| Eliora a întrebat:

Mi-aș dori să găsesc persoane ce cunosc măcar un caz asemănător. O ruda de a mea fata de 13 ani are impresia că vorbește cu personaje spirituale. Spune că de la patru ani la fiecare lună plină se trezește noaptea și vede pe Luna luminată o familie care îi vorbește. Se culcă înapoi și dimineața nu-și amintește decât că vorbește ceva cu familia aia și că ar fi plâns. Ar fi mai multe de povestit, de oarece zice că în fiecare zi cheamă niște spirite să vorbească cu ele. Am întrebat cum le cheamă. A spus că trebuie într-un fel să-ți dorești cu adevărat să vorbești cu ele, să aștepți și să pocnești din degete dacă nu apar înseamnă că nu ai așteptat destul. Alții ar lua povestea asta în râs, crezând că fata își imaginează, dar pe mine mă sperie, nu aș crede că m-ar minți nu îi găsesc motivul. Ce explicații aveți, că eu nu mai știu m-am pierdut.

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

Nu toti oamenii sunt la fel.
Unele persoane sunt atat de egocentriste incat sunt insensibile la nevoile celorlalti.
Iar, la extremitate, sunt unele persoane care sunt atat de empatice, incat pot simtii ceva ce nu exista fizic.

Se spune ca exista unele persoane "medium" care pot "comunica" cu persoanele care nu mai sunt printre noi, care pot vedea unele entitati, care pot simti energia din diferite locuri, si asa mai departe.
Acum din pacate, sau din fericire, nu exista o dovada incontestabila pentru asta, si probabil e mai bine asa.

Cu toate acestea, eu personal, nu as exclude varianta ca ceea ce zice respectiva fata sa fie real.
Poate, cine stie, chiar are ceva aparte, ceva mai mult decat poate fi inteles de mintea umana.

Problema cea mai mare, e ca este destul de greu de a face diferenta intre o boala psihica, o imaginatie mult prea bogata, si o abilitate paranormala.
Desi, probabil ar putea fi masurat nivelul activitatii la nivel cerebral intr-un moment anume (cand e luna plina) si comparat cu o zi oricare alta.
Rezultatele e clar ca nu o sa ofere multe raspunsuri, insa probabil, pot fi un punct de pornire pentru a intelege prin ce trece respectiva ta.
Acum, situatia data de tine, e chiar dificila.
Probabil si fata respectiva, desi mica fiind, realizeaza ca ceea prin ce trece nu este tocmai comun, si e cumva normal sa tina secret acest lucru pentru a evita eventualele neplaceri ce ar putea urma. Pe de alta parte, e clar ca totodata, vrea sa impartaseasca asta. La randul ei, si asta e normal. Situatia e greu de gestionat, iar spunandu-ti tie asta, s-ar spune ca are un nivel de incredere ridicat in tine, deci, oarecum, incearca sa nu te pripesti si sa cauti neaparat un diagnostic. Incearca sa-ti dai seama daca ceea ce se petrece se intampla cu adevarat, sau daca e doar rodul imaginatiei, sau, este o boala.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mediumship
https://www.youtube.com/watch?v=aH0SHrfFrPs
shorturl.at/nyAEU

46 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Multa fabulatie de la fetita aia...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Lumea este cum ni se pare.

| Mosotti a răspuns:

Are psihoza, e bolnava adica are halucinatii. Trebuie sa se duca la medic neaparat ca se poate agrava si sa dea in schizo doamne fereste.

| Eliora explică (pentru Mosotti):

Ăsta ar însemna să vorbesc cu părintele care nu cred că ar decide același lucru.

| Mosotti a răspuns (pentru Eliora):

Lasa-l dracu pe popa ca ala nu ajuta cu nimic, fata are o boala psihica ce trebuie tratata.
Nu trebuie sa decida el, eu iti zic pe bune care e treaba, si orice medic ti-ar zice acelasi lucru, medicul va rezolva problema, popa insa nu.

| Eliora explică (pentru Mosotti):

Eu nu vorbeam de popă nu sunt ortodoxă, ziceam de tatăl fetei.

| Mosotti a răspuns (pentru Eliora):

Pai si tata trebuie sa priceapa ca fata lui e bolnava, altfel s-ar putea sa aiba o viitoare schizofrenica pe viata.
Boala se trateaza din timp, ca altfel s-ar putea sa devina netratabila.

Nu e clar ca e bolnava?! Ce naiba, ca un om sanatos n-are halucinatii de genul asta.

| Eliora explică (pentru Mosotti):

Dacă ar crede că le are ar putea lua că pe minciuna sau nu știu însă sper să totuși să bage de seamă.

| Mosotti a răspuns (pentru Eliora):

Pai de ce ar minti cu asa ceva fata?! Ca daca nu avea iluzii, nici nu i-ar fi dat prin cap sa minta cu asa ceva, ca ce castiga din asta?

| Eliora explică (pentru Mosotti):

De aia mă sperii eu

| Mosotti a răspuns (pentru Eliora):

Mda, aia e, e bolnava si gata, si e posibil ca mai tarziu sa faca o psihoza din aia criza, adica e posibil ca deja boala a inceput si tot lent evolueaza pana bum, si apoi ajunge in spital, iar daca mai are inca doua psihoze in 6 luni, are schizo.

| Lukasssz a răspuns:

E schizofrenie!

| Metisul a răspuns:

Ce descrii tu aici reiese ca fata respectiva suferă de o boala grava mintală din sfera psihoze-lor sau a schizofreniei. Aceste boli sunt de regula de factori genetici, biologici și de mediu.
Sunt halucinații, idei delirante, paranoia tipic persoanelor cu psihoza și schizofrenie, boala dacă o are de la 4 ani înseamnă că este cronica și nu mai poate fi nici cum vindecata, ci se poate însă trata în asa fel sa i se amelioreze simptomele pozitive ale schizofreniei implicit și cele negative cum ar fi izolarea de societate, limbaj sărăcăcios, lipsa implicării emoționale, lipsa motivației și dificultatea de a începe /termina activitate.

Pentru un diagnostic corect, este indicată o examinare imagistică cerebrală: CT sau RMN. Psihiatrul poate pune diagnosticul observând anumite simptome clinice. Anumite teste vor fi aplicate pentru a exclude alte boli și afecțiuni care pot declanșa simptome asemănătoare schizofreniei: analize de sânge, imagistice și evaluare psihologică.

Dacă are 13 ani la un PEDOPSIHIATRU trebuie sa meargă, dar înainte de toate (și recomand) la un psiholog.

| Eliora explică (pentru Metisul):

Îți mulțumesc! Până la urmă a aflat și tatăl dar, spune că acestea sunt imaginații copilărești, pe scurt sine că se minte singura. Încerc să îi explic mai mult dar parcă o să se țină de idea asta, de oarece în copilărie a cunoscut o fată care inventa lucruri și mai exagerate de care era convins că minte, iar în prezent este învățătoare.

| Metisul a răspuns (pentru Eliora):

Sunt și medici cu schizofrenie, genii ce ai întrat în istoria chiar. Nu are o corelatie neapărat cu inteligenta. Asa o percepe ea ca o imaginatie, are realitatea distorsionata, halucinații, realitatea ei nu coincide cu realitatea noastră, ori cât ai convinge-o ca realitatea ta este reala ea te va contrazice spunând ca a ei este. Chiar tu ai mentionat ca are impresia, nu, nu are impresia, ea nu este conștientă ca este de fapt o boala mintală, ea crede ca este real ce se întâmplă, tot ce i se întâmplă este real, nu fictiv, faptul ca acesta copila crede ca ar poseda anumite puteri paranormale denota ca fata are probleme grave psihice.
As putea scrie un roman de îți pica ochii despre bolile astea, dar sa meargă la un specialist e cel mai bun sfat pe care ți-l pot da, ba chiar recomand la 2 specialist sa meargă, sa ajungă la o concluzie finala, dacă ambii confirma ca este un debut de schizofrenie, atunci asa este și are nevoie de tratament pana nu va avea și halucinații auditive, deși cred ca și astfel de halucinații are.

| Metisul a răspuns (pentru Metisul):

De ce mi ai dat folositor la acea întrebare? laughing

| Eliora explică (pentru Metisul):

Sunt bruneta.

| Eliora explică (pentru Metisul):

Are sens ce zici.

| Metisul a răspuns (pentru Eliora):

Și ce dacă ești bruneta? Și brunetele sunt frumoase foc.

| Eliora explică (pentru Metisul):

Păi pur și simplu pentru că ai zis că nu contează dacă ești bruneta sau nu. Chiar dacă multora le place blondele, din câte am observat din răspunsurile generale.

| Metisul a răspuns (pentru Eliora):

Mie îmi plac fetele mai feminime, care nu înjura toată ziua, și asculta manele indiferent dacă sunt brunete, roșcate sau satene, când o băgat maneaua e game over laughing
Na, nu mai contează. happy

| Eliora explică (pentru Metisul):

Păi mi se pare și normal. Dar din păcate eu văd în jurul meu total altfel de cupluri.

| Eliora explică (pentru Eliora):

Na mă interesează în general ce vor bărbații de la femei, dar nu cred că pot găsi un răspuns clar, din cuplurile astea tinere ce se schimbă într-una între ele.

| Metisul a răspuns (pentru Eliora):

Pai dap ca nu vezi blonzi și blonde la orice colt, mai mult bruneți. 'Bărbații' nu avem de unde ști ce vor, este subiectiv, fiecare prefera un anumite tipologii de femei, fiecare este diferit, fiecare își dorește altceva, fiecare are relativ un sistem de valori, de standarde diferite în alegerea unei femei.

