| Parakeets a întrebat:

Hei, am și eu o problemă la care nu găsesc explicație logică.

Am închiriat un loc, pentru o seară, credeam că e pensiune, dar de fapt am aflat că e un apartament privat. Mi s-a dat o cameră și din câte am observat am acces la baie și bucătărie. Și eu am crezut că sunt alone deci în apartament. Așa că, fiind aici și văzându-mă alone, am aprins lumina pe hol, că mi se părea cam urâțel. Am aprins-o pe la 8 noaptea și am ațipit până la 11 noaptea, dar când m-am trezit lumina se stinsese. Am zis ok, fie, oi fi eu paranoică sau mi se părea că am uitat lumina aprinsă, dar de fapt am stins-o. Apoi am mai stat vreo 2 ore pe net și am ațipit la loc pe la ora 2 noaptea, însă atunci sigur am aprins lumina, sigur și chiar am zis, dacă și dimineață mă trezesc cu ea stinsă e ceva.

Acum întrebările care mă macină ce credeți că poate fi?
Eu mă gândeam că poate e ceva pe senzori și la o anume oră se închide becul singur, dar din ce am observat întrerupătorul, e din ăla normal, nu prea cred că becul se poate opri singur deci.

O altă explicație ar mai fi ca în acest apartament să nu fiu alone, că mai sunt vreo încă 2 camere în afară de a mea. Dar dacă ar fi așa, proprietarul nu ar fi trebuit să mă anunțe să știu și eu de asta și să nu mă ia nimic prin surprindere? Nu mi-a zis nimic și eu deci bănuiam că aș fi alone în acest apartament. Și atunci explicația ar fi fost că un alt om din acest apartament ar fi închis becul. Dar problema e că, atât cât am stat chiar și pe zi la cazare, ieri, nu am mai auzit pe nimeni să se fi mișcat pe aici prin apartament. Deci tot pare ca și când eu singură aș popula apartamentul ăsta. Iar dacă este așa, explicați voi logic, cum naiba s-a stins de 2 ori în noapte becul singur?

24 răspunsuri:
| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Ala care ti-a stins lumina e un zgârcit ordinar

| sadrian46 a răspuns (pentru VerginicăVacăGrasă):

Să lase lumina peste noapte într-o cameră nelocuită nu avea rost.

| VerginicăVacăGrasă a răspuns (pentru sadrian46):

Nu-i cauta scuze

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Satana. Logic, nu?

| dullcat a răspuns:

Posibil ca angajatii au stins lumina? E oricum mai eco asa.laughing

| DracuIa a răspuns:

Bine va facut sa nu mai consumati energia degeaba

| blackann a răspuns:

Fantome

| Marius22222222222 a răspuns:

So fi luat curentul

| anonim3248 a răspuns:

Nu ai închiriat tot apartamentul de 3 camere, ai închiriat doar o cameră.

| Parakeets explică (pentru anonim3248):

Asta explică, evident, misterul. Doar că e creepy. Mi-am închipuit că eu sunt singura persoană din apartament. Bine că nu am ieșit cine știe cum pe hol. Ar fi trebuit să explice mai clar regulile, domnul proprietar sau măcar să-mi spună că în alte camere, vor sta alte persoane. Că eu astfel am fost luată prin surprindere. De fapt am fost luată prin surprindere și când am văzut că e un apartament privat, dar pe Booking părea că ar fi o pensiune, ba dacă nu mă înșel și avea denumire de pensiune pe Booking.

Cam ciudățele cazările din ziua de azi. Părerea mea.

Dar o las așa, deoarece mister proprietar o fost drăguț și mi-o pus un smiley face la răspuns, când i-am spus mulțumesc cu un smiley face. happy Ce fac emoji în ziua de azi, înmoaie inimi. laughing)

| anonim3248 a răspuns:

Proprietarul nu trebuia să te anunțe că tu ai închiriat doar o cameră din apartament.

| anonim3248 a răspuns:

Chiar dacă erai doar tu în tot apartamentul poate veni cineva seara să verifice dacă nu e lăsat dușul să curgă sau aragaz deschis sau și lumină aprinsă.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Există și becuri smart. Se sting manual din telefon sau cu sensor

| Parakeets explică (pentru DeMicUnCălător):

Sper că asta o fost și acolo.
Oricum aveam măcar ușa închisă, chiar dacă nu cu cheia, în afară de proprietar, dacă ar fi avut o cheie de rezervă, altcineva nu ar fi avut cum să intre în camera mea. Și cred că sunt cum am plecat. E ok. I'm safe. Deși am trăit niște zile de coșmar. Și am plecat fără ca măcar să aplic la un job. Mi-i rușine de mine și de viața mea. Nu înțeleg de ce dracu m-am născut. Dar nici nu înțeleg de ce sunt mereu fraierită și eu sunt cea care mă simt vinovată pentru tot, când altora chiar nu le-a păsat de mine?

| pufulescu0o a răspuns:

Ai primit cam toate raspunsurile posibile si mie imi par plauzibile! Dar sa mai stii ceva, pentru viitor, exista si tot felul felul de temporizatoare pentru intrerupator, sau pentru tot circuitul de curent, pe care nu le vezi fiindca sunt in panoul electric. Deci nu intra in panică, nu sunt fantome!
Si oricum, mai sunt si persoane discrete care sting lumina fara sa comenteze sau urle.

| Parakeets explică (pentru pufulescu0o):

Sincer, atunci, nu de fantome îmi era teamă, cât de oameni. Pentru că eu am dormit cu gândul că sunt alone în apartament, chiar nu am auzit nicio mișcare, dar de 2 ori am găsit becul stins deși eu îl lăsasem aprins. Cum explici asta logic? Decât că ar mai fi fost oameni în apartamentul ăla. Și dacă erau oameni, să zicem o familie ok, ok, nimic dubios. Chiar dacă eu nu știusem de existența lor acolo și m-a luat prin surprindere. E ok. Dar dacă acolo era doar un bărbat sau chiar proprietarul, ce era tot bărbat și eu mai mă și apucasem să-i spun cuiva la telefon că proprietarul era drăguț. Deși nu asta e relevant. Însă da, mi-i frică de bărbați, am stat eu liniștită și culcată așa pe o ur3che, că nu atrag fizic și nu sunt pe gustul lor, dar totuși, alone într-o casă străină, mi-i frică de moarte. Mai ales când sunt luată prin surprindere. Dar e ok, am încuiat ușa camerei, însă și acolo m-am simțit oleacă paranoică, deoarece era ușă ce se incuia pe interior cu un țâmburuș, deci eu nu puteam băga cheia în ușă din cameră de acolo. Iar asta m-a făcut oleacă para, deoarece o ușă în care nu ai cheie băgată în ușă, se poate deschide foarte frumos din exterior, chiar dacă tu o încui pe interior, să zicem dacă în acel apartament locuia proprietarul sau chiar dacă nu locuia, dar proprietarul ar fi avut o cheie de rezervă. Ceea ce, oricât de para ar părea, în cele mai multe cazuri, proprietarii au cheie de rezervă all the time de la camera ta. happy

Deci în seara aia, chiar nu fantomele mi s-au părut periculoase ci oamenii. Faptul că sunt eu visătoare și cinefilă e una, dar chiar din filme am învățat că traume de cele mai multe ori, nu oferă fantomele, nici chiar Satana în sine, ci oamenii. Poate or fi manevrați de Satan, cine știe, dar oamenii sunt parșivi, nenorociți și nebuni. Și mai ales bărbații pot face rău cu adevărat femeilor. Că am lăsat-o eu pe peace și glumă, că la ce folos să mă fi simțit toată viața complexată de faptul că da, s**ual poate ei nu mă vor e una, dar rău știu sigur că bărbații ar fi tentați să o fac oricărei femei. happy Așa că, pentru prima dată în 27 de ani aș fi vrut ca apartamentul să fie posedat de fantome/spirite sau chiar demoni, dar nu să fie acolo oameni. Oamenii sunt adevărații demoni. happy

| Pufule?iGratis a răspuns:

E clar! laughing
Daca ai inchiriat un apartament cu 3 camere + bucatarie si baie, poate chiar si cu balcon la un pret exagerat de mic... - asteapta-te sa nu fi singura persoana care locuieste in acel apartament! Poate chiar nici in acea camera! laughing
EU ZIC SA TE UITI RAPID SUB PAT! laughing

Asta asa, ca sa nu fi sigura ca ai putea pati ceva asemanator laughing
https://youtu.be/tqu1RuT99OU?feature=shared laughing)


Oricum, ai macar o cheie sau cartela de acces separata, strict pentru camera ta din acel apartment? Adica doua chei de acces, altfel spus?
Daca da, foloseste-o! Adica, inchide-ti rapid usa!

