| MereuRespinsa93 a întrebat:

E adevărat că psihologii și psihiatrii sunt interesați numai de bani și nu de sănătatea pacientului? Psihiatrul de exemplu te îndoapă cu pastile până ajungi amorțit, somnoros și neproductiv, fără să îți prescrie un hepato-protector.Toxicitatea acelor pastile e mare indiferent de doza prescrisă și riscul de a dezvolta o tulburare digestivă e mare(o zic din pățania mea). Cât despre psiholog, îți dă niște teste de personalitate și interese pentru a te cunoaște, câteva sugestii la problemele tale și cam atât. Voi ce ziceți? Acești oameni v-au rezolvat unele apăsări, dificultăți?

Răspuns Câştigător
| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Foarte bună întrebarea.Nu avem nevoie în viața noastră de așa zișii "specialiști" fie ei psihologi sau psihiatrii.Măi păi ei oare nu sunt și ei oameni ca și noi ceilalți? Nu au și ei temerile,fricile,fobiile,stările de nebunie,nervozitate, depresie ca și noi ceilalți? Ei la cine apelează când au asemenea probleme? Normal că interesul lor e să aibă cât mai mulți pacienți și să facă cât mai mulți bani, fiindcă asta e meseria lor, cum cei care lucrează într-o fabrică au o anumită normă, așa și ei caută să se îmbogățească pe seama naivilor care le calcă pragul.Păi cum să am eu încredere într-un străin să îmi expun viața mea personală, să pot comunica cu ușurință problemele mele când eu nu sunt capabil/ă să discut direct față în față cu partenerul/partenera ceea ce mă deranjează. Apoi cum să îmi salveze el căsnicia când el la rândul lui e divorțat ba mai mult nu crede în monogamie? Iarăși e posibil ca dacă psihologul e bărbat și este afemeiat să se dea la nevasta pacientului, dacă e gay se dă la soț, aceeași problemă dacă psihologul este femeie există riscul să se dea la soțul pacientei sau dacă e lesbiană să se dea la ea.Deci gândiți-vă înainte de a apela la ei, cât de simplu, ușor și gratis e să discutați problemele direct cu partenerul/partenera.

8 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

E adevărat că psihologii și psihiatrii sunt interesați numai de bani și nu de sănătatea pacientului? NU.
Acești oameni v-au rezolvat unele apăsări, dificultăți? Da.

| Eisenheim a răspuns (pentru sadrian46):

Da,când plătește firma la care lucrezi, fiind persoană juridică, deci preț mai mare, sa vezi cum au rezolvat dificultățile și apăsările, instant a ieșit bonul fiscal laughing

| MereuRespinsa93 explică (pentru Eisenheim):

N-am înțeles nimic.

| Eisenheim a răspuns (pentru MereuRespinsa93):

Totul e pentru bani,mai ales daca faci psihologicul periodic,așa se face la locul de munca anual,iar daca plătește firma costa mai mult,dar poți să fi nebun,cu problei,nu contează,te trece ca apt,numa sa mergi la lucru, și să te întorci data viitoare, ei își iau banii, și ciclul se repetă, ca la abonament happy

| Marfil31 a răspuns:

Mie personal îmi plăcea să merg în liceu la psihologul școlii, îmi plăcea să citesc cărți de psihologie și încă citesc.
Nu generaliza și nu-i pune pe toți în aceași oală. Există într-adevăr psihologi și psihiatrii care își urmăresc doar interesul material sau cum să învețe tactici ca să-i manipuleze pe ceilalți, dar există și de asemenea psihologi și psihiatrii devotați profesiei lor și care chiar vor să ajute oamenii.

| MereuRespinsa93 explică (pentru Marfil31):

La liceul unde am învățat, materia de psihologie a fost numai pentru un semestru. Atunci n-am avut vreo curiozitate.Acum sa stau și să cunosc fiecare psiholog/psihiatru în parte și să fac selecție minuțioasă e extenuant și ridicol.

| XeNo1999 a răspuns:

Da într-adevăr, așa și este. Eu am fost la vârsta de 17 ani la un Psiholog să scap de anumite blocade și să mă ajute să mă dezvolt. Pot spune că da sunt fixați doar pe bani și de a încerca cât mai mult să vii mai des. Îți dă niște sfaturi care te fac să vii înapoi de fiecare dată. Și la psihiatrii asta deja nu e nimic nou, odată ce ai intrat în mână lor să te îndoape cu medicamente care nici măcar nu trebuie să le iei ca doar să stai mai mult acolo. Pentru orice pacient ei primesc bani in plus. Oameni cu probleme grave sunt forțați să stea mai mult decât necesită, deoarece primesc medicamentele nepotrivite.

Sper că te-am putut ajuta.
O zi bună.

| MereuRespinsa93 explică (pentru XeNo1999):

Și eu care am crezut că am ceva împotrivă. Nu sunt singura se pare. E un sfat bun, pot sta liniștită. Nu am pierdut nimic.