Deja am deraiat de la subiect.
Tu oricum cred ca ești faina oricum ai fi, mai ales dacă dai o ciorba ești cea mai faina.
Ai grija de tine happy

| Eliora explică (pentru Metisul):

Ciorba. Să ști că în zilele astea caut să le fac și așa avem burta din congelator, dar din păcate pentru tine, nu o să apuci să mânci din ea.
Voi ziceți că nu știți exact ce vreți dar când vine vorba de femei ele chiar nu știu ce vor.

| Metisul a răspuns (pentru Eliora):

"Voi ziceți că nu știți exact ce vreți dar când vine vorba de femei ele chiar nu știu ce vor."

Nu ma implica și pe mine, eu știu ce îmi doresc. Ți am zis nu contează dacă e bruneta, satena sau blonda atât timp cât e o fata ok, educata și civilizata. Nu știu ce vor, nu pot sa generalizez și sa spun ca toate nu știu, chiar toate!
Dar eu ți am răspuns strict despre topicul pe care l-ai deschis, nu sa vorbim ce vor unii, ce nu vor, dacă nu ști ce vrei este cam nasol la o anumita vârsta. Mânc din tine atunci rolling on the floor

| Eliora explică (pentru Metisul):

Știu lucruri generale, dar când vine de caractere mărunte, cred că astea se află pe parcurs. Da acum că am citit de câteva ori ghilimele alea mi-au sărit în ochi. Iartămă, stau prost cu înțelegerea scrisă, chiar foarte prost. Mai ales că mă exprim greșit.

| Metisul a răspuns (pentru Eliora):

Multe nu ști, nu mai vreau ciorba de la tine sad

"Iartă-mă" se scrie corect kiss

| Eliora explică (pentru Metisul):

Știu, am vrut să corectez dar...of, că mă obosește telefonul ăsta. Plănuiesc să îmi caut o tastatură mai bună. Îmi schimbă cuvintele una după alta și nu mai am răbdare. Cum ți-am spus stau prost cu exprimarea scrisă. De acea nu îmi plac conversațiile in scris.
Da adevărat multe nu cunosc, dar că să cunoștință trebuie să treci prin diferite experiențe în viață, pe când eu nu știu de cât de casă și școală.ai este unpic până să cunosc lumea.

| Metisul a răspuns (pentru Eliora):

Lasa, scrie cum poți, nu te stresa cu asta. Vei avea timp sa cunoști o mulțime de oameni, trebuie doar sa scapi de anumite blocaje, după ce spargi gheata o sa vezi ca nu e chiar asa greu.
Ai grija de tinehee hee o seara plăcută.

| Eliora explică (pentru Metisul):

Mulțumesc și ție la fel!

| Schizotix a răspuns:

Și eu sunt nebun, dar nu am lucruri de genul. Deși am și eu tot un soi de "închipuiri" ...am episoade psihotice. Dar nu am halucinații in ele

| Eliora explică:

C-am ciudat spus.

| Eliora explică:

Vă mulțumesc!

| TomJerryTom a răspuns:

Să înregistreze și să filmeze dacă are telefon...

https://youtu.be/iXefFJ1yDCw

| Eliora explică (pentru TomJerryTom):

Ar avea, dar întrebarea mea e să filmeze ea așa ceva. E doar in capul ei până la urmă. Când veneau vorba de la știre. Tind să cred că există duhuri necurate ce se lasă la vedere, într-un corp fizic. Toți copii văd noaptea umbre care se mișcă, dar rare ori așa ceva. Eu când eram mică, m-ai să întâmplat câteva nopți, în special când visam cu vampiri. In momentul când un vampir m-ar fi mușcat mă trezeam simțind că cineva mă atinge pe gât. Abia trezeam ochii și vedeam o creatură mică neagră, un omuleț asemănător din stăpânul inelelor. Mă agitam de speriat și și mai mult mă îngrozea faptul că creatura nu dispărea direct și pleca lăsând să se audă foșnetul plapumelor de sub el. Dispărând abia după ce se ascundea după spătarul unui fotoliu din încăpere. Acest lucru întâmplănduse doar in acea încăpere și pat. Fata aceasta a pățit ceva asemănător, cred că de două ori a văzut un câine diabolic cu coarne roșii ce mârâia la ea. Trează fiind a striga Câinele Câinele, a trezito și pe mama. Care nu o crezuse normal.

