anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

M-am contrazis cu un angajator la telefon, cum că există utilizarea cuvântului,,secretar,, atât la masculin cat și la feminin. Am incercat sa ii explic faptul că nu e ca in cazul,, doctor unde unii spun greșit doctora". Angajatorul că nu, caută secretar de sex feminin. Oare am rămas eu in urma sau a fost greșit dintotdeauna, mie mi se pare incorect.

5 răspunsuri:
| sofisis a răspuns:

Exista secretar/secretara.
Exista doctor/doctorita.
Exista anumite situatii in care secretar se aplica si la feminin. Ex: Dna secretar de stat, Dna secretar general, Dna secretar de redatie... depinde ce post avea disponibil. Daca era unul de secretariat simplu, atunci da, daca scrie secretara se refera la femeie, daca scrie secretar se refera la barbat.

| anonim_4396 explică (pentru sofisis):

Secretar in genul asistent manager

| Dismally a răspuns:

Aveai dreptate, angajatorul este un idiot daca doreste un "secretar feminin" big grin

| AlienThor a răspuns:

Pe viitor le spui asta: legea discriminarii si egalitate de sanse si ca i-ai inregistrat convorbirea si vorbesti cu avocatul... sigur te cheama la interviu

| anonim_4396 explică (pentru AlienThor):

Sunt pline site-urile de anunturi asemănătoare, unii chiar forțează nota și scriu direct, open minded. Sa nu zic de cei cu închirieri apartamente, scriu din start, exclus băieți. A luat-o lumea razna.