| EestiSodalane a întrebat:

Idee: cum ar fi dacă s-ar anula alegerile parlamentare dacă nu au măcar aceeași prezență ca turul 2 de alegeri prezidențiale? Nu de alta, dar nu mi se pare corect să umflăm artificial alegerile prezidențiale din turul 2 cu discursuri apocaliptice de genul "dacă nu votați cu candidatul 1 atunci candidatul 2 va distruge România". Și din asta doar PSD are de căștigat, că ei căștigă parlamentarele tot timpul.

17 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Ar fi neconstituțional.
Nu au fost discursuri umflate artificial, au fost concluziile clare ce puteau fi trase din declarații ca: ne vom ocupa de voi individual, presa nu va mai exista, partidele nu vor mai exista, naționalizăm, luăm casele oamenilor plecați, facem referendum pentru ieșirea din UE și NATO etc.
Dacă faci o comparație între ideile astea și ideile fasciștilor, vei vedea că nu prea există diferențe.Rezumatul cel mai simplu și logic a fost că dacă alegem astfel de persoane, țara va fi distrusă, iar pe larg toată lumea care nu știe puțină istorie, politică, poate da un search pe net să vadă ce idei aveau fasciștii, comuniștii, cât de bine le-a fost țărilor cu astfel de regimuri și să facă apoi paralela cu ce se putea întâmpla la noi. Poți face asta și pe chatgpt, să îl pui să îți facă asemănări între aur și alte partide de extrema dreaptă contemporane sau mai vechi.O să îți dea că se aseamănă și cu Partidul nazist, Partidul fascist și îți va spune și de ce( naționalism, politici nedemocratice, anti-imigrație, cultul personalității).

| EestiSodalane explică (pentru J0B0MAT):

Ai ratat complet ideea din spatele intrebarii mele. Ideea era că nu e corect pentru țara și democrația noastră să avem prezențe mai mici la parlamentare decât la turul 2 de la prezidențiale deoarece este clar că surplusul este dat de oameni care nu se chinuie să vină la vot decât atunci când sunt spălați pe creier de propaganda celuilalt candidat. Și aici nu mă refer la ACEST tur 2 de alegeri prezidențiale ci mă refer la TOATE alegerile de tur 2 prezidențiale care au avut loc până acum în România.

| J0B0MAT a răspuns (pentru EestiSodalane):

Nu am ratat nimic.Am spus că ar fi neconstituțional să se anuleze parlamentarele dacă nu au prezența turului 2 și ce altceva mai consideri tu.
Restul este explicația la argumentul pentru care tu consideri că s-au umflat alegerile pentru a câștiga PSD somehow, PSD care în momentul ăsta deși are cel mai mare procent, stă mai prost decât PNL sau Aur în materie de credibilitate și preferințe.

N-am zis niciodata ca s-au umflat alegerile ca sa castige PSD. Ar fi mai productiv daca ai intelege ce citesti legat de ce scriu aici

"Nu de alta, dar nu mi se pare corect să umflăm artificial alegerile prezidențiale din turul 2 cu discursuri apocaliptice...
Și din asta doar PSD are de căștigat, că ei căștigă parlamentarele tot timpul."
Din ce ai scris tu nu reiese că USR sau PNL au de câștigat. Cineva trebuie să citească mai bine ceea ce scrie, înainte de a ne acuza pe noi că nu înțelegem.

Nu. Prezidențialele și parlamentarele sunt 2 lucruri diferite. Faptul că românul e leneș în zi de parlamentare avantajează PSD, faptul că e manipulat în orice zi de tur 2 de prezidențiale de după 1989 avantajează propagandistul cel mai virulent. Dă-ți cu apă rece pe față să te trezești sau învață să înțelegi ce citești.

