| VasileRapidistu13 a întrebat:

Mai băieți voi ce ziceți e mai bine să iei 4000 lei pe munca mai ușoară sau 7000 pe ceva mai greu? Fiecare cu părerea lui și nu trebuie judecat,nu înțeleg de ce atâta cearta pe păreri și eu contrazic mult dar las pe fiecare să facă ce dorește și ce crede,cu mine au multi ceva că nu vreau bani multi, ciudat laughing

9 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Mai bine sarac si cinstit si o munca ce iti place decat...

| VasileRapidistu13 explică (pentru aditimus):

Corect Man, bravo mai bine mă ceva să îți placă, decat să muncești ca prostu și să nu simți plăcere pentru nimic

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Mi-e greu sa cred ca iti da cineva 4000 de lei in Romania, pe munca usoara.
Alegerea nu e atat de simpla, munca "grea" inseamna de fapt sa renunti complet la viata personala, si la normele normale de lucru.
Un job de 172 de ore pe luna nu iti va aduce 7000 de lei.
Deci, realitatea: intre un job platit cu 4000 de lei, de la care nu ma imbolnavesc si inca am timp liber, sau un job de 7000 de lei la care ajung prin somn acasa si abia gasesc timp sa ma spal, il prefer pe ala la 4000 de lei, cu care pot trai.
Imi place munca, dar nu accept joburile care ma lasa fara timp liber.

| VasileRapidistu13 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Inteligent răspuns, de unde aveți multi ideea că dacă iei bani multi e și greu? Ca muncite necalificat esti prost platit și iei puțin, cumva sa nu fie mă joburi cu 4000 lei ușoare? Jandarm care face paza la judecătorie e.greu? Poliția locală ți se pare că trage din greu? Soldat în armata română? Electrician intervii doar când e nevoie dar depinde de firma, mai sunt cunosc personal dar nu știu cum se numesc iau peste 3000 lei și e ușor și eu sunt genul de om serios și de cuvânt care caută adevărul.Acum na tu alegi ce crezi

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru VasileRapidistu13):

Ca jandarm nu ai doar de facut paza la sectii de vot si institutii. Poti fi patrula intr-un sat de tigani. Nu alegi tu unde lucrezi.
Militar cu razboi la granita, crezi ca e ok? Fac aplicatii si stau cu teama ca intr-o zi ar putea veni ordin de misiune pe front.
Politia locala e pe teren toata ziua, face treburi administrative sau rutiere. Habar n-am daca e greu sau usor, dar sunt niste clovni, as prefera sa umblu cu gunoiera decat cu girofaruri pe care nu am voie sa le folosesc.
Electricienii pe care ii cunosc eu fie lucreaza in fabrici cu instalatii complexe, jumatate analog, jumatate computerizate, fie lucreaza in santiere de dimineata pana noaptea. Fac intr-adevar bani, dar cum spuneam, ajung acasa la ora de culcare, nu au nici sambata libera.
Nu sunt hater, iti spun realitatea mea. Eu lucrez cu masini, am fost si in turism, la paza si receptie.
Nu am intalnit pana acum job de 8 ore care sa imi asigure macar aia 4000 de lei despre care vorbesti tu.
In service ar fi fost program de ~10 ore pe zi, cu liber doar duminica. Salariile in functie de cata manopera faci. Ca sa faci de 4000 de lei deja trebuie sa pacalesti clientii, sa treci pe deviz mai mult decat este necesar, si sa faci operatiunile sarind niste pasi importanti, care nu se vad la final, dar se resimt in durata de viata a lucrarii.
In IT sunt probabil cele mai bine platite joburi, la care poate se respecta si programul. Dar banuiesc ca e greu sa-ti mentii concentrarea zi de zi, ani la rand, creand ceea ce iti cer clientii, nu propriile viziuni.
Sofatul profesionist (camioanele) cred ca ar fi un job pe placul tau. Primii 2 ani capeti experienta, apoi doar te plimbi si incarci-descarci pe unde e nevoie. Dezavantajele acestei meserii sunt timpul si riscurile de accident sau incident prin parcari, in rest e doar o calatorie continua, iar salariile sunt foarte ok, de la 8000 de lei in sus (in Europa).

| VasileRapidistu13 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Jandarm cu pile cum ai zis tu,crede mă prinzi paznic la judecătorie, fii atent! Sunt jandarmi pe intervenții acolo te baga daca n ai pile și sunt jandarmi care au pile și îi baga pe posturi ok, înțelegi Mr Turbin? Acum asta e realitatea mea eu incerc să îți arat și gramul meu de adevăr, poftim parlametarii fac ceva? Poftim psihologii, translatorii? Câștigă bine și e greu?

| Habarnuamcenumepum a răspuns:

Acuma si depinde de dorintele tale daca esti fumator sau alcoolic 1000-1500 lei merg doar pe vicii, sau depinde daca ai masina cum e cu consumul, adica pe scurt depinde daca ai nevoi simple sau vrei o viata mai "scumpa" eu sincer sa iti zic as merge pe varianta de munca grea dar 7000 lei, sunt destul de fomist deci se intelege

| VasileRapidistu13 explică (pentru Habarnuamcenumepum):

Fiecare cum crede, fomist in sensul că vrei multe? Că așa nu merita sa cheltui bani multi pe mâncare

| Habarnuamcenumepum a răspuns (pentru VasileRapidistu13):

Bro doar sa iti dai seama mananc undeva la 6-7 oua dimieata doar eu