| TomJerryTom a răspuns (pentru Eliora):

????

| SusCătreCerÎmiEPrivirea a răspuns (pentru Eliora):

Ce descrii tu aici îmi sună a paralizie în somn (sau măcar ceva asemănător, din sfera asta). Nu-i niciun spirit materializat într-un corp fizic. Am trecut de foarte multe ori prin episoade asemănătoare. Cred că ar trebui să te interesezi despre acest fenomen. La copii e cât se poate de înspăimântător și ți-o spun din experiența mea proprie. Poți să fii treaz, dar cu cerebelul plecat pe tărâmul viselor. Mie mi se întâmplă în perioadele de stres, dar cauzele pot fi multiple.

| Eliora explică (pentru SusCătreCerÎmiEPrivirea):

La asta mă gândeam și eu. Dar nu mi sa oferit de cât acum mulți ani și tot ce pot spune e ce îmi amintesc. Dar faptul că o fată deja ajunsă la 13 spune că vorbește cu personaje, întâlnite în desene, și susține treaba asta..., mi se pare serioasă treaba, și vreau să o ajut păstrându-mi încrederea pe care o are față de mine.

| SusCătreCerÎmiEPrivirea a răspuns (pentru Eliora):

Într-adevăr, îți înțeleg îngrijorarea, dată fiind vârsta. Din moment ce episoadele au loc în timpul / în preajma somnului, aș exclude halucinațiile și aș merge pe ipoteza paraliziei în somn. E destul de mare, dar poate că trece de mult timp prin asta și nu reușește să gestioneze situația. Mintea umană e complexă. Dacă de pe la 10 ani începi să vezi pitici pe lângă pat, tu neștiind că există o cauză cât se poate de neparanormală care te face să-i vezi, poți să crezi pe la 13 ani că piticii sunt reali.

Eu în locul tău aș încerca să le expun această ipoteză părinților. Tu vrei să faci un bine, dar doar un specialist poate să se pronunțe sad E foarte fragilă situația.

Problema în sine, dacă despre asta e vorba, nu e gravă. Se poate trata. Nasoleală e impactul psihologic. Trebuie să înțeleagă ce i se întâmplă.

| Eliora explică (pentru SusCătreCerÎmiEPrivirea):

Ma ținut o oră și povestindu-mi despre asta și ar mai fi zis multe. Ma făcut să înțeleg că e o normalitate pentru ea, dar noi nu le vedem pentru că nu le lăsăm. Cică chiar ele spiritele iar fi spus asta. M-am simțit inferioară că ar fi înțeles partea sufletească a omului mai mult ca mine. Cred că asta a adusă în pragul in care a căutat un refugiu al imaginației, se simte respinsă de lumea reală, cred. Eu personal m-am mirat cum poate învăța așa bine pentru școală, când mi-a zis că școala a ajuns pentru ea un ajutor să se concentreze pe altceva precum învățatul. Eu nu-i pasă de colegi, acum recent cică că ar fi întâlnit trei persoane care ar înțelege-o. Deci a început să-i placa, întâlnind învățatul, un domeniu care o ține ocupată, ce îi ține concentrata pe ceva. Spune că inima ei este învăluită de gheață și nu vrea să se topească.

| SusCătreCerÎmiEPrivirea a răspuns (pentru Eliora):

Of, să înțeleg că e grav sad Trebuie să ia cineva urgent o măsură. Are nevoie de tratament de specialitate. E posibil să nu fie totuși paralizie în somn, dacă pentru ea însemnătatea a căpătat așa proporții. Cel mai bine ar fi să discuți cu părinții. Se poate ajunge la mai rău.

Are ocupație cu învățatul, dar eu nu m-aș baza pe distrageri. Ar trebuie ajutată să scape de problemă în sine.

| TomJerryTom a răspuns:

La acel domn Pop, a mers o cunoștință acum câțiva ani, și nu ia luat niciun ban, dar i-a dezvăluit cele mai ascunse secrete pe care le știa persoana în cauză ☹️ Ia de la cine consideră el că are de dat.
Acum nu știu ☹️

| Eliora explică (pentru TomJerryTom):

Am înțeles că este din București, eu sunt departe și nu am nici Facebook. Dar eu încă sper că nu e cazul de ceva grav. R
E, cred, doar imaginați ei, poate prea multe desene animate. Și experiența mea cu astea prefer să nu le bag in seamă, posibil să fie faptul că suntem sonambuli când ne trezim.

| CristiBold a răspuns:

Este foarte complicat cazul..., are nevoie de ajutor specializat, nu cred ca raspunul corect il vei gasi aici