Lol, da sunt diferite, tu le-ai amestecat în întrebarea ta inițială, la care am răspuns prima dată, deși tu te contrazici încontinuu. Dacă nu voiai să legi PSD de faptul că "dacă nu votați cu candidatul 1 atunci candidatul 2 va distruge România", nu mai menționai că nu ți-a convenit ție această realitate în care am avut de ales între fascism și democrație.Și vorbeai doar despre parlamentare, dar e posibil și să nu știi prea bine ceea ce spui, lucru ce pare adevărat din faptul că ție ți s-au părut umflate artificial părerile conform cărora România cădea pe mâna fasciștilor și era distrusă.

| J0B0MAT a răspuns (pentru J0B0MAT):

Iar la parlamentare mereu au spus unii de alții că dacă nu îi votezi pe ei, ceilalți vor distruge, iar mass media a avut preferații lor. Cu pericolul cu Georgescu de anul trecut chiar s-a umflat acest pericol pe bună dreptate, și lumea era suficient de informată pentru a vedea pericolul și a ales PSD și Aur.Și fiind mai multe partide decât candidații din turul 2, întotdeauna vor fi partide rele care iau procente mari.Chiar dacă va fi o mobilizare mult mai mare, în momentul ăsta nu ar ajuta decât pe Aur, restul votanților pro-ue vin din mai multe partide pe care le vor vota din nou.
Președintele fiind foarte popular poate pentru alegerile următoare să explice și să îndemne lumea către un partid, dar nu va lua un singur partid pro-ue 54%.Aur în schimb se poate apropia de 40% la alegerile următoare.Atunci vor fi probleme mult mai mari.Se aliază și cu PSD deja de ceva timp, atunci va fi pe față și vor avea majoritate.

Continui să vorbești despre turul 2 din acest an deși eu vorbeam de toate tururile 2 de după 1989, doar așa să vezi cât de pe lângă ești cu discuția. Si nu, nu le-am amestecat. Recunoaște că n-ai înțeles de fapt ideea și gata. Nu pricep ce e așa greu de înțeles. Faptul că parlamentarele au prezență mai mică decât turul 2 prezidențial mi se pare injust pentru că surplusul nu vine din oameni interesați politic ci din oameni care au fost speriați să vină la vot de o propagandă sau alta (din nou, NU vorbesc de ACEST tur 2, ci de TOATE tururile 2 de după 1989, ești în stare să înțelegi asta?). Cred că ai probleme să înțelegi pentru că nu vorbesc de un fenomen simplu, așa cum voi ăștia de pe TPU sunteți obișnuiți. Orice nu e simplu e prea complicat pentru voi. Problema e pentru mine acel surplus care vine în turul 2 prez, dar neglijează parlamentarele, în loc să fie activ politic permanent, inclusiv la parlamentare. Inactivitatea și nepăsarea politică care se manifestă doar la disperarea activată de propaganda în faza de dilemă este perversă. Nu propun soluții ci descriu o problemă. Te prefaci că problema nu există sau că n-o înțelegi, ceea ce e treaba ta.

Ce ți-am spus e valabil pentru toate tururile lol, am inclus chiar și cuvântul mereu și ți-am adus exemplu recent cu Georgescu pentru că e mai actual.Dar nu mai continui, văd că ție trebuie să ți se explice cuvânt cu cuvânt pentru că nu înțelegi o frază.

| siriusblack98 a răspuns:

Irelevant. Daca sa presupunem ca la parlamentare este o prezenta la vot de 40% iar PSD primeste peste 50% din voturi, ar fi irelevant daca ar iesi mai multi sau nu ca tot aia ar castiga. Oricum se masluiesc voturile in ultimul hal si prin Romania si prin Diaspora prin tot felul de tertipuri care mai de care mai josnice, tot cine se doreste de sus iese la alegeri. Cand ies multi oameni si nu voteaza preferatul sau preferatii conducerii, se anuleaza turul de votare. "Democratie". Asa ca este irelevant daca prezenta la vot e mare sau mica.

| EestiSodalane explică (pentru siriusblack98):

Păi PSD nu primeste niciodata 50% din voturi sa fim seriosi acum. Primeste undeva la 30% și dacă prezenta ar fi de 65% probabil abia ar ajunge la 20%

| siriusblack98 a răspuns (pentru EestiSodalane):

Se pare ca tu ai luat un scenariu pur fictiv pe care l-am prezentat doar ca un exemplu, ca pe o afirmatie reala...nu mai zic nimic. E ca tine, bravo, ai perfecta dreptate.

Normal că am perfectă dreptate

| siriusblack98 a răspuns (pentru EestiSodalane):

Si esti si foarte inteligent aparent.

Normal că sunt.

| LisaJulie a răspuns:

Se va forma o coalitie cu partidele pro europene indiferent cine castiga