anonim_4396
| Anonim întreabă:

O întrebare interesantă: Credeţi în teoria că omul în spatele unui pseudonim sau cum se mai spune "în spatele măştii", se arată de fapt cum este cu adevărat sau e exact opusul: se "dă" ceea ce nu poate fi de fapt sau îşi arată doar o latură a sa ascunsă şi pe care nu o arată în societate?
În categoria aceasta intră indivizi de genul celor ce au creat în trecut site-urile acelea cocalari.com sau pizipoanca.org, pentru cine mai ţine minte. Era "Iepuraşul de Pluş" adminul cocalari.com şi "Bad Pitzi" pe pitzipoanca.org. V-am dat aceste două exemple ca să fie mai clar la ce fel de categorie de oameni mă refer.
Da, ştiu că cei doi admini (posibil unul şi acelaşi) câştigau bani din asta dar în spatele anonimităţii îşi permiteau să se comporte într-un anumit fel.
Ştiu că mai sunt şi aceia care înjură pe net iar în realitate sunt timizi şi fricoşi.
Voi care credeţi că este adevărul? Sunt curioasă de părerile voastre.

Răspuns Câştigător
| Michaeel a răspuns:

Nimeni nu poate