anonim_4396
| Anonim întreabă:

Exista minciuni permise? Care sunt? Ati mintit vreodata doar pentru a salva pe cineva?

Răspuns Câştigător
| elenahd a răspuns:

Una din poruncile din Biblie suna asa:"Sa nu minti!", deci din punct de vedere religios minciuna nu este permisa dar sa nu uitam ca traim intr-o lume plina de minciuna. Minciunile permise sunt cele care sunt inocente, nevinovate, cele care te ajuta pe tine sau o alta persoana draga tie sa iasa basma curata dintr-o gafa care nu are repercursiuni asupra altor persoane. Da, am mintit si eu si poate ca o sa mai mint si in viitor pentru a salva anumite persoane dar acele minciuni au fost doar in domeniul serviciului pentru a reusi sa-i scot cu fata curata in fata sefilor mai mari deoarece si asa viata e atat de grea in ziua de azi si numai pierderea locului de munca ne mai lipseste. Dar vezi daca vei minti vreodata ca sa ajuti pe cineva vezi sa nu te obisnuiesti sa minti doar asa de dragul de a minti cu sau fara vreun motiv constructiv.Sa stii ca cel mai frumos si onorabil este sa spui adevarul indiferent cat de dureros ar fi adevarul.

8 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Singurele minciuni permise sunt cele care salveaza viata unui om. In rest nu incurajez minciuna. Am mintit si eu de multe ori insa sunt un adept al adevarului. De mult timp nu am mai mintit. Prefer adevarul, oricat de dureros ar fi. Astept si din partea celorlalti sinceritate.

| anad a răspuns:

DA, am mintit si mint pe toti copiii mici ca este Mos Nicolae si Mos Craciun si vin pe geam sau horn si aduc daruri.

| anad a răspuns:

Minciuna cu mosu nu este permisa?(nu asta spun parintii copiilor?)DE CE @IRI da stupid?

| iri a răspuns:

Nu prea cred ca sunt, insa uneori este necesar. Am mintit de mai multe ori pentru a salva pe cineva, si altii au mintit si ei ca sa ma salveze pe mine. Dar in general urasc minciuna, nu imi place sa mint, o fac doar cand este absolut necesar. Decat sa mint, prefer sa tac.

| Mony_4137 a răspuns:

Minciunile nu ar trebui sa fie permise.
Si da, am mintit de multe ori doar pentru a salva pe cineva.
Cred ca fiecare a facut asata, macar o singura data.

| di@n@ a răspuns:

Trebuie sa ai o memorie foarte buna atunci cand minti. Minciuna are picioare scurte si intotdeauna o prinde din urma adevarul.

| illusion a răspuns:

Da am mintit-o chiar azi pe profesoara de roamna doar pentru a il salva pe un coleg

anonim_4396
| Anonim explică:

Cand zici o minciuna, jumate trebuie sa o crezi tu.
Daca nu...nu isi au rostul.

Întrebări similare