| RAY a întrebat:

Lumea ar putea functiona fara un sistem de reguli, legi?
Anarhia unde duce?

Răspuns Câştigător
| AA1CK3D a răspuns:

Pentru lunga perioada am cutreierat lumea urmand "legiile junglei" Insa de la primele asezari permanente, deindata ce numarul de indivizi s-a marit, Legiile au fost necesare pentru mentinerea ordinii.
Deci toata civilizatia asta, ar da colaps fara legi prestabilite.
Anarchia- dupa chaosul initial, s-ar crea grupuri de indivizi uniti cu un scop, insa legiile ar fi reinventate, recreate pentru mentinerea ordinii.
Daca ai putea face orice fara consecinte, n-ai profita de ocazie?

9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Am un exemplu foarte simplu al unui experiment cu adolescenți de cam 12-16 ani, viitori oameni ăn formare. Cam vreo 20.
Acasă la ei, toți copii bine educați, comportament normal.
Au fost lăsați de părinții lor să petreacă un weekend împreună într-o vilă plină de jocuri, de mâncare, totul la dispoziție, erau supravegheți video să nu se omoare între ei.
De cum au ajuns au făcut un haos de nedescris, au distrus tot ce se putea. A fost un unic moment când au avut o masă comună civilizată și doar unul din 20 a avut o atitudine și efort de menținere a ordinei. Apoi s-au întâlnit la părinții lor, unde au fost obligați din nou să respecte lege și ordine.
Acolo duce anarhia.

| Clint a răspuns:

Regulile si legile sunt facute sa fie incãlcate. Democratia un sclavism nu este o putere, pana la urma legile sunt incalcate legat farã sa spuna unii nimic de cei care au putere si nu face nimeni nimic.

Anarhia duce oarecum la realitate, anarhia sau la ce dracu te referi tu, s-a intamplat pe parcursul evolutiei speciei umane si a regnului animalic.
I-a exemplu Leii.

Cei slabi care reactioneaza emotional la situatii sunt lasati in urma(de femele)sau macelariti, daca eu ma duc sa ma *** la usa unei familii s-ar putea sa mi-o i-au pe coaja( daca sunt de acord 2-3-4) dintre ei sunt mort.
Si o merit.

| RAY explică (pentru Clint):

Da parca suntem mai mult ca niste primate

| Endoryus a răspuns:

Nu. De ce crezi ca religia a fost inventata? Ar omora oamenii in stanga/dreapta daca nu ar fi fost prostiti ca vor petrece eternitatea in iad dupa.

| RAY explică (pentru AA1CK3D):

In fapt nu trebuie sa fie un nr asa mare, eu am observat pe un chat cum anarhia duce la haos, nu poate exista libertate deplina fara un sistem de reguli, ar fi haos total

Răspuns utilizator avertizat