| FreddieM a întrebat:

In fata unui potential pericol letal, care dintre aceste stari v-ar putea salva viata, curajul sau frica?
Exemple si argumente?
Cheers

25 răspunsuri:
| Whitte a răspuns:

Doar curaj sau frica?
Eu zic calmul. Sa-ti pastrzi ratiunea si sa judeci lucid cum te poti salva.

| sierra1 a răspuns:

De regulă, frica e cel mai bun paznic al tău

| darrio2007 a răspuns:

In orice pericol daca nu este si putina frică, nu poti gandi rational.
Curajul poate fi nebunesc.
Ceva gen „nu mi se intamplă tocmai mie".

| Ambivert a răspuns:

Anxietatea, ca te protejează de pericole și primejdii, îți activează instinctul de supraviețuire. Curajul uneori e absurd în anumite contexte.

| wildthing a răspuns:

Exista o diferenta de nuanta intre a supravietui si a-ti salva viata. Frica te poate ajuta sa supravietuiesti, dar nu iti salveaza viata...ba chiar ti-o distruge, as zice eu.

| LisaJulie a răspuns:

Depinde de situatie, pe mine m-ar salva gandirea, m-as gandi inainte de o actiune

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Exista 3 raspunsuri in situatii limita: Fight, Flight sau Freeze.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru LisaJulie):

laughing Gandirea
In situatii limita, creierul creativ (gandirea, analiza) e pe pauza si intra in scena creierul reptilian (Amygdala).
Nici tu nu stii cum ai reactiona pana nu ajungi intr-o situatie limita.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Interesant, exista si un al 4-lea raspuns: Fawn adica Lingusirea.
Asta explica atat de multe happy

| FreddieM explică:

Întrebarea a creat putjna confuzie.
Am vrut sa spun,, iminent potential pericol letal"
Aduca nu ai multe alternative, ori combati, ori fugi. Aduca, in care dintre ambele situatii ai mai mari sanse de supravietuire in fata unei potentiale morti iminente.
Cheers

| StoicAnalysis a răspuns:

Ambele. Frica iti declanseaza in creier, hormoni care activeaza anumite functii biologice care te pregatesc pentru pericol. Marirea ritmului cardiac, respiratie accelerata, si acuratetea simturilor.
Iar curajul, pentru a pune in aplicare tacticile pentru care mintea ta, a pregatit corpul sa le faca in mod eficient.

| Dismally a răspuns:

Cred ca ai nevoie de ambele - curajul de a actiona rapid si frica pentru a nu te expune unui pericol nenecesar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

AMBELE!
ÎN FUNCȚIE DE CONTEXT ȘI SITUAȚIE!

Exemplu: Cineva se ia de tine pe stradă!

Indiferent CÂT de PUTERNIC EȘTI FIZIC!
CEA MAI ÎNȚELEAPTĂ DECIZIE ÎNTOTDEAUNA
E ACEEA DE... A ÎNCERCA SĂ APLANEZI CONFLCTUL!
Chiar dacă știi cu certitudine, 100% că ai putea câștiga!
Sau că nu vor exista consecințe pe viitor ale acestui conflict!
UN OM CU ADEVĂRAT ÎNȚELEPT! VA FII MEREU DE PARTEA PĂCII! AL APLANĂRII ORICĂRUI TIP DE CONFLICT!
Doar un om PROST! și cocalar va fi mereu " curajos" și gata de bătaie în conflicte!

Uite ce zice un adevărat expert al artelor marțiale, ȘI UN OM ÎNȚELEPT, totodată!

https://youtube.com/shorts/YgKugm0gt_c?feature=shared

Dacă, ÎNSĂ! Te afli într-un "potențial" pericol letal din care nu ai nicio șansă să scapi! ( nu ești ' lăsat' să scapi!)

... TREBUIE SĂ LUPȚI PENTRU VIAȚA TA! Chiar dacă știi că sunt slabe șanse sau nu sunt șanse de a câștiga! dacă ai prieteni buni, poate ei te pot răzbuna! Dacă lași semne!

De asemenea, ai văzut vreodată lupta unui șobolan pentru viața sa? Atunci când știe sigur că nu are nicio scăpare?!

Sau, în lumea fiarelor cu instinct de prădător ( gen, câinii ) - dacă îi provoci, te vor mușca, garantat! ( Nu e vina lor că există idioți, sau mă rog, monștrii cu chip uman! )
Dacă fugi de ei, te vor ataca, aproape garantat! Instinctul prădător își spune cuvântul!

Ce trebuie să faci pentru a nu fii victima unui atac?!

NU ÎI PROVOCI!
ȘI NU LE ARĂȚI CĂ ȚI-E TEAMĂ!

ECHILIBRUL ÎN ORICE SITUAȚIE, E ESENȚIAL! PRIMORDIAL! ȘI VITAL!
Gândirea limpede, analiza " la rece ", cea mai bună armă și soluția ideală!

Totuși, animalele sunt doar " fiare cu instict " iar oamenii pot fi " monștrii cu instinct și răutate! "

Cel mai rău și distructiv animal, pentru om... e, CHIAR OMUL!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Https://www.tpu.ro/......lu-job-ul/

O să îți dai seama, sper, care e răspunsul meu de pe un alt cont!

| Arthurrrr a răspuns:

Ambele,să presupunem că treci pe lângă un câine foarte mare, ce faci? Dacă ți-e frică prea tare, ajungi să fugi de acel câine, el va fugi după tine, și cel mai probabil te va mușca, dar dacă ai și puțin curaj
pe lângă frică chiar dacă ți-e frică tu nu vei fugi de acel câine, datorită faptului că ai puțin curaj, căci dacă ai avea o frică puternică și nu ai avea deloc curaj, nu ai mai gândi rațional și ai fugi de acel câine.

| RAY a răspuns:

Pe strămoși noștri frica le-a salvat cei care au avut curaj nu prea sau reprodus, 10% dintre oameni au curaj extrem, de asta suntem ca oile că mereu am rămas în turme

| RAY a răspuns (pentru darrio2007):

Daca îți scoți centrul frici din creier numai simți frica

| RAY a răspuns (pentru Ambivert):

Anexitatea e pe baza emoțională, frica e un răspuns real in situații deosebit de grave

| RAY a răspuns (pentru FreddieM):

Vezi ce spune Camus despre existența, voința de a trai chiar daca viața e un non sens vezi și de Schopenhauer

| Ambivert a răspuns (pentru RAY):

Și anxietatea te protejează chiar dacă e nejustificata, ea o face mereu în subconștient e ca un automatism, ca un program, acum depinde de unii dacă își reprogrameaza subconștientul sa nu mai simtă frica în situații unde nu exista pericol. Da anxietatea te face mai vigilent în orice situație primejdioasa, frica nu prea, poți acționa impulsiv sa nu fii conștient de pericol uneori.

Eu mai am momente de sofocare in public

Înseamnă că anxietatea ta nu e vindecata.

Nici nu va fi vreodată, medicamentele nu vindeca, bine că am scăpat de atacuri de panica, am descoperit și că am alergie la multe, inclusiv la parfumul one milion care îmi place

Încearcă parfumurile Verset de la farmacii, și la Cristian farmacia aia găsești copii după parfumurile originale, sunt foarte persistente și ieftine. Dacă nu comanzi de pe EMAG
Eu am verset Island și miroase ca Dior Sauvage

| darrio2007 a răspuns (pentru RAY):

Dacă.