anonim_4396
| Anonim întreabă:

Hey lume, nu am mai pus demult o intrebare asa ca e momentul sa o fac.

Persoanele in varsta spun ca generatia tanara e nu stiu cum, ca sunt mai prosti, ca sunt inferiori, ca nu mai invata, ca fac sex prea devreme etc.

Pe atunci nu exista internet, de aia nu se stiau atatea cazuri de copii prosti sau care fac sex la 13 ani.
Totusi mie nu mi se pare corect, pentru ca astia care sunt acum batrani nu aveau internet in tinerete, deci toate prostiile pe care ei le-au facut nu au fost expuse nicaieri, nu au ramas dovezi. Nu aveau internet ca sa afle toata lumea cat de prosti sunt, pe atunci stiau asta doar rudele lor.
Ei zic de noi ca facem sex de la 14-15 ani, ca suntem obsedati de sex, ca nu stim nimic, ca nu mai invatam dar ei la varsta aia se lasau de scoala ca sa schimbe scutece. Sau ca sa spele scutece mai bine zis laughing

Deci, lamuriti-ma si pe mine, de ce comenteaza ei de generatia noua? Oare realizeaza ca ei nu sunt cu nimic mai buni, si ca daca aveau si ei internet se vedea adevarul?


Funda cu sclipici pentru cel mai sincer raspuns

Răspuns Câştigător
| AndreeaVanDrunen a răspuns:

laughing Cu cât îmbătrânesc cu atât devin mai înțelepți, dar în aceeaș măsură cu atât uită mai multe din tinerețea lor.
Așa că analizează ce au la-ndemână. Pe cei din generația actuală.
Nu că n-ar fi făcut și ei în tinerețea lor la fel de multe prostii și tâmpenii.
Dar sunt mult prea vechi ca să mai conteze și să-și mai aducă aminte de ele.
Pe de altă parte, cu cât trece timpul, cei bătrâni încep să-și mai "cosmetizeze" amintirile, iar părerea despre viața lor devine din ce în ce mai bună.
Așa că cel mai ușor de comentat rămâne "cât de depravată și lipsită de orice e noua genetație".

15 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Pe vremuri exista "rusinea" si "pedeapsa" de aceea nu erau atatea cazuri de fetite gravide. Părintii aveau obligatia sa le supravegheze 24 de ore pe zi, erau controale periodice ginecologice in licee, deci aveau frica safaca sex, sa fie detectate ca nu mai sunt virgine, erau facute de rusine in fata clasei, a scolii, parintii la fel, arati cu degetul, stigmatizați.
Azi nu mai este rusine si nici parinti cu bun simt, de aceea fetitele astea ajung sa creada ca joaca de-a sexul, este precum joaca cu papusile, ca oricum lor nu li se intampla nimic rau ca mami le iubeste si le salveaza.

Ce-i ingrijorator azi, este ca desii au acces la internet si la toata informatia din lume, nu pun mana sa citeasca, preferand sa inceapa sexuiala, fara ca macar sa aiba habar cum se poate ramane gravida, sau ca pot lua boli cu transmitere sexuala.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Si ca daca aveau si ei internet se vedea adevarul?
Pe ce bază susții că ceea ce se vede pe Internet este adevărul, adică realitatea societății în care trăim acum, și că diferența de atitudine morală și socială, de societatea din trecut nu este reală?

| Gusticelul a răspuns (pentru sadrian46):

Ei pe ce baza sustin ca generatia noua e inferioara?

| Emilian65 a răspuns:

Cei in varsta au drrptate. Nu erau atatea violuri sau copiii de 13-15 ani sa faca sex ca cei de astazi.

| Gusticelul a răspuns (pentru Emilian65):

Erau, dar nu se mediatizau ca acum. Asta nu intelege lumea.

| LoveSleep a răspuns:

Un om al cărui creier a rămas în trecut nu se poate numi un om inteligent. Nu ai cum sa pretinzi ca ești mai deștept când tu nu ești capabil sa te mulezi sau măcar sa înțelegi situațiile de acum.
Expresii precum "asa se face" si "asa e normal" sunt expresii folosite de oameni cu gândire de '76. Dacă le auzi sa știi ca nu ai de ce sa vorbești sau sa te iei după oameni de genul. Poți sa te gândești automat ca oamenii aia sunt prea prosti ca să îi iei în considerare.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Ai auzit de contradictiile dintre generatii? Au existat si vor exista cat va fi lumea.
Fiecare generatie are principiile ei. Si cei tineri critica pe cei in varsta. Este o adevarata filozofie in acest sens, chiar dezbateri stiintifice.
Cat priveste criticarea generatiei tinere o consider neavenita: ea trebuie indrumata. Dar si aceasta indrumare numai pana la o limita, fara sa impunem principiile vechi, nefolositoare.
Sa stii ca imbatranirea oamenilor are loc in trei modalitati.
1. Oameni carora psihicul (mintea) le imbatraneste inaintea fizicului. Acestea sunt cele care se mentin in a cere tinerior sa fie ca ei, cei de acum sau cand au fost tineri.
2. Oameni carora cle doua componente imbatranesc deodata.
Oameni a caror trup imbatraneste, dar psihicul ramane tanar.
In incheiere vreau sa spun ca imi plac mult tinerii de azi: sunt mai precoce si mai dezinvolti.

| batranulintelept77 a răspuns:

Ei spun de noi dar au făcut copii la 19-20 ani?
Au fost fix ca noi, dar au uitat. Așa o sa uităm și noi. Se intampla la fiecare generație, nimic de luat în seamă.

| Gusticelul a răspuns (pentru batranulintelept77):

Bine spus

| brasovforromania a răspuns (pentru batranulintelept77):

Singura diferență, importantă bineînțeles, e faptul că cei din generația respectivă, chiar dacă făceau copii de pe la 20 de ani, o făceau cu aprobarea părinților. Astăzi ăștia o fac fără niciun acord, de capul lor.

| Marius22222222222 a răspuns:

Sexul a devenit cel mai ok lucru

| Gusticelul a răspuns:

Uitati aici un raspuns inteligent lasat de Mastadont:

"Aceiași prostie dar altă pălărie. Înainte nu exista internet așa că nu se știau atâtea cazuri și nu erau atâtea întrebări tâmpite însă sex se făcea în draci, chiar mai mult decât acum. Chiar îmi povesteau unii de la țară cum era când erau ei mici și mergeau cu vacile și aveau pe câte una la care dădeau toți ca-n brânză, făceau cu rându până se găsea unu de o lua de nevastă că rămânea borțoasă."

| Gusticelul a răspuns:

Mastadont l-a scris*

| Rhea44 a răspuns:

Pentru ca vor ei sa se bage in seama

| Saiko10 a răspuns:

Simplu, oamenii mereu se cred superiori chiar daca nu este cazul. daca tu faci parte dintr un anumit grup vei crede acel grup superior.dar daca este sa o luam pe studii bazate pe dovezi cu fiecare generatie inteliganta creste, testele iq au trebuit sa fie schimbate la ceva timp pentru a se mentine relevante, deci primele teste iq sunt mai usoare decat cele din ziua de azi.