perioade este coada, daca dai prioritate femeilor si batranilor?

| Dintrebare a răspuns:

Chiar daca unele lucruri nu sunt reglementate si raman doar o conventie sociala, eu cred ca e de bun augur sa ramane politicosi si sa oferim protectie oamenilor care sunt mai slabi (fie ca au un handicap, ca sunt batrani, femei gravide etc.). Fiecare isi stabileste singur limitele, normal. Dar in principiu cred ca o societate sanatoasa e formata din oameni care empatizeaza cu cei slabi. Iar legat de respectul pe care barbatii il acorda femeilor, nu cred ca are legatura cu egalitatea dintre sexe. Pur si simplu este un gest de politete sau eticheta pe care il faci daca simti. Daca nu, nu cred ca ar trebui sa fie nicio suparare. Unicul scop al bunelor maniere este sa ne simtim cu totii confortabil.

| gabriel2004o a răspuns:

Pai consider ca trebuie sa ne respectam în mod egal toți
Adica, de ce sa mergi cu autobuzul fără sa ai un scop pentru tine sau pentru cei din jur când poți sa lași locurile libere pentru elevi de exemplu (care vin obosiți de la școală și sa fie scutiți de scandaluri prostești din partea bătrânilor)
Poți sa stai acasă sau poți sa faci mișcare și sa nu te mai plângi ca mori de la "șali"
Consider ca tara asta o sa ajung bântuită doar de bătrâni din cauza fantomei comunismului unde luai și bătaie numa ca n-ai dat cu saru'mana lu tanti Marieta și pentru asta meriți sa iei bătaie iar tinerii o sa se ducă din tara asta fără viitor