| RAY a întrebat:

Ce Întrebări,sfaturi, curiozități aveti?

11 răspunsuri:
| Naty1 a răspuns:

De ce s-a schimbat vremea atat de radical si daca vom avea o vara ok?
Exista ghinion sau doar lucrurile sunt ne gandite sau facut prost si asa apar necazurile una dupa alta?
De ce are pisica mancarimi in urechi? Am o pisica pe care de o vreme o deranjează ceva la urechi si face ca toti draci.Trebuie să o duc la veterinar dar pana atunci as vrea sa ma documentez despre ce ar putea fi vorba.

| Mosotti a răspuns:

Curiozitatea mea este (pentru ca foarte clar n-am gasit despre), daca la animalele de laborator este reversibila destructia celulelor beta secretoare de insulina din pancreas, dupa ce acele celule au fost distruse de Stroptozotocin sau Alloxan in mod voit de catre medici pentru experimente.

Adica isi mai revine, sau raman diabetici mereu?!

Tot ce am gasit a fost "Alloxanul nu produce efecte stabile, hiperglicemia provocata nu tine mai mult de o luna si se poate revenii la valori glicemice nondiabetice", mai mult nu am gasit. Adica pare ca si-ar reveni.
Dar despre Streptozotocin (STZ) care e mult mai stabil in efect, nu scrie daca e revrsibila treaba.

Zic asta pentru ca la diabeticii de tip 1 unde sist imunitar defect distruge celulele alea, nu isi mai revine acel om niciodata, ramane cu ele distruse toata viata si dependent total de insulina.

| CopilThembel a răspuns:

Ce fac fetele singure acasă.

| DomnulProblemăHaHaHa a răspuns:

Salz!

Nu suntem: "1grup", ne știm din copilărie, am copilărit, crescut împreună.
Nu te poți alătura:
ceva-ului - care nu există (grup)

| Deea2021 a răspuns:

Dupa ce fumez am o sensatie foarte puternica de ameteala si am greturi, stari de voma, ma racesc la corp si uneori simt un gol in stomac. Sunt genul care fumeaza 1-2 tigari pe zi, am inceput sa fumez de vreo 2 saptamani. Ajutor!

| RAY explică (pentru Deea2021):

Tinerii care au moștenit o variație genetică care duce la creșterea senzației de amețeală din fumatul primelor țigări au un risc mai mare de a deveni fumători dependenți, a descoperit o echipă de cercetători condusă de Marissa Ehringer de la Universitatea din Colorado.

Deși oamenii de știință din întreaga lume au petrecut zeci de ani studiind receptorii de care se leagă nicotina, echipa lui Ehringer a stabilit o legătură între genele care codifică acești receptori, amețeala și dependența de nicotină pe tot parcursul vieții. Descoperirile adaugă profunzime și claritate unei imagini emergente a vulnerabilității genetice la dependența de tutun.

„Oamenii care spun că au o mare amețeală tind să fie cei care continuă să devină dependenți" de tutun, notează Ehringer, profesor asociat de fiziologie integrativă și director al Laboratorului de Genetică a Abuzului de Substanțe la Institutul CU pentru Genetica Comportamentală a CU.

Marissa Ehringer, profesor asociat de fiziologie integrativă și director al Laboratorului de Genetică a Abuzului de Substanțe la Institutul CU pentru Genetica Comportamentală a CU

Marissa Ehringer, profesor asociat de fiziologie integrativă și director al Laboratorului de Genetică a Abuzului de Substanțe la Institutul CU pentru Genetica Comportamentală a CU

Studiul colaborativ al lui Ehringer cu o echipă condusă de dr. Laura Bierut, profesor de psihiatrie la Universitatea Washington din St Louis, a fost publicat la începutul acestui an în American Journal of Medical Genetics. A inclus 789 de fumători și 811 de persoane care au fumat cel puțin 100 de țigări în timpul vieții, dar nu deveniseră dependente de nicotină.

Subiecții testați au fost întrebați dacă au experimentat - și cât de intens au experimentat - oricare dintre cele opt sentimente: senzații plăcute, senzații neplăcute, greață, relaxare, amețeli, papură sau zumzet plăcut, tuse sau dificultăți de inhalare.

Cei care și-au amintit că s-au simțit extrem de amețiți după fumat au fost mai predispuși să găzduiască o variație genetică specifică a genei receptorului nicotinic (CHRNA10). „Nimănui nu-i păsa de alfa 10", își amintește Ehringer. Acum că au găsit o legătură între o experiență subiectivă și o nouă genă, echipa a rămas cu o întrebare: „Ce naiba este alfa 10?"

https://www.colorado.edu/......-be-loaded

| floresdemayo a răspuns (pentru RAY):

Acum, trebuie să-ți dai singur, funda.winking

| Mosotti a răspuns (pentru Deea2021):

E f simplu, NU mai fuma, inseamna ca, corpul respinge tigara, nu o suporta, nu ai ce face, iti zice "nu e pentru mine.".
Si pana la urma e bine ca nu suporta sa-i distrugi plamanii si sa-ti arzi banii.

Deci iti face ce trebuie, tu vrei sa faci ce nu trebuie. Si daca incalci, ti-e rau! Asta e.

Asa am patit si eu la 13 ani, am incercat si aveam ca si tine efecte, n-am fumat, aia e, doar nu aveam chef sa-mi fie rau mereu.

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Nici nu conteaza de ce, conteaza ca, corpu ei nu suporta tigara si deci nu trebuie sa mai fumeze ca altfel ii e rau, scurt. Daca fumeaza, ii va fi rau mereu.

| Deea2021 a răspuns:

Dupa ce fumez am o sensatie foarte puternica de ameteala si am greturi, stari de voma, ma racesc la corp si uneori simt un gol in stomac. Sunt genul care fumeaza 1-2 tigari pe zi, am inceput sa fumez de vreo 2 saptamani. Și nu știu ce să fac

| RAY explică (pentru Deea2021):

Si in lipsa lor cum te simti?

Întrebări similare