| MountainRiver a întrebat:

Hei, voi ce faceți când vă plictisiți maxim?
Ce activități (în afară de muncă și așa zisele Hobby-uri) scoate omul din rutină și plictis ori chiar vid interior?
Vreau să fie o activitate de asta nebună rău, dar totuși nici care să te facă să-ți pierzi simțurile apoi, precum dro gurile sau Bungee Jumping sau Parqour care te lasă fără picioare.
Deci ce activitate poate exista în lumea asta care nici să nu te ucidă, dar nici să nu te lase plictisit?! Există așa ceva? happy

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Citești o carte,eu citesc filozofie, pshiologie, tehnologie, știință, mă plimb prin parc

| MountainRiver explică (pentru RAY):

Și?! Te ajută să scapi de adrenalină?! Pe mine, nu. Mai tare mă enervează.
Plus că degeaba citesc dacă rămân doar cu cititul. Asta e frica mea cea mare. happy Să nu citesc sau uit degeaba la un film. happy
Adică ce vreau să spun happy e că degeaba mă uit la un film cu exorcizări (acesta fiind unul din subiectele mele favorite) sau citesc o carte, dacă după film, mă întorc la viața mea, în care nimic nu se întâmplă. happy Ok, hai să zicem, la filmele de groază, alea cele mai sat cel mult după vizionare, am o teamă extremă, o paranoie extremă și un fior pe șira spinării, dormind cu lanterna aprinsă sau chiar becul aprins, deci poate doar atât în direcția -traumă și frică laughing) însă nu e ca și când după ce aflu din filme și chiar cărți despre lumea de dincolo și am parte să o văd sau comunic cu ea. Această problemă se aplică oricărui domeniu. Eu citesc despre fiolosofie, la fel, deoarece și acest aspect mă atrsge, nu e ca și când după ce am citit n concepte și am aflat câte ceva despre spirit să zic și suflet, eu am capacitatea de a vedea sufletul. La fel este și cu Biblia, în care citesc despre Dumnezeu, dar nu-l pot vedea pe acest Dumnezeu. La fel cum ar fi și dacă aș citi o carte polițistă sau vizionez un film polițist sau chiar de amor, nu e ca și când mâine devin eu polițistă sau măcar viața mi-ar da un mister pe care să-l descifrez sau m-aș îndrăgosti și aș trăi pe norișori pufoși, doar pentru că am citit-o pe Sandra Brown sau am vizionat Totul despre Se*. Valabil și dacă aș citi o cart3 de psihologie sau dezvoltare personală (alt teren cercetat în teorie și în practică nada- adică vreau să spun că deși am citit n cărți de dezvoltare personală, azi sunt tot eu, tipa împrăștiată, căreia îi ia mult timp să facă un lucru, și mai mult timp să se ambiționeze și care nu reușeșește să se schimbe, deși chipurile a citit n cărți de dezvoltare personală, care unele îi și spuneau concret cum să facă n lucruri sau bulsh de astea de cum să obțină succesul și belșugul).
Deci nu știu tu cu ce scop citești, dragă Ray, și dragă cititori TPU, dar eu una, am ajuns la concluzia că cititul e în zadar, mai ales dacă nu e doar pentru meseria sau profesia ta, unde na, mai trebuie să mai citești, în rest e cam degeaba. Doar ca să zici, că ai cu ce-ți umple timpul. Valabil și pentru filme, dar acolo, măcar aș zice că te mai ajută să mai evadezi din normal, cotidian, tocmai prin filme horror și SF laughing) dar și alea duc uite fix la suferința mea laughing) că de ce nu există și în realitatea ceea ce vezi acolo, iar pe unii mai nebuni, extrem de nebuni, îi va inspira și doar așa, va exosta ceva asemănător ca filmele de groază, iar pe alții mai normali doar îi va agasa, că știu că e doar ieftin teatru și la un moment dat vor obosi să se mai uite la ceva ce știu că în viața reală nu există sau și dacă ar exista, ar costa un preț, ca spre exemplu viața altor oameni și pierderea sufletului tău și poate chiar reputația, dacă spre exemplu ai încerca să devii Grinch sau vreun Jack Spintecătorul. happy
Deci în zadar cu aceste activități pe cât de boring, pe atât de nepragmatice. Multe din domeniile despre care citim, nu au aplicabilitate în viața reală. Deci la ce folos?!

| RAY a răspuns (pentru MountainRiver):

Concerta îmi dă euforie, stima de sine, putere energetica și viritalitate, fac sport și scap de ea

| StoicAnalysis a răspuns:

Pai "nebune rau" care sa nu produca ceva dependenta sau pierderi de simturi, nu prea ai. Tot la categoria de hobby ar trebui sa cauti ceva.

Ai putea incerca arte martiale totusi. Cam asta pica la categoria dorita de tine.

| Cresta a răspuns:

As vrea eu sa am timp sa ma plictisesc!
Exista multe activitati. Acum, depinde ce te atrage.
Fa si tu niste vizite la batranii singuri. Nu le trebuie portocale, mancare, prostii. Le trebuie doar o persoana cu care sa povesteasca. Daca stii sa-i asculti, nu cheltuiesti nimic dar le faci lor o imensa bucurie. Si poate si tu te vei simti mai bine. Fara sa-ti rupi picioarele. happy

| MountainRiver explică (pentru Cresta):

