| Aurel100009 a întrebat:

Mie mi se pare ca viata este foarte aiurea, intotdeauna anii trec, cu timpul se schimba si viata si oamenii se schimba si fizic si la comportament, vin, pleaca, altii se nasc, altii mor, cu fiecare zi ce trece imbatranim, ne schimbam, chiar si peste o zi gen, azi eram mai mici, maine vom fi mai mari, vom fi mai destepti si uneori regret foarte mult greselile pe care
le-am facut in trecut cand eram mai tanar, tot ma gandesc ca in trecut puteam sa fi fost mult mai destept, sa fi facut lucrurile mult mai bine, uneori imi doresc sa fi fost nascut inainte 1989, atuncia nu existau telefoane mobile, nu existau masini de lux, nu erau cocalari cu bmw, nu erau vile de lux si femeile nu erau de plastic, de cate ori ies undeva pe drum nici nu prea ma intalnesc cu oameni, cu fosti colegi de scoala nu m-am mai intalnit de ani de zile, ce colegi prosti am avut nici macar nu tin legatura, pe WhatsApp au ramas niste grupuri de la scoala si inca au ramas in grupurile alea nu au iesit din ele, am vazut ca WhatsApp mai folosesc dar pe grupurile alea nu isi scriu niciun mesaj nu tin legatura, naiba sa ii ia, eu unul sunt plin de viata, ies pe drumuri, fac treaba dar vad ca unii nici din casa nu vor sa iasa, cel putin unde locuiesc eu este foarte pustiu, strazile sunt pustii, casele sunt pustii, un sfert de oameni care erau in satul in care locuiesc eu au murit si in urma cu vreo 20 de ani am avut o gramada de vecini era plin de oameni si pe drumuri si prin curti si pe campuri, erau oameni care munceau pe campuri, care tineau animale, vaci, cai, porci, carute, dar acum 0 nimic nu mai este, mai sunt 3 carute in tot satul, mi se pare ca in ziua de azi nici viata nu mai este, nu mai sunt oameni care merg pe jos, toti merg doar cu masini, nu mai sunt oameni care sa munceasca pe campuri pentru ca au pensii mari si nu le mai trebuie nimic, unii oameni parca degeaba exista pe lumea asta nu isi au niciun rost, de ce mi se pare viata asa de aiurea?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Viata nu-i aiurea deloc, dimpotriva este foarte frumoasa si ar putea fi una fericita daca mai lasi naibii invidia si prostia la o parte, fara sa comentezi pe unul si altul, focusandu-te doar pe viata ta, pe munca ta, pe ceea ce vrei sa faci si sa ajungi in viata.

| sierra1 a răspuns:

"unii oameni parca degeaba exista pe lumea asta nu isi au niciun rost"

Serios? asta sună cam a... fascism

| lpavel a răspuns:

Intr-un fel asa este cum zici DAR daca ai avea un tel in viata, adica ceva important de facut nu ai mai simti toate astea asa intens!
Concluzie si tu te-ai schimbat odata cu ei... laughing

| StoicAnalysis a răspuns:

Traiesti intr-un cerc social restrans si nu iti dai seama de multe lucruri.

1. Lumea a evoluat, nu mai este nevoie sa detii vaci, cai, porci, si alte uratanii mari, pentru ca in ziua de astazi, nimeni nu mai are grija mancarii. Iar cei de la tara, in zilele noastre, o parte semnificativa din ei, s-au mutat la oras, sau pur si simplu nu mai au treaba prin sat, pentru ca au masini si pot merge direct in oras cand au treaba. Poti da comanda de orice ai nevoie prin curte, de pe net. Nu mai trebuie sa mergi prin sat cu caruta pana la cel mai apropiat magazin de bricolaj pentru a cumpara ceva.

2. Pentru majoritatea oamenilor care s-au adaptat la noile vremuri, viata nu este aiurea. Insa pentru cei care au ramas blocati in trecut, viata este grea, pentru ca toate cunostintele si toate activitatile pe care le faceai odinioara, nu mai sunt utile astazi, si simti ca traiesti degeaba si nu stii nimic.

3. Multi oameni care vor sa stea la casa, isi aleg sate sau comune in apropierea unui oras, pentru a putea face naveta cu masina mai usor. Probabil satul/comuna ta, este la mare departare fata de vreun oras. Si de aia nu prea mai ai vecini. Si chiar daca ai avea, majoritatea vor face activitati in oras.

Daca vrei ca viata ta sa aiba un sens, daca este cu putinta, poti pune casa in vanzare si sa te muti intr-un sat mai aproape de oras. Daca nu prea ai cunostinte si vecini pe acolo, nu prea are rost sa mai ramai.

| BaleaMAN a răspuns:

Nu toti devin mai deștepți. Asta e cursul vieții unui om.

| andremo a răspuns:

Luxul a existat mereu, pana si in egiptul antic. Disparitia carutelor e un lucru bun, nu are niciun sens sa chinuim animale in 2025 cand avem atatea mijloace de transport. Satele sunt pustii pentru ca nu ai ce face acolo, oamenii sunt satui de praf si merg unde le e mai bine. Am prieteni care visau sa se mute la tara, au reusit, si-au luat casuta si animale, dupa juma de an s-au mutat inapoi la oras pentru ca erau satui de cate lipsuri sunt, degeaba au renovat frumos casa, oportunitatile sunt zero, plictiseala e imensa, oamenii sunt de calitate dubioasa, educatie n-ai unde, spitale la mama naibii.
Viata nu e aiurea, esti in locul nepotrivit. Eu, de exemplu, stau intr-un oras mare si cu toate ca am permis, merg mult pe jos, alerg cu prietenii de 3-5 ori pe saptamana, merg cu bicicleta pe munte, fac lupte greco-romane, mi se pare ca traiesc intr-un loc plin de viata si agitatie. Oamenii fac multe activitati la oras, chiar prea multe, mi-as dori sa fie parcurile mai goale si sa nu ma mai impiedic de oameni sau sa pot merge cu bicicleta si la munca. La tara, in zone sarace, au ramas doar betivii, unde sa se plimbe? Pana la birt si inapoi? Satul bunicii mele e cat complexul meu rezidential laughing
Cat despre lux si femei de plastic, ma indoiesc ca ai asa ceva la sat.
Problema ta e ca judeci aiurea, probabil din ce vezi pe TikTok, si ca n-ai rostul tau, te doare de ce fac altii, ce au altii.
Dar tu ce scop ai?