| uanna29 a întrebat:

Hei.
Nu mi se întâmplă doar deodată, am mai visat de mai multe ori asta, dar nu la rând, nu țin minte mai exact.
Se face că pleacă cineva sau vine cineva la mine și după încui ușa, nici nu o încui bine că un om vrea să intre cu forța și să mă omoare, a început să îmi fie frică să mai stau cu ușa descuiată.Da, e doar un vis, nu mulți cred în semnificația lor, cică visezi la ceea ce te gândești, dar eu nu prea m-am gândit la așa ceva, adică nu m-am gândit deloc.Pur și simplu am inceput să visez de mai multe ori acest vis, interpretat mereu altfel dar cu aceeași legătură. Păreri? Ce ar putea însemna? Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Acesta este ceea ce se cheamă un coșmar.
Este un vis cu conținut neplăcut.
Prin vise, creierul exprimă simbolic ceva despre noi și relația noastră cu lumea.
Să analizăm în termeni generali cu toate că fiecare termen are semnificație diferită de la persoană la persoană.
Pleacă sau vine cineva la mine. Probabil ai vrut să spui.
A venit cineva la mine și a plecat.
Acest om care a venit la tine și a plecat este o persoană din anturajul dtale, pe care ai acceptat să îl primești în vizită, deci un prieten sau un familiar. Îl conduci spre ieșire.
Ușa reprezintă calea de acces spre intimitatea dtale. Înăuntru ești în siguranță când ușa este încuiată. Dar ușa nu poate sta tot timpul încuiată.
Astfel ca să intre și să iasă prietenii, este nevoie ca ea să fie deschisă, chiar pentru un interval scurt de timp.
În acel interval scurt de timp este o continuitate spațială între spațiul exterior neprotejat și spațiul interior.
În acel moment, chiar scurt, când ușa este deschisă, dta nu mai ai o cameră, casă a ta, căci ea este continuarea exteriorului.
Asta se întâmplă în vis.
Dar știi când se va întâmpla asta în realitate cu tine în totalitate?
Corpul tău este casa ta. Când vei muri, casa ta, corpul tău, pe care se bazează toată existența ta, se rupe și interiorul se confundă cu exteriorul.
Dacă în vis, în acel moment de vulnerabilitate, vrea să intre, nu oricine, ci un om cu intenția de a te omorî, acel om simbolizează moartea, aceea este esența lui.
Reușești să scapi, dar ceea ce rămâne este senzația de panică.
Astfel, o criză de panică internă a fost transfomată de creierul tău într-o scenetă, visul în sine ca creierul să îți poată spune în cuvinte ( prin interpretarea mea), asta.
Eu creierul lui Oana Petcu 98, declar.
Mie, creier îm este frică de moarte.
După mine, nu există gând, oricât de mic și de insignifiant ar părea, care să nu fie cuplat cu o emoție.
Astfel am creat termenul - gând-emoție- care este un cuvânt compus.
Ce inseamnă gând= o afirmație care o putem exprima în cuvinte.
Ce înseamnă emoție?
E-moție, moție - care vine de la motus, mișcare.
Cănd - simțim o e-moție cu creierul, automat se mișcă ceva în corp. Creierul și corpul sunt atât de tare legate între ele, încât am format cuvântul compus corp-creier.
Nu există e-moție care să nu provoace o mișcare, modificare în corp.
Am o e-moție. În creier se activează milioane de neuroni, care pun în mișcare fabricile producătoare de hormoni din creier, glanda pituitară, care transmit prin sânge la alți producători de hormoni din corp semnale la mușchi și organe, care execută instrucțiuni transmise prin sistemul nervos.
Noaptea ca și ziua la fel, creierul inima respirația acestea nu dorm niciodată.
Și ce fac e-moțiile toate?
Luptă aceste toate e- mișcări ca corpul să supraviețuiască, viața să dureze cât mai mult, până se strică totul și murim.
Așa că să revenim.
Creierul tău afirmă prin scenetă, prin limbaj vizual.
Mie mi-e frică de moarte, pentru că eu o apăr de moarte pe Oana Petcu.
Dacă așa se întâmplă. rezultă că creierul a sesizat un pericol real, căci mesajul, visul se repetă.
Acesta poate fi deja intern, o boală nedepistată încă face deja ravagii în interior, de exemplu un diabet, care poate fi depistat prin analize de sânge și urină.
Sau poate interpreta prin recepția de biocâmp, existența unei persoane sau grup de persoane cu intenții ostile.
Sau datorită unei sensibilități naturale mărite, să interpreteze semnale negative, care există și ele. care au intensitate obișnuită în viața unui om, ca niște potențiale catastrofe.
De exemplu te-au mâncat nopți la rând țânțarii, te-au chinuit până și în somn cu mâncărime pe tot corpul și creierul tău a făcut din țânțar armăsar care vrea să te omoare.
De ce?
Nici creierul în funcționarea sa, nu este ceva perfect, dar este perfectibil și flexibil.
Creierul poate analiza conjunturi de evenimente în avans și poate face prognoze.
De ce? Prognozele sunt scenarii de mare probabilitate care sunt folosite de creier tot ca instrument de supraviețuire.
Astfel de exemplu eu în urma unui vis al meu am fost atenționat. cu ajutorul unei interpretări făcute de o persoană apropiată mie, că urmează repede un eveniment oarecum neplăcut.
Am ignorat evenimentul. În acea zi am avut un traseu aleator și determinat de factori externi, pe care nu am putut să îi evit, căci doream să fac prea multe deodată, peste puterile mele. Astfel am trecut printr-un accident de mașină, din fericire nimic grav, mai mult zgârieturi, dar a curs și un pic de sânge, asta ca să fiu altă dată mai atent la prognoze și la vise, nu la toate.
Sper că te-am clarificat măcar un pic.

| uanna29 explică (pentru sadrian46):

Cu câtă plăcere am citit ce ai scris, nu mi aș fii putut da seama de aceste lucruri fără ajutorul tău, nu știam că creierul este chiar atât de puternic încât să își de-a seama de niște lucruri pe care nu le vedem chiar dacă el le înțelege, chiar sunt curioasa ce a vrut să mi spună prin toate celelalte vise sau coșmaruri pe care le am avut în trecut.
Mulțumesc!

| sadrian46 a răspuns (pentru uanna29):

Am studiat aceste lucruri de 52 de ani, căci îmi place enorm să ajut oamenii, aceasta este a două mea profezsie, prima fiind de fizician fanatic.
Creierul sunt celule specializate în conducere și recepția și prelucrarea informației. Un fel de guvern, parlament și SRI împreună.
Dacă îți amintești alte coșmaruri spune și analizăm.
Analiza este simplă, sinteza e mai grea.
Ce înseamnă sinteză?
Să faci din totalitatea experiențelor de viață trăite până acum de tine, ceva care să supraviețuiască, nu ca spirit religios care pleacă în rai, ci ca
- o mică ( sau mare) moștenire materială, ca de exemplu un autograf pe o carte, care să amintească urmașilor că tu ai existat.
-o idee, un bun spiritual, pe care tu ai le-ai creat și care îi poate ajuta pe ei să ducă o viață mai fericită, mai împlinită. Exemplu, scrierile lui Eminescu.

2 răspunsuri: