| RAY a întrebat:

Nu credeți ca oricine are un loc pe acest pământ?

https://bit.ly/3j2AHM9

11 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai ba da.

| RAY explică (pentru DoarBogdan):

Ai șomaj pe litere, atât știi sa scrii

| DoarBogdan a răspuns (pentru RAY):

Pai... ba da.


Nu stiu cum sa dezvolt altfel, ca oricum nu are rost.
Dar sunt de acord happy

| mastadont a răspuns:

Oricine are un loc pe acest pământ, dreptul la viață trebuie să fie unul fundamental, indiferent de ce boli ai. Gândeștete că unele persoane cu autism de exemplu sunt foarte bune la matematică sau la alte științe exacte, fiecare face cât poate dar asta nu înseamnă că nu trebuie ajutat și respectat dacă nu poate.
Cunosc o persoană retardată, are inteligența unui copil de 6 ani, dar dacă o întreb în ce zi pică 21 decembrie 2022 îmi spune în două secunde.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

1. Ba da!
2. Ce conține link-ul ăla? Mi-e frică să-l deschid. laughing

| RAY explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

De unde mam inspirat

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru RAY):

Da! Eugenism!
Este un fel de interpretare eronată a darwinismului. Ăștia vor un fel de selecție naturală forțată, prin care exemplarele considerate "rele" sunt eliminate. Problema aici este că nu toți sunt de-acord legat de cine e "rău". Mișcarea nazistă are mare amploare în Rusia, dar mulți ruși habar n-au că Hitler voia să masacreze poporul rus, pe care-l considera inferior ("Generalplan Ost"). laughing
Problema aici este că "bine" și "rău" sunt termeni cu care eugeniștii s-au tot jucat. Era rău să fii evreu, negru, țigan, slavon etc dar nu se putea argumenta rațional de ce.

| RAY explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Știi ca si eu dezbat tema asta in mintea mea, oare un copil retard mintal are un loc pe lumea asta?

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru RAY):

E oarecum greu de zis. Pe de-o parte, copilul va duce o viață chinuită, va avea nevoie de educație specială și, când îi vor muri părinții, nu se va putea îngriji de el însuși (un adult cu Sindromul Down are inteligența unui copil de 8-9 ani, conform Wikipedia). Pe de altă parte, oare putem noi lua viața unui om.
Totuși, dacă părinții sunt de-acord, eu zic că ar fi etic să eutanasiem copilul. Până la urmă, va transmite boala și copiilor săi, dacă va avea. E ceva ambiguu și complicat.

| Apokales a răspuns (pentru RAY):

Da, are loc. Intrebarea este daca ar trebui sau nu sa cedam energia noastra pentru deficitul lui? Citeam mai demult ceva despre cultul satanist, ei considera ca nu trebuie sa cedezi energia ta pentru deficientele celor cu handicap, este o pierdere de timp. Suna destul de practic in ceea ce priveste eficienta. Insa idealismul ne spune ca ar trebui sa ajutam persoana aflata in suferinta, sa n-o lasam in urma, este totusi o viata. Acum poate ca ne permitem sa ajutam o persoana cu retard mintal, dar pe vremuri, sa zicem acum 10.000 de ani, o lasam in urma ca altfel muream si noi alaturi de el, nu ne puteam permite luxul de a-l ajuta.
Este doar o alta problema intre ceea ce este practic si ideal.

| BauBauuu a răspuns:

Teoretic: Da! Practic... mulți și-ar dori, să nu existe, pe acest: Pământ... happy