anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Îmi poate spune și mie cineva de ce mi se tot recomanda sa citesc cărți(indiferent de ce gen) când eu NU am afinitate la lectură? De ce oamenii tot fac asta? De ce primesc aceleași recomandări? De ce nu primesc altele mai practice și rapide? Altceva nu știu în afară de niște cărți afurisite! I-aș lua la bătaie pe ăștia fără milă, jur! Eu nu am recomandat și nu voi recomanda cărți altor persoane, DE CE sunt eu aia mereu bombardată cu ce NU îmi place?!? angry Nu se mai termină prostia asta in morții mă-si!

20 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Pentru ca se pare ca ai avea nevoie de câteva.

| cristi202 a răspuns (pentru Catrice):

Dacă tu ai dat doar de mere acre, nu înseamnă că cele dulci și aromate nu exista. Au fost carti în viata mea care pentru sufletul meu au însemnat mai mult decat o masa delicioasa. Dar nu au fost romane ieftine polițiste sau de dragoste. Dar, na, eu am fost un șoricel de biblioteca happy

| Catrice a răspuns (pentru cristi202):

Cu atât mai mult ar trebui sa știi sa respecți sugestiile fără sa te frustrezi.

| anonim_4396 explică (pentru Catrice):

Eu nu am bombardat pe nimeni cu sfaturi/sugestii în general fără să mi se ceară. Nu consider că e politicos, cu atât mai mult să fiu repetitivă! Nu am dat buzna în viața omului cu cărți și sfaturi doar ca să mă dau "înțeleapta și deșteapta pământului". Dacă aveam IQ 200+ îmi permiteam să vorbesc vrute și nevrute!

| Catrice a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai ți-au băgat cărțile alea pe gat cumva?

| anonim_4396 explică (pentru Catrice):

Daca au tot insistat, cam așa s-ar înțelege

| Dismally a răspuns:

Probabil au avut probleme similare cu ale tale si pe ei i-au ajutat acele carti. Daca nu iti place sa citesti... ghinion big grin Mentioneaza si tu ca nu vrei sa auzi de carti happy

| anonim_4396 explică (pentru Dismally):

Eventual pe cale telepatică pentru a nu le rosti cu glasul. Ar fi și mai și.

| SingleForOne a răspuns:

Pentru că e "trend" de sute de ani, poate mii de ani să citești și să te dezvolți, cu toate că nu-ți spune nimeni ce, cum, de ce, si alte întrebări. Tu ai personalitatea ta, și progresul ți-l faci individual.

Sunt unii care învață pe rupte, alții doar se prefac că citesc, altora nu le intră și/sau le rămâne informația în minte, și alții au success din video-uri de pe Youtube, cursuri profesionale, și prin relații.

De ce se tot spune să citești? Pentru că trebuie să înveți să te descurci singur, să fii mai deștept decât toată lumea, chiar și mai deștept decât superiorii de la muncă; trebuie să înveți să ai relații bune cu toată lumea, să faci progres personal și pentru societate, și să te bucuri de succes.

Nu vrei să citești, ci vrei să faci o muncă anume (poate să înveți prin muncă), și să trăiești viața în mod normal și pașnic? Da, poți să faci și asta, dar numărul de realizări va fi mic, iar venitul va avea o limită cam mică.

De ce se tot spune să citim? Pentru că toată lumea este în goană după cunoaștere, bani, succes, faimă, și sentimentele de "a se asemăna și a se înțelege cu cineva".

Deci, activitățile de a citi, de a învăța ceva nou și de a practica ceva nou nu sunt chiar rele, ci sunt benefice din toate punctele de vedere. Însă, datorită unor probleme pe care unele persoane le-a avut anterior, au fost afectate psihologic de aceste probleme de "a citi, a învăța, a practica", încât se temeau că vor deveni un eșec, o problemă în societate; încât se temeau că vor ajunge "pleava societății", needucați. Tocmai această frică se propagă în societate, dacă nu citești, înveți și practici, mereu vei rămâne în urma altora sau chiar printre ultimele locuri. Totuși, este ca la parfum sau ca la vinuri când se spune "o mică esență de vanilie", atunci esența/gustul" este acela favorit al tău. Ți se spune "citește", dar cu cel mai frumos glas, cu cea mai frumoasă semnificație, de la o persoană dragă ție, "și vei vedea ce bine va fi", dar totuși, dacă nu vei faci, vei ajunge o eroare, și ignorat de toți.

Este un joc, o cursă creată de alții, ești obligat să participi, și dacă citești, vei ajunge mai sus; dacă nu citești, "baftă!", adică "sper că mai traieşti". Este o lume a profesioniștilor, a progresului, a meritului, materialistă, capitalistă (nu ca și cum cea comunistă ar fi fost mai bună), unde toată lumea este în goană după progres, succes, faimă, avere și profit, cunoaștere, și unde nu-ți spune aproape nimeni cum să trăiești cu adevărat, fiind mai simplu decât ai crede. Filosofia, până la urmă, este printre cele mai detestate subiecte de studii și de gândire. Dacă am spune alte cuvinte în schimb de "filosofie", ar fi "hai să vorbim ce este viața, ce este frumos, ce este urât", etc, atunci ar avea alt look, alt gust, alt sunet, poate mai bine.

| anonim_4396 explică (pentru SingleForOne):

Îmi pare rău, nu pot citi tot ce e aici că mă ia deznădejdea. Îți mulțumesc oricum.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ei iti recomanda sa citesti intentionat, ca o forma de a te insulta, de a iti spune ca esti proasta.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Știam eu că e ceva dubios. Uite că le-am refuzat oferta lor arogantă.

| MeisterSchnitzel a răspuns:

Pentru că cititul ajută la dezvoltarea de legături neuronale, și e benefic la orice vârstă.

Răspuns utilizator avertizat
| florin926481f a răspuns:

Pentru ca cititul te dezvolta, iti dezvolta vocabularul.Nici eu nu citesc in timpul liber dar asta nu inseamna ca trebuie sa fac crize si sa ii fac prosti pe cei care citesc sau recomanda cititul.De curiozitate, cati ani ai?

| anonim_4396 explică (pentru florin926481f):

27

| florin926481f a răspuns (pentru anonim_4396):

Si la 27 de ani ti se mai recomanda sa citesti carti?
E bine asa cszhappy

| anonim_4396 explică (pentru florin926481f):

Bine pe dracu, sunt sătulă ca de mere acre!

| Pnin a răspuns:

Asta e un mod subtil de a-ti spune ca te considera nedezvoltata psihic... mie nu mi s-a recomandat niciodata sa citec. Nu mi se pare o activitate atat de la moda incat sa iti recomande toata lumea asa ceva. Poate e un mod de a spune: Educa-te. Maturizeaza-te.

| Lusiaa a răspuns:

Eu sunt cititoare de cand ma stiu, dar si noua ne trebuie pauza, iar atunci eu ma uit la filme.Crede ma pe cuvant, ca daca nu ti place sa citesti, filmele sunt exact ca o carte doar ca nu inventezi tu aparenta personajelor/actiunii, si la fel si ele te ajuta enorm pe fond educativ, cultura generala si etc!