Mergi la puscarie si spui la politai ca vrei sa dai un tur ca ghid turistic, o sa vina unu cu tine si auzi toti prostii cum vor sa iti puna mana pe cur, etc. Pe partea cealalta e tabara cu femei.
Se poate. Un seminarist de la noi de la Drept organiza vizitari si eu vreau sa merg sa vizitez pentru lucrarea de licenta. Trebuie sa ma interesez.
Accesul în penitenciar este strict limitat, fiind permis doar în următoarele cazuri:
în baza legitimaţiei de serviciu şi/sau a delegaţiei - pentru persoanele care exercită atribuţii de serviciu;
în baza documentelor de identitate aflate în termen de valabilitate - pentru persoanele care vizitează persoane private de libertate;
în baza documentelor de identitate aflate în termen de valabilitate şi a aprobării scrise a directorului unităţii - pentru celelalte categorii de persoane.
Deci ai nevoie de aprobarea directorului.
Da, poti. Exista program de vizita(a inchisorii, nu a detinutilor). Iti recomand sa te alaturi unui grup, asa cresc sansele de reusita. Individual nu sunt sigura, dar tot ce e posibil.
Nu este posibil! sa vizitezi un penitenciar! Un detinut poti, depinde de regimul de detentie pe care il are si cate vizite lunare are! Dar penitenciarul nu-l poti vedea decat daca de exemplu ai fi un psiholog, sau un avocat! Numai FOrtul 13 de la Penitenciarul Bucuresti-Jilava poate fi vizitat, dar inchisoarea sa dai ture si sa vezi cum o duc persoanele private de libertate, nu! nu poti!
Se poate, cum sa nu. Se organizeaza un grup, se cer aprobari, poate ai nevoie si de niste pile.
Nu poti! Iti spun sigur. Penitenciarul nu este Muzeu, Zoo(asta poate) sau ceva ce poti vizita! ce sa vez? curtea penitenciarului, ca in interior nicio sansa!
Daca vrei te pot ajuta eu...Am un prieten inchis la colibasi. Oricum inchisorile din Romania... sunt praf. poti intelege ce vrei prin acest "praf"
Daca mai esti la liceu te poti duce in saptamana altfel..eu am avut de ales intre asta si gradina zoologica acum un an.
Este posibil, iti recomand > e superb ( chiar daca e penitenciar. ) O sa fi impresionat de ceea ce e acolo (istoria ei)!
P.S. Se afla in judetul Cluj.
eveliiina întreabă: