| denisTiky a întrebat:

Hey! Azi mi s-a intamplat ceva destul de straniu. Ca sa intelegeti mai bine, casa mea are 2 etaje, adica:
parter
etajul 1
etajul 2.

Si eram cu mama pe la ora 11 jumate la etajul 2, o ajutasem sa ude niste flori din camere si dupa ce am terminat voiam sa plecam si s-a auzit o pocnitura, ca si cum ar fi dat cineva cu piciorul intr-o usa. Ne-am speriat, normal, nu stiam ce se intampla si am luat-o la fuga pe scari. Odata ajunsi in "siguranta" discutam despre ce s-a intamplat si mama imi spune ca cineva murise la noi in casa in urma cu cativa ani cand un tip lucra la casa (casa era in constructii) si acesta avea amenajata o camera sa poata sa doarma in ea pentru ca el nu era de la noi din oras si ca sa nu mai se tot duca pana acasa cativa kilometri (20-30) statea la noi. Si intr-un weekend acesta nu plecase si a stat la noi unde a facut infarct si a murit. Tata era tot plecat si dupa vreo 3 zile ce omul murise in casa fara sa stie nimeni l-a descoperit tata cand venise sa verifice ce a lucrat tipul ala si probabil sa il plateasca... Si acum tot ma gandesc, mi-e si frica sa mai stau singur, nu cred ca exista asa zisele fantome sau stafii dar cred ca exista suflete nelinistite care fac probleme. Tin sa mentionez ca etajul 2 al casei este foarte straniu si ciudat facut, are 2 usi unde duc in podul casei, adica locul acela unde se vede acoperisul si unde nu se locuieste... ei bine camerele acelea nelocuibile(nu stiu daca exista cuvantul acesta (= ) sunt foarte creepy si iti induc o stare de frica si simti ca vrei sa iesi cat mai repede dupa ce intri acolo, si nu o spun doar eu ci mai multe persoane, prieteni, muncitori care au avut treaba pe acolo, etc.

P.S: muncitorul care a murit in casa si-a amenajat camera unde sa doarma fix in dormitorul parintilor mei si imi aduc aminte cand eram mai mic imi placea sa dorm cu parintii ca imi era frica in camera mea singur (= si aveam tot felul de "vedenii" nu mai vedeam bine, zici ca erau obiectele la departare de mine si erau mai mici decat sunt ele in realitate. Nu stiu de la ce este asta, poate era din cauza ochilor mei, dar nu port ochelari si nici nu am probleme cu ochii, vad orice fel de scris, fie acesta mai mic sau mai mare.

Ar trebui chemat un preot sa sfinteasca casa? De fiecare data cand se vine cu crucea preotul da cu agheazma in toata casa si spune tot felul de rugaciuni(ritualul acela care se petrece in toate casele cand se vine cu crucea)

4 răspunsuri:
| Amneiss a răspuns:

Nuuu, inainte vreau sa vad si eu cu ochii mei, please!

| LoveSleep a răspuns:

Nu pot să cred că a mai pățit cineva asta laughing
" nu mai vedeam bine, zici ca eru obiectele la departare de mine, si erau mai mici decat sunt ele in realitate. "
Eram la fel când era mic, absolut terifiat de chestia asta. Pe lângă aia cu văzutul, mai aveam o chestie, nu știu dacă atunci când eram treaz sau visam, dar auzeam șoapte și vorbit și orice fel de sunet din jurul meu foarte rapid și totul se amplifica.
Chestia cu văzutul lucrurilor mici e pentru că te concentrezi prea mult pe un obiect sau ești obosit. Stai într-o seară până târziu(deși cred că merge și dacă e altă parte a zilei, dar mie imi iese doar când e seară, cred), și uită-te la palma ta de la o distanță de juma' de metru față de ochi și concentrează-te doar acolo și-o să vezi că după câteva secunde o s-o vezi la fel ca și atunci.

Legat de partea cu casa, o pocnitură în ușă ar fi putut veni de la orice. Cred că ești puțin paranoic, n-o să pățești nimic, stai liniștit. Și nu mai fii(fi?) atât de atent pe lucrurile din jur.

| AC4S4 a răspuns:

Biblia spune ca un om nu mai stie nimic cand moare. Nu exista suflete nelinistite care bantuie pe Pamant. Oamenii cand mor, "asteapta" Judecata, dupa care merg in Rai sau in Iad.
Exista, intr-adevar, spirite rele, demoni (nu oameni). Insa, cred ca pot sa te influenteze doar daca tu iti doresti asta, adica sa vrei sa ai contact cu ele, sa vrei sa te apropii de Satan si sa te departezi de Dumnezeu.

Daca nu ati avut legatura cu Satan intr-un fel, nu aveti de ce sa va faceti griji.

| Ursulet2019 a răspuns:

Buna! Intr adevar exista acele spirite blocate intre lumi-ale oamenilor care au murit cu zile, ori au avut o moarte brusca(asta este dovedit stiintific), basic-raman acele energii reziduale in acele spatii. Acum, referindu ne particular la tine nu cred ca trebuie sa tdagi o concluzie pripita cum ar hi ca dupa o,, lovitura" in usa e o fantoma acolo, sigur este o explicatie logica pentru asta, trebuie sa mai fi existat si alte intamplari, gen sa vezi ceva, sau sa auzi si sa ai certitudinea ca nimeni nua facut o gluma proasta. Cat despre intamplarile din copilarie nu stii daca ar trebui sa tragi o astfel de convluzie, poate aveai vreun deficit de vitamine si aveai stari anxioase, se intampla in cazul copiilor din preadolescenta. Si prin absurd ca ar gi o fantoma acolo, de ce crezi ca ti ar face rau, in toate cazurile studiate de specialisti s-a aratat ca aceste doreau doar sa comunice, sa transmita niste semnale pentru cineva, ori sa avertizeze ceva. Oricum prima data se recomanda sa tratam lucrurile sceptic. In cazul in care aceste evenimente persista, ori au mai fost, dar n ai scris aici cauta si citeste despre polterguist(sper ca asa se scrie, oricum gasesti pe net), sigur ajungi la o concluzie pertinenta. Sper ca te am ajutat. Funda?happy