| MissGoddess a întrebat:

Exista o diferență între o persoana timida si introvertita?
Daca da, care e aceasta?

22 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Timiditatea este o reactie normala, prsoanele timide in schimb devin mai deschise dar repet timiditatea nu e ceva anormal si ceva normal, si o persoana introvertita poate deveni mai extrovertita in timp, depinde de experientele acelui individ si de genetica lui, educatia primita, sistem de valori, valoare sociala etc

| Celcestietot a răspuns:

Timid esti atunci cand nu indraznesti, iar introvertit atunci cand nu simti nevoia de interactiune si esti foarte bine cu asta. Introvertitii - acel gen de persoane care nu zic nimic intr-un grup si apropo, nu este nimic rau in a fi asa, este perfect normal, dar, ATENTIE, sa nu fie confundat cu un timid, pentru ca nu este asa si vad ca foarte multe persoane IN VIATA COTIDIANA nu stiu sa faca deosebirea.

| SnoopDoggg a răspuns (pentru Celcestietot):

Salut, nu m-am spovedit de 16 ani, ar trebui s-o fac?

| Celcestietot a răspuns (pentru SnoopDoggg):

Salut. Mai important ca un spovedit si reapucat de pacatele lasate dupa marturisirea lor, asa cum fac majoritatea oamenilor, mai bine te apuci sa urmezi Spiritul lui Dumnezeu si sa citesti din Biblie. Acum stii ce ai de facut.

| SnoopDoggg a răspuns (pentru Celcestietot):

De ce Dumnezeu ne vorbește în biblie pe un tot de superioritate și cu fiecare cuvânt încearcă să ne manipuleze? Ne iubește sau vrea să ne manipuleze? E scrisă biblia de cineva care vrea să ne manipuleze sau pur și simplu Dumnezeu este de fapt o ființă psihopată un pic, și cu manii de superioritate? Adică de ce el, care probabil a creat și alte lumi ne vorbește așa? Are doar un caracter urât? Adică e ca și cum eu aș avea toane de superioritate cu un păstrăv, aș lua un cuplu, l-aș duce într-un lac artificial și le-aș spune că eu i-am creat, că trebuie să-mi mulțumească că i-am creat și că dacă nu fac vreo 3-4 peștișori în fiecare an o să ajungă în deșert, adică iadul peștilor și o să se sufoce în eternitate.
De ce ar face o ființă superioară așa ceva? E o ființa superioară dar psihopată sau cineva a scris biblia ca să manipuleze persoanele și să aibă o anumită putere?
Când spun manipulare mă refer și la:
44:2 Dumnezeu a creat totul, el are puterea de a decide cine trăiește și cine nu.
44:3 Urât este omorul și sufletul celui ce-l comite
44:4 Și dumnezeu l-a sfâșiat.
44:5 Cine își va omorî aproapele o să simtă flăcările iadului.

| Celcestietot a răspuns (pentru SnoopDoggg):

Nici macar nu reiese asa ceva din Biblie. Din ce carte ai luat acele versete (sursa exacta o doresc)?

| SnoopDoggg a răspuns (pentru Celcestietot):

Cum nu reiese dacă el așa se exprimă?
A fost un exemplu, cam așa ne-a comunicat el.
Adică a omorât pe cineva și după ceva vreme ne-a spus cât de urât este și unde vom ajunge dacă facem asta, tipic persoanelor manipulatoare care fac un lucru și te învinovățesc emfatic pe tine dacă-l faci și tu.

| Celcestietot a răspuns (pentru SnoopDoggg):

Esti un mincinos, dar si sarcastic in acelasi timp. Daca ai chef de misto, canta la alta masa.

| SnoopDoggg a răspuns (pentru Celcestietot):

Eu asta cred, nu te mint și nici nu fac mișto.
Credeam că o să-mi răspunzi, te-am întrebat pentru că vream să văd ce crede un foarte mare credincios despre asta dar, crede și nu cerceta probabil e răspunsul, nu?

| Celcestietot a răspuns (pentru SnoopDoggg):

Pana nu imi dai sursa, nu avem ce discuta si din Biblie nu reiese asa, asta ti-o spune un foarte mare credincios. Scrie in Biblie sa credem si sa nu cercetam? Intreb si eu din curiozitate.

| SnoopDoggg a răspuns (pentru Celcestietot):

Ce sursă? Eu sunt sursa, ți-am spus ce cred eu. Păi dacă noi suntem făcuți după chipul și asemănarea lui, noi la fel ca el avem dubii și ne facem întrebări, dar cică dacă mă îndoiesc de el nu-i bine, deci prin asta reiese că el vrea să credem și să nu cercetăm, mai pe scurt.
Mă rog, nu ai cum să-mi răspunzi pentru că nu știi despre ce vorbesc eu și bineînțeles nu te muți nici cu un cm de clișeele subiectului. Doamne ajută happy happy

| Celcestietot a răspuns (pentru SnoopDoggg):

Sursa versetelor ar trebui sa fie reala, la fel ca si capitolul. Nu este etic sa citezi de la tine din cap, macar spune si tu ca este o parere total separata si ca nu isi are radacinile in Biblie. Dumnezeu cand spune ceva si face, deci de asta nu trebuie sa te indoiesti si libertatea de a cerceta o ai, chiar Biblia ne indeamna. Asta cu crede si nu cerceta este o vorba a unor crestini cu numele, nu trebuie sa te iei dupa acestia. Domnul fie cu tine!

| SnoopDoggg a răspuns (pentru Celcestietot):

Doamne ajută, salam alekum alalah și je soui charlie.

| Celcestietot a răspuns (pentru SnoopDoggg):

Asa te vreau laughing!

| SnoopDoggg a răspuns (pentru Celcestietot):

În numele crucii ș-al neamului românesc! laughing

O altă întrebare, la care o să răspunzi, păcătosule, cum sunt creștinele în pat? Am auzit că sunt foarte însetate de, de, de sânge.

| Celcestietot a răspuns (pentru SnoopDoggg):

Crestinele practicante nu sunt, iar cele cu numele iti dai si tu seama ca sunt foarte insetate laughing.

| SnoopDoggg a răspuns (pentru Celcestietot):

Da de unde știi? pa-că-to-su-leee laughing

| Celcestietot a răspuns (pentru SnoopDoggg):

M-am documentat rolling on the floor!

Răspuns utilizator avertizat
| TechPain a răspuns:

Un introvertit îşi încarcă bateriile petrecând timp singur. După o perioadă lungă petrecută în situaţii sociale aglomerate, au nevoie neapărat de o pauză pentru a se reenergiza.

Introverţii, cei care preferă să gândească mai mult decât să vorbească :
- Fiind singuri este metoda numărul 1 de a se reîncărca.
- Ascultă şi observă mai mult decât să vorbească.
- Nu le plac conversaţiile de rutină.
- Preferă să nu fie în centrul atenţiei.
- Nu se simt confortabili să cunoască noi prieteni.

Timid = Lipsit de curaj, de îndrăzneală, de încredere în sine; nesigur în păreri și în acțiuni.

Daca imi place mai mult sa fiu singur si NU VREAU sa socializez prea mult si cu oricine ( foarte important : pot, dar nu imi doresc acest lucru ) si sunt sigur pe mine sunt introvertit, dar nu sunt timid.

Chiar daca cele doua sunt asociate nu sunt dependente una de alta.

| SnoopDoggg a răspuns:

Sunt două caracteristici diferite.
O persoană timidă în majoritatea cazurilor nu se simte confortabilă cu timiditatea ei, este uneori stângace în ceea ce face atunci când este în public, în schimb, o persoană introvertită nu este din start și o persoană timidă, ba din potrivă, majoritatea nu sunt, dar ei în schimb, sunt mai puțin deschiși din alegere, așa le place lor.

| Georgiana2018 a răspuns:

Introvertitii sunt aia tăcuti, care nu-și exprima gândurile pentru ca nu vor.
Timizii sunt stângaci, și nu îndrăznesc, dar ar vrea și ei sa între într-o conversație, de exemplu.