anonim_4396
| Anonim întreabă:

Mai nou din perspectiva mea oameni isi greșesc meseriile.
Inteleg cand esti o femeie singura si iti repari câte ceva prin casa, iti ajuți părinții sau faci o munca mai grea din cauza ca bărbatul ei sa îmbolnăvit si e nevoie de asta sau de bani mai multi.Inteleg cand,ca si bărbat te descurci sa iti vopsesti păru tie sau iubitei,sau chiar sa o ajuți sa isi puna o unghie, dar e ok oare sa se inverseze meseriile?
Mai nou vad multe femei ce conduc tiruri si inteleg ca pot sa faca asta,ca e condus si daca esti rezistenta la oboseala etc treaca meargă,dar daca tu nu sti mai nimic despre tiruri sau nu poti sa schimbi o roata de ce iti iei meseria asta? Te bazezi doar pe asistenta sau cum ii spune pentru orce (si totusi e o marfă acolo,e o masina mare ce necesita responsabilitate etc), cand alti au nevoie de facultate la dat cu matura.Sau ara terenul,merg cu calul,lucrează în pădure pai tati,bărbații,frații lor ce fac,pun unghii si bigudiuri?
Nu vreau sa fiu inteleasa greusit,e ok sa muncești orce si sa te descurci dar foarte multi sunt penibil prin meseriile lor, spre exemplu uni bărbați.Pai tu ca si bărbat sa stai pe salar si munca de femeie? Sau ca si femeie faci mușchi ca si culturisti,stai in balega si putoare până în gat,te haiesti până sforai ca ursu si te umpli de răni, bataturi apoi dormi leșinat langa barbatut-o trăgând două b..sini?
Munca înobilează omule si cand e nevoie de treburile astea e nevoie,dar eu consider că bărbatul trebuie sa fie bărbat, femeia femeie.

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Fiecare cu damblaua lui - nu avem stres pe seama asta oricum

| ContInchis666 a răspuns:

Lucreaza din pasiune si nu vad absolut nimic greșit din asta

| Clint a răspuns:

"dar eu consider că bărbatul trebuie sa fie bărbat, femeia femeie." - fiecare are trăsăturile lui masculine SI feminine, indiferent ce sex ai.
Nu ești 100 femei sau bărbat.
Fiecare cu ce e pasionat și ce îi place să facă, nu vad de ce ai judeca un om după ce îi place să facă.
E femeie în toată firea, poate sa schimbe 2000 de roti, nu e un copil. E un adult.

Mie personal mă deranjează societatea, că are idei fixe a ce reprezintă un bărbat sau ce reprezintă o femeie, iar pe mulți îi inhiba sa nu facă ce vor ei, daca mie îmi place să pun unghii mă doare undeva de ce crezi tu, sau daca o femeie e mai pasionata de mașini asta nu înseamnă că nu e femeie.

| Naty1 a răspuns (pentru Clint):

Păi aia e chestia, ca vor sa faca treburi de bărbați ne având habar de ce trebuie sa faca acolo, sau cel putin așteptând asistenta mereu sa faca o treaba nesemnificativă pe care ea daca a ales meseria asta ar trebui să o stie si sa o poata face cu ochi închiși.
Dar nu doar despre asta e vorba.E vorba ca lumea e cu fundul in sus si nu mai ai din ce alege ca muncitor, partener etc.Si poate ai dreptate, ar trebui să ne doară in cu.r de ce crede x sau y atata timp cat noua ne palace sa facem aia sau sa trăim asa.Dar in momentul in care tu trebuie sa suporți neglijență, neputința, lenea, hara etc a celui ce alege sa trăiască cum vrea fara sa ii pese de restul nu mai e asa comod.
Ca sa nu mai vorbim ca nu mai faci diferenta dintre bărbații si femei.

| Apokales a răspuns:

Barbatii se nasc din competitivitate, iar in ziua de astazi scolile vor obedienta, supunere. Ai vazut tu in scoala ca se accepta comportamentul razvratit al unui baiat? Daca faci scandal si dai cu pumnul esti vandal, un porc, dar cand face o fata chestia asta, atunci este in regula, femeia puternica si independenta. Scoala nu este facuta pentru baieti, asta-i adevarul. Sunt din ce in ce mai putini baieti in universitati si nu exista domeniu de activitate in care sa zici ca asta-i treaba de barbat, doar daca femeile nu au niciun interes. Mi se pare ca avem un start gresit in care fetele sunt educate ca fetele, iar baietii sunt educati tot ca fetele.
Deci ti se pare ca barbatii sunt lasati sa fie barbati in scoala?
De ce in scoala? Pentru ca de acolo cred ca pleaca problema.

| Nirvanaaa a răspuns:

Omul poate sa facă orice atat timp cât are competente. Dacă nu e priceput la ceva sunt de acord cu tine, însă dacă se pricepe și ii place de ce nu?

| Unknownzgw a răspuns:

Ohooo, dacă din postura de trai în România ai remarcat asta, îți sugerez să dai o tură prin Belgia, Olanda, Franța, Suedia, Norvegia.

Să vezi acolo femei care muncesc cu adevărat.
Care țin ferme întregi în spate.
Care cresc cai cu o lejeritate de zici că ar fi pisici domestice.

Poate o fi vorba doar de gusturi, pasiuni, ambiție și perseverență, eu așa o privesc.
Sau poate fi vorba de Anima și Animus, cum bine expui tu.

| Naty1 a răspuns (pentru Unknownzgw):

Una este sa predai o oră de echitatie si sa pariez un cal si alta e sa tragi lemne cu ei la pădure.
Nu stiu,dar mie treaba asta nu mi se pare deloc feminină si benefică.Pur si simplu te "inhami" sa faci lucuri pentru care tu nu esti menit să le faci dar pentru a ieși în evidență sau pentru ca probabil ai o problema de sanatate ce iti procura mai multi hormoni masculin.
Eu nu zic ca trebuie sa depinzi de bărbat,ca poti sa muncești si tu ca medic,avocat, într-o fabrica, femeie de serviciu, într-un salon etc pentru ca sunt destule dar cred ca multe au fost crescute de părinți ca si hamali si sau obisnuit, sau de-a lungul timpului nu au știut să își aleagă partenerii si acum sunt "dezamagite"vezi doamne de sexul opus si vor ele sa face pe batman sa le demonstrezelor lor din perspectiva mea un rahat.
La fel si bărbații, multi au fost crescuți ca si fetițe acasa (Nu stiu daca ai observat dar aproape toți astea ce fac păru si unghiile sunt gay) sau sunt o tentativă de bombardieri întreținut de femeie ce muncesc si ei asa câte o treaba de femeie sa nu zică nimeni ca stau.