Daca nu ai ( adica ti sa oferit doar o singura cheie sau cartela strict doar pentru accesul in apartament adica nu ai si cheie pentru o camera anume din apartament )... atunci inseamna ca poti sa rasufli oarecum usurata! happy

Poate happy, doar Poate happy laughing esti si singura locuitoare a apartamentului!? Sau a intrat doar gazda peste tine! laughing ( precum in cazul videoului ce ti l-am recomandat )... dar tu ai fost mai norocoasa! laughing - nu te-ai trezit decat dimineata laughing)

| Parakeets explică (pentru Pufule?iGratis):

Tu ești Pufi a mea? happy

Sigur?

După scris, pari a Pufi a mea laughing)

Deci am avut o două chei, una de la ușa de la intrare și alta de la ușa mea. Dar ușa mea nu se încuia cu cheia normal pe interior. Doar pe exterior puteai practic introduce cheie. Pe interior era o ușă modernă la fel ca cele de la mine de acasă, adică se încuie doar dintr-un mâner. Nu poti introduce cheie. Însă din minimele mele cunoștințe, atunci când ai un astfel de mecanism de închidere, pe exterior oricine mai deține o cheie ca cea a ta de la ușă, poate descuia ușa rapid și ușor și poate face ce vrea. happy
Când în schimb ai o ușă normală, clasică, ce se încuie pe ambele părți cu cheie, poți încuia cu cheie și poți ține cheia în ușă. Ăla e un mecanism tare safe. happy

Dar mna, din câte am observat eu dimineață, am fost total intreagă, deci nimic nu o s-o întâmplat acolo. Mai am doar ceva de verificat când ajung acasă, doar așa, ca să fiu sure. Nu de alta, dar ar trebui să țin de chestia asta dacă vreau să ajung cândva la Mănăstire. Oricum acolo cred că mi-i locul, dacă nu, eu una chiar o să o fac. Nu mai pot trăi așa, ca un șoarece pe ascuns, pe sub pământ și nici în frica și nebunia asta. Poate la Mănăstire va fi mai liniște și voi trăi mai bine. Cine știe.

| Pufule?iGratis a răspuns (pentru Parakeets):

Daca te referi cumva la doza mare de scepticism happy in ceea ce priveste siguranta si intimitatea din hoteluri -clar sunt Pufi a ta! happy

Tu ziceai daca am inteles eu corect ca ai lasat becul aprins pe holul comun al apartamentului, nu la tine in camera nu!?
Deci, da! happy Singura explicatie posibila e ca cel care a stins lumina e fie proprietarul fie un alt colocatar invizibil al imobilului happy, de senzori ar putea fi vorba doar in cazul in care vorbim de mijloace moderne de acces in locuinta, de exemplu daca la intrarea principala in imobil accesul se facea pe baza unei cartele electronagnetice dar din cate am inteles nu ar fi vorba de asa ceva...

Alta explicatie ar fi aceea ca paranormalul e implicat, asfel spus fantomele au stins lumina laughing

La ce anume te gandesti sa faci?!?

| Parakeets explică (pentru Pufule?iGratis):

E clar laughing) asta e Pufi a mea laughing)

De chestii smart, nu prea era vorba deci nu cred că existau nici senzori. Cred, dar nu sunt sure de nimic 100%.
Dar cert e că, mișcări umane nu am auzit toată ziua pe acolo, apoi dacă am adormit, ce să zic, cam dusă dorm eu de obicei. laughing) Deci nu mai am habar dacă ceva uman s-o fi metamorfozat sau plimbat pe acolo. laughing)

Cât de proprietar nu prea cred că era el, pentru că eu în dimineața în care m-am cazat acolo, l-am sunat ca să-mi las bagajul și mi-a zis că el vine abia pe la 9 jum acolo. Deci sigur omul avea altă proprietate pe post de casă. Însă dacă ar fi dormit tot acolo și ar fi închiriat doar o cameră cuiva, mi se pare prea de tot. Ar fi trebuit să scrie pe Booking detaliile. laughing) Că să nu fiu luată prin surprindere, deși dacă aș fi știut că e așa nu mai închiriam la el. laughing) Bine dacă știam că e frumușel și blânduț și delicățel, inchiriam totuși laughing)
Cam prea simpatic omul. Ahhh, măi Pufi, și mi-o pus și smiley face la răspuns în mesaj. laughing) Ahhh, prea frumos din partea lui.
Cât de fantome, ar fi prea cringe să fie real. laughing) Nu prea sunt convinsă că totuși există. Eu zic că demonii și spiritele malefice cu adevărat sunt tot oamenii, mai ales masculii. happy Adevărați demoni. rolling on the floor) Precum Lucifer te atrage pe o pantă lucitoare, apoi boom. Când ți-i lumea mai dragă te împușcă sau chiar te convinge pe tine să aluneci singur în hăul lor. rolling on the floor) Bărbățeii ăștia.
Eu îmi susțin în continuare ideea că în secolul 21, Adam a luat locul Evei. Adamii le ispitesc pe Eve, apoi ei susțin că Evele i-au ispitit. rolling on the floor)

Dar recunosc că pentru mister proprietar ăsta, m-aș fi lăsat oleacă adulmecată pe panta lucitoare. rolling on the floor)

Deși mai frumos o fost vânzătorul de la Kmart. O vorbit cu mine un coreean. Dar în română, dacă o făcea în coreeană, nu știam nici să mai spun bună. laughing) Mi-o zis cum să țin biscuiții în frigider. Nu la congelator ci în frigider. Că acolo au un gust excelent. Și ce să vezi, ultimele pachețele cu biscuiți și ramyonul, le-am uitat în tren, acum la întoarcere. Am pierdut mâncarwa coreeană. :'(

Dar Ooo God. Ăla da bărbat. Dar era cam bătrănel totuși, și prea slab pentru mine. laughing)
Dar nici chelnerul de la cafenea nu o fost mai prejos, un indian negruț sau ce nație o fi având, dar era negruț omul. laughing) Și m-am speriat când o cerut comanda, că am avut impresia că vorbea în engleză și credeam că o să aibă pretenția să-i zic ce doresc în engleză, dar până la urmă omul o înțeles ce am cerut în română. Și când intru înăuntru să plătesc comanda, mai dau nas în nas cu încă un negru. Ăla era negru, negru de la mama lui de acasă. rolling on the floor) God, mă reîntorc în Timișoara pentru negrii ăia. Am de unde alege acolo. Negrii peste negrii. big grin
Frumușei timișorenii ăștia flotanți. laughing)

Deși vreo 2, 3 negrișori frumușei foc, i-am văzut pănă și la mine în Călărași. Dar ce naiba or căuta ăștia aici, la sărăcia asta, nu știu. laughing) Dar pe lângă unii am trecut chiar fix când mă plimbam prin parc. God, ce frumușei. Am regretat enorm atunci că nu i-am băgat în seamă. crying Dar ce rost? Oricum nu știam engleza și poate nici ei nu o știau. laughing)

| Pufule?iGratis a răspuns (pentru Parakeets):

Am patit si eu o chestie interesanta la una din cazarile la care am fost cazata vara asta in mica mea expeditie - escapada de anul acesta :), anume - am lasat televizorul pornit pe timpul noptii si, trezindu-ma de cel putin 3 ori in seara respectiva din cauza unei dureri de masele, am constatat de fiecare data! ca tv-ul s-a oprit! :)
Zic, - dracia dracului! :))

Oricum, de stiut ca nu intrase nimeni peste mine eram 100% sigura, deoarece patul era taman foarte aproape de usa ( iar usa cam facea nitel zgomote :)) + aveam ca mijloc de acces inauntru cartela electromagnetica, sa nu mai spun ca, logic :)), niciun hot oricat de prost n-ar fi el, nu ar fi stat sa caute telecomanda pentru a oprii televizorul sau a schimba canalele ca nu-i place lui la ce ma uit :)))
Nu am fost deci prea circumspecta, de data asta :)

Oricum daca vrei data viitoare sa verifici daca nu cumva a intrat cineva peste tine sau ai avut vreun colocatar :), iti recomand sa folosesti " metoda hartiutei ". Pui o hartiuta in usa, iar dimineata trebuie sa fie tot acolo!

Inspiratia mi-a venit acum cativa ani, de aici
https://youtu.be/zZBR9iQ7DRA?feature=shared
:))
Deci pana si animeurile te invata pana la urma si ceva constructiv :)) ( in special astea pline de conspiratii si anchete politienesti :)), preferatele mele :))

Chestia cu inchirierea unui apartament pentru o singura noapte in schimb mi se pare foarte shady din ceea ce spui tu pe aici : )

Adamii intodeauna s-au auto - ispitit ei vazand- o pe Eva :) - dar tot ei sustin ca Eva e de vina pentru pacatul lor, caci pacatul originar al barbatelului poate fi combatut insa doar asfel taman, dupa metoda biblica care spune clar si raspicat : " Și dacă ochiul tău te face să cazi în păcat, scoate-l; este mai bine pentru tine să intri în Împărăția lui Dumnezeu numai cu un ochi, decât să ai doi ochi și să fii aruncat în focul gheenei " asta asa, pentru barbatii care zic ca nu se pot astampara si ca-s tare ispititi :)), de aplicat metoda biblica contra- ispitei care le garanteaza 100% Raiul si celor mai ispititi :))
Sper sa inteleaga cei tentati talmacirea versetelor :))

https://youtu.be/wFywrcm5DUc?feature=shared

Dupa cum vezi, si in natura se intampla cam la fel :), ea fuge, el incearcand si mai tare sa o impresioneze si ademeneasca cu cantecele ce pun pariu ca traduse in limba omeneasca :)), contin si un " Te iubesc " :)), asa ni se imoaie noua femelelor inimioarele :)) - bine, unora... altele mai au nevoie si de solid proofs! :)

In afara de coreeni :), si mancare! :), prin Kmart-urile astea mai gasesti oare si produse de papetarie? Din acelea dragute, cum am vazut ca au koreeni cu Pikachu si toate cele :)!?
Chiar m-ar interesa asa ceva!
Ahh, si sa nu mai zic de albume K-pop & merchandise! ( bine!, oricum voi cumpara doar merchandise ca de albume nici n-am bani nici n-am ce face cu ele, vreau doar sa le vad cum arata pe rafturi, in magazine! :)
Dar cel mai mult as dori sa gasesc si sa cumpar, asa ceva
https://www.amazon.co.uk/......B09ZQ4MTS6
Ai vazut pe acolo?

Apropos, Kmarts sunt tot una cu magazinele KJ' s Center!?
Sau au produse asemanatoare?
Daca da, ce difera si care crezi ca are produse mai de calitate?
Am dat si eu pe la un KJ Center, dar produsele nu mi s-au parut decat scumpe, nu prea bune :)), unele, adica nah, majoritatea :)), zic pentru ca poate nici nu prea am stiut eu ce sa aleg - fiind pentru prima data intr-o bacanie asiatica, la noi in oras nu exista deloc asa ceva :(

Ti-am mai spus si repet, poti slabi daca chiar doresti, dar fara vointa totul e clar cu neputinta! Cultiva motivatie de fier si de otel! :)
Si lasa batraneii ca aia numai nu intineresc! :)) - alege mai bine unul chipes, tanar si zdravan si neaparat "la locul lui, asta am inteles eu ca ar fi reteta pentru fericire :)

| Parakeets explică (pentru Pufule?iGratis):

E clar. Animeuri, coreeni, bărbăței țicniți și versetul biblic adorat de tine laughing) dar nici mie nu-mi displace rolling on the floor) Dar e clar. Inconfundabil, tu ești Pufi a mea. laughing)

O să mă gândesc la tot ce ai spus, Pufi, dragă. Mă bucur că aici la treaba cu ispititul, gândim la fel.

În loc ca noi să ispitim bărbați, ei ne ispiteau pe noi, și unii nici nu aveam dovada că sunt chiar celibatari sau că sunt cine se dădeau ei, dar exact cum spuneai și tu, nu contează ce frumusețe au pe acasă, poate fi și perfectă, Adamii ăștia, nu se simt bine dacă nu mai ispitesc și pe altele. laughing)

Cât de magazin, nu știu ce să-ți spun laughing) eu oricum am uitat punga în tren și nu am reușit să mă bucur de mâncare pe deplin. crying Dar am mâncat în seara aia când le am luat din prăjituricile alea Mochi cu ciocolată și sincer, chiar au fost bune alea. happy De la Kmart sunt ok, deci. happy
Iar prăjituricile alea cu pungă roșie, învelite în ciocolată sunt cele mai bune. Și dădusem cam vreo 14 lei pe un pachet de prăjituri din alea. laughing)

Iar de un carnețel din ăla, nu aș vrea să mă pronunț, dar ceva în genul parcă am văzut la Magazinul DoiPași de la mine din oraș. laughing) Chiar o să mă mai uit o dată și dacă găsesc ți-l iau. laughing) Oricum de aproape jum de an mă uitam să-ți dau un cadou, mi-ai rămas datoare deci cu o adresă, dragă Pufuleți happy Ca să-ți pot trimite cadoul prin poștă. laughing) Cred că e tocmai bine, acum luna asta că am impresia că prin septembrie o fost ziua ta, sau era octombrie? dacă nu ai vrut să repeți, eu să știi că uit repede datele, până nu le repetați de câteva ori înainte. laughing)

Și mulțumesc de sfatul cu hârtiuța, o să o aplic și eu pe viitor. laughing)

| Pufule?iGratis a răspuns (pentru Parakeets):

Barbatul cand e ispitit crede ca-i femeia vinovata nu sarpele din pantaloni laughing), asta- i adevarata problema! laughing De asemenea cand barbatul face un rationament gresit de genul : fata obisnuita vs ispita Bianca Dragusanu sa zicem, cand vede ca asta nu ar sta cu el o zi macar daca nu arata dovada ca are musai venveu laughing si poate si un balaur in pantaloni laughing... ( da Clar, genul asta de domnisoara nu-i va cere si dovada
ca tipul are si creier atasat ) ei bine, da vina ori direct pe femeie care, cica la ispitit ori direct pe sarpe laughing ori poate pe cap laughing)) ( da nah, daca Dumnezeu a gresit si nu a pus creierul in capul care trebuie, degeaba laughing)

Astia care isi iseala nevestele fara motiv ( adica nu sunt abuzati acasa laughing, ca asta ar cam fi cam singurul motiv plauzibil pentru inselat!) - ei bine, cred ca ar trebui castrati ca drept pedeapsa de catre amanta laughing
Adica, cred ca si astea, amantele cred ca ar trebui sa aiba demnitatea lor!
Pacat ca unii se complac in asa ceva! sad


Cat despre experienta mea cu delicatesele coreene, de ex achizitionand pentru prima data Mochi, deliciu asiatic laughing de care aparent am auzit asfel laughing)
https://youtu.be/Z-KU1BKaTUc?feature=shared
voiam sa gust si eu din savorile asiatice laughing dar m-am ales doar cu un gust de marshmellow daiffu mochi sesame laughing
https://candystore.ro/......-120g-2176
Nu recomand!
( Doar cainele se pare ca le prefera pe astea, asta in lipsa totala de alte optiuni laughing sad )

Esti sigura ca erau figurinele BT21 cele care apareau pe carnetel?
Ca eu dupa alea am o obsesie de a le avea in posesiune laughing ( nah, asa- viata la 30 de ani laughing)
Poate tot o sa-mi dai cadoul cand o sa ajung la amica mea din Oradea de care ti-am zis, iar de acolo am sa dau probabil o fuga si sa vizitez macar strazile din Timisoara laughing, daca nu altceva, macar sa stiu ca am fost si pe acolo si prin Sibiu., dar asta va fi cel mai probabil prin noiembrie si chiar sper sa nu ninga pe atunci - ca adio calatorie crying si poate iar pandemie?!

* Datele cu caracter personal nu se fac niciodata publice laughing, dar ti le voi lasa in privat daca nu ne vom putea nicidecum reintalni!

Chiar ajuta aceasta metoda din anime-uri laughing)

| wahaha a răspuns:

Da