Mie nu-mi prea plac oamenii... oameni sunt Satane, deci nu cred că bătrânii doar pentru că sunt bătrâni, sunt mai prejos.
Am fumat oricum și prostia asta cu "bătrânii și copiii" eu una lucrez cu copii și am văzut ce le poate pielea și unor muc de 9 ani, deci ce așteptări să ai de la bătrâni care toată viața au fost răi.
Nu știu de tine, dar eu una, cu oameni, nu vreau să mă încurc.
Deci în afară de job și curățenia + filmele + somnul care da, îmi ocupă destul timp, nu prea am alt3 activități ce să fac, iar în vacanțele școlare, mă termină statul ăsta degeaba. Mai ales la bloc, sunt blocată între 4 pereți, că afară nu pot ieși că am anxietate socială.
Ieșeam noaptea, de obicei și era bine, și făceam mișcare, mă ajuta și cu depresia și cu bulimia, dar de-o perioadă nu mai pot ieși nici noaptea, că mă uit la multe documentare polițiste și mi-e frică să nu mi se întâmple ceva. Știu că la kilogramele mele nu o să fiu violată, însă mi-e super teamă să nu întâlnesc psihopați care poate nici să nu-mi facă felul și astfel pot rămâne cu traume și psihologice și vegetative, de exemplu dacă mă înj happy și evident că cel mai frică îmi e de oamenii care lucră în industrie (știi la ce industrie mă refer) și evident că nu aș dori să fiu dusă pe nu știu unde. Și nu știu de ce laughing) dar mai frică îmi e acum la 30 de ani, deși la 20 și umblam noapte de noapte tot singură, încă atunci și fără electroșoc și lanternă de câini și nu mă răpise nimeni. Dar mna, am zis să fiu mai precaută, că na, niciodată nu se știe când ți-o trage viața. laughing)
Deci cum o dau, nu o nimeresc. laughing)
Din casă nu pot ieși ziua, că am anxietate socială și mi-e frică de judecata oamenilor, noaptea ar fi fain, dar mi-e frică de oamenii de jos ai societății și de psihopați, în aer liber nu am unde ieși deoarece nu am nici păduri, nici zone retrase sau o grădină a mea, unde să zici că aș ieși doar eu și m-aș bucura de natură. Deci în vacanță, o săpt sau cât am vacanță, sunt condamnată să rămân închisă în casă. sad
Apoi, în casă nu prea pot face multe lucruri, fiind totuși un apartament într-un bloc, ca spre exemplu să bat o minge, o mai băteam eu, dar se strică și pereții și am și reclamații că fac gălăgie în bloc așa că am renunțat și la această activitate. Deci unicele lucruri pe care le pot face sunt să privesc la filme, să mănânc, să fac curat și să citesc sau învăț ceva.
Deci eu nu știu ce om ar rezista la un astfel de stil de viață, și tot lumea de rah îmi spune mie că sunt nebună, că țip, păi să-i văd eu și pe ei, rezistând la o viață așa monotonă și claustrată într-o cutie de chibrituri și apoi să mai mă facă pe mine nebună. Eu zic că trebuie să fii tocmai prea sănătos ca să reziști într-o cutie de chibrituri, fără plante, fără animale, oameni doar ce am familia, dar nici pe ăștia nu-i suport.
Dar bani de casă la țară nu am, așa că, trebuie să mă mulțumesc cu asta. Și cu o viață plictisitoare.
Eu aș fi vrut să văd fantome, spirite, demoni happy să pot comunica cu animalele, să văd ceea ce nu se poate vedea cu ochiul liber, să am alte activități, mult mai palpitante decât cele basic și boring, mai pline de viață, printre care evident și ceva efort fizic mai intens.
Dar aia e, m-am resemnat deja că nu o să văd nimic și nu o să primesc nimic din ceea ce cer. happy Sper doar să mor repede, măcar așa, pe lumea cealaltă o să pot vedea raiul și iadul sau măcar lumea de dincolo.

| Cresta a răspuns (pentru MountainRiver):

Din tot ce scrii, problemele sunt la tine. Si din pacate, nu ai doar una.
Pe de alta parte, mentalitatea asta cu batranii imi aminteste de un caz real: O familie in care sotul nu voia copii, pentru ca "sunt niste diavoli" - spunea el. Uitand ca si el a fost copil. Sau poate, se stia pe el ce diavol era. Dar isi inseala sotia intr-o aventura (nu se stie durata) si face un copil cu amanta. Urgent divorteaza si se insoara cu amanta. Motivatia? Uluitoare. Vrea sa-si creasca copilul. Nu mai era un diavol. Era copilul pe care il iubea.
Nu mai sta in casa. Iesi afara ziua. Fa multa miscare, mers pe jos si slabeste. Lasa moftul cu anxietatea. Asta e dorinta ta.

| Puffs a răspuns:

Imaginația.
Evadez în cele mai tenebroase, wild dar și funny părți ale minții, fără însă să și aplic, în Real! happy - asfel, scap de plictiseală, dar și de ani de pușcărie sau spital laughing)
Vorba aia: " Ori la bal, ori la spital " - imaginația te scapă de ambele! happy, dar te duce Pretutindeni! laughing
100% Adrenalină pentru Cerebel! laughing)))

Plimbarea în natură
( nu doar în natura sălbatică a gândurilor tale happy ))))

Cocoțatul prin copaci sau pe diverse piste din natura sălbatică- în cazul tău, chiar și la bloc happy! ( parcuri tematice pentru copii )

Picnicul în natură ( la bloc, prin parcuri happy )

Ieșitul / Plimbatul animăluțului de companie

Diverse șotii ( de exemplu, aruncatul baloanelor cu apă sau ouă în capul trecătorilor la bloc happy, dar asta, te poate lăsa cu un ochi vânat, cel puțin! happy... Dacă ești prins! laughing

Ieșitul la taclale cu prietenii / ieșitul în grup

| Georgemarian123 a răspuns:

Eu mă plimb și mă uit la seriale.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Georgemarian123):

A zis activitati "nebune rau".