| Alma7990 a întrebat:

Este adevărat ca mancarea sănătoasă e mai scumpă decât cea nesănătoasă?
Sincer eu nu prea cred, mi se pare ca mai degrabă mancarea nesanatoasa( gen mezelurile sa zicem) și multe altele care se încadrează în această categorie, sunt mult mai scumpe decât alimentele sănătoase

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Un mezel sănătos să vezi tu ce scump e.

| Freya1 a răspuns:

Mâncare sănătoasă nu înseamnă doar morcov și gulie.Mancarea sanatoasa e și cea bio, carnea roșie, carnea slaba în grăsimi, uleiurile de măsline și alte nebunii ce crede-ma costa.
Dai pe câteva grame de porumb fiert ce nu îți ajunge nici pe o masea 10 lei, când de la proxi îți iei un parizer cu 5 lei și îți rămân bani și de margarina.

| CostinAlamariu a răspuns:

Ai văzut ce prețuri îs la alimentele bio? Dacă vrei sa mănânci cea mai sănătoasă mâncare posibilă ar cam trebui sa spargi pusculita. Dar dacă vrei sa mănânci mâncare relativ sănătoasă preturile sunt decente.

| carevaescu a răspuns:

Depinde ce intelegi prin sanatos. Daca te referi la eticheta "bio" atunci da, tinde sa fie mai scumpă decat media preturilor in acea categorie de produse.
Daca te referei la ce planteaza omul in grădină, nu se poate calcula usor. Poti face un cost al oportunității - cat ai fi putut câștiga daca iti folosesi timpul in alt mod.
Dacă ai anumite convingeri despre ce constituie o alimentație sănătoasă, atunci devine o problema complexa. Spre exemplu cei ce adereaza la o dieta vegetariana vor plăti mai putin decat cei care sunt au o dieta cu f multa carne.

Dar devine un calcul absurd daca iei in considerare de unde cumperi mancarea. Cineva poate spune ca produsele Lidl sunt mai (putin) calitative decat cele de la Mega, si poate construi un argument pe pretul mediu al produselor similare din ambele lanturi.