Apa de la fântână este din pânza freatică.
Acolo ajunge din ploaie, din râul alăturat.
Astfel ea dizolvă în ea mineralele din solul prin care trece.
Solul prin care trece funcșșionează ca un filtru dar nu pentru toate substanțele, de exemplu pentru cele dizolvate.
Astfel o apă din fântână dintr-p zonă calcaroasă este cu gust neplăcut.
Sau poate conține prea multe săruri de un anumit fel care dacă sunt băute timp îndelungat pot dăuna organismului.
O fântână neacoperită poate fi refugiul sau capcana unui animal, care căzând în ea poate putrezi acolo.
Astfel apa unei fântâni moderne trebuie analizată periodic pentru a se vedea dacă este potabilă.
Apa plată cumpărată din comerț este analizată și certificată că este potabilă.
Dacă fântâna este curată atunci și apa e bună, iar în cazul acesta e mai bună decât cea cumpărată.
Apa de la fantana nu e verificata. Dar nici apa cumparata nu e ok, fiindca nu stii de cand e ambalata.
Cea mai buna mi se pare apa de la robinet.
Apa de la fântână este mai bună, doar dacă fântâna este curată și întreținută constant.