| Punishment a întrebat:

Loc de dat cu parerea tongue
"Ceea ce este echivoc si de o atractie indefinibila in melancolie, deriva din regretul stapanit pentru trecerea lucrurilor si din teama de oprire a lor."

Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Melancolia este o forma de manifestare a unor persoane, atunci cand, privind in trecut, sunt marcate de aducerile aminte fie pentru ce a fost si in prezent nu mai este, fie regretul ca au fost scapate anumite ocazii, s-au facut unele greseli care, nu mai pot fi remediate. Dupa mine, melancolicii sunt persoane care au o sensibilitate deosebita sufleteasca si care nu-si traiesc prezentul la intensitate maxima si atunci, pentru echilibrul lor sufletesc, se "intorc in trecut cu gandul" si regreta mai mult timpul pierdut, pentru ca acesta fiind ireversibil, nu mai poate fi dat inapoi. Desigur ca, cel cuprins de melancolie, regreta si "trecerea lucrurilor si teama de oprirea a lor", asa cum este dat in citatul tau, dar lucrurile le-ai mai putea face, daca ai putea "sa te intorci in timp" si sa ai posibilitatea de a actiona, in atare situatie insa, doar timpul este ireversibil atat ca unitate absoluta, cat si ca varsta a persoanei cuprinsa de melancolie.
Eu opiniez ca, decat sa te opresti sa-ti analizezi trecutul, mai bine actionezi si-ti traiesti viata la timpul prezent, pentru ca vei avea posibilitatea de a trai in trecut, atunci cand, fiind varstnic, viata ta activa prezenta, se cam limiteaza si poti sa-ti traiesti din nou tineretea, stand cu gandurile "in trecut", pentru a evalua modul in care ti-ai trait viata, actionand ori renuntand la unele actvitati care puteau avea un grad de risc, pe care tu atunci nu ti l-ai asumat.
Mie mi se pare insa ca, nu a fost folosit prea bine substantivul "echivoc", in citatul respectiv pentru ca acesta inseamna : un lucru ce se poate interpreta in mai multe feluri, cu doua intelesuri; neclar, confuz, ambiguu. Expresie, atitudine, situatie echivoca. Care da de banuit, indoielnic, suspect", asa cum defineste Dictionarul limbii romane acest cuvant.
Nu o sa poti face un om melancolic din unul care fiind activ, gaseste modalitatea de a actiona si de a iesi cu bine din orice situatie, ori de a accepta sa iasa uneori "ciufulit" atunci cand nu si-a calculat de la inceput riscurile si s-a hazardat mai mult "decat il tine plapuma".
Stim ca exista temperamentul "melancolic", dar exista si cel sangvinic, coleric si de aceea oamenii actioneaza diferit, cand sunt pusi in aceiasi situatie. Unii privesc, se tanguie, vegeteaza, iar altii actioneaza si fac parte dintre "luptatori" sau supravietuitori", cum vrei sa-i denumesti.
Interesanta tema de dezbatere, te felicit pentru alegerea ei si cred ca, la aceasta intrebare se pot prezenta o seama de concepte, in raport de temperamentul fiecarui user in parte.
Ai ghicit eu carui temperament apartin?

4 răspunsuri:
| angella1972 a răspuns:

Aaaaaa... da? cum o fi atractia indefinibila? ca daca vrei ti-o definesc in zeci de feluri.nu cred ca vorbesti o limba potrivita pentru acest site, sau doar te-ai uitat putin prin dictionar si ai creeat o idee stupida din cuvinte fara nici un echilibru intre ele. nota 1 pentru intrebare.mai incearca

| Punishment explică:

Angella1972...aceasta e o afirmatie pe care trebuie sa o argumentez in 15-20 de randuri...si n-am idee la ce se refera autorul. Oricum mersi pentru raspunsul folositor happy

| Punishment explică:

Mariana...baniesc ca celui sangvinic pentru ca...
Sangvinicul reprezinta tipul cel mai agreabil sub raport comunicational, adaptabil unor situatii variate; dezvolta relatii interpersonale cu usurinta, este sociabil, optimist, creativ, flexibil, cu simtul umorului, dar refuza programele rigide, nu poate spune nu, gaseste scuze, se plictiseste repede, pierde notiunea timpului, este motivat de emotii si emotiv, dovedeste capacitate diminuata de concentrare, vorbeste mult. Nevoia emotionala a sangvinicului este de a fi privit, recunoscut si aprobat. Apreciaza partenerii de discutie care asculta si care se entuziasmeaza, care lauda si aproba si ii displac acei parteneri care critica si nu apreciaza simtul umorului. big grin

mariana
| mariana a răspuns:

Ca o completare la raspunsul meu si bineinteles tinand seama de opinia ta, despre genul de temperament caruia ii apartin, ma simt datoare sa-ti raspund.
Intr-adevar eu apartin temperamentului sangvinic si in loc sa ma lamentez, actionez si pentru simplu motiv ca ar deveni plictisitor pentru mine daca a-si sta in expectativa, pentru ca acest gen, nu mi se potriveste deloc.
Iti multumesc pentru aprecierea raspunsului meu pentru ca, eu am incercat sa fac o prezentare a ce a dorit autorul sa spuna prin acel citat.
Mi-e mi-a placut intrebarea si nu sunt de acord cu punctul de vedere al "angellei72", pentru ca prezentarea unui citat care te-a facut sa te gandesti la diferite aspecte din viata si ai dorit sa cunosti si punctul de vedere al altor persoane, nu este sub nici o forma stupid, iar catagoria la care a fost selectata intrebarea este cea potrivita.