| Paveluss a întrebat:

O compuner in care sa relatez o excursie la munte, in compania prietenilor
va rog cat mai repede

Răspuns Câştigător
| AlinaaAli a răspuns:

In sfarsit a sosit mult asteptata vacanta de vara. Ca in fiecare an am mers impreuna cu parintii in imparatia muntilor, la bunici.

Cand am ajuns, casuta de la poalele muntilor parca ne zambea, raul nu mai era asa involburat, iar vantul se mai domolise.

Dimineata era mareata.

Roua, avea infatisarea unor margaritare care asteptau cu nerabdare o raza de soare pentru a se transforma in diamante stralucitoare.

La rasarit se ivea geana de aur a unui soare tanar, care, intr-o clipa sterse intr-o nemasurata departare umbra de pe fruntea muntilor negurosi.

La poalele muntilor, un parau limpede stralucea in lumina soarelui.Nu se auzea nimic, niciun sunet, niciun meget al cerbului nu deranja somnul adanc al padurii.

Privelistea era atat de frumoasa, de parca maini maiestre si-ar fi luat paleta de culori si ar fi pictat-o.

In fata, orizontul era inchis de cele din urma ramuri ale raposilor munti de marna cenusie care se intindeau ca o fasie de fum plumburiu pe zarea cerului.Era atat de rapitoare privelistea incat ai fi zis ca natura iti pune o salba de margaritare pe o tava de smarald sub ochi.

O linie de de umbra ondulata gratios, se intinse pana din colo de marginea vederii pe aceste hotare.

Atrasi de minunatul tablou am uitat de trecerea timpului si am observat ca regele luminii,acea uriasa minge de foc,soarele isi facea loc printre crengile copacilor lasand padurea parca obosita,gata de culcare.

Lumina parea trasa de o mana tainica,colosala si nevazuta.

Aceasta priveliste se poate vedea doar in noptile senine de vara cand regina noptii,luna urca pe tron,inconjurata de miile ei de slujitori, stelele.


sper sa te ajute la ceva, mai inlocuieste tu acolo parintii cu prietenii si etc...macar o idee ai ca sa incepi!
incearca sa mai bagi si u ceva de la tine ca nu o sa fie mereu cineva pe TPU sa iti faca temeletongue

1 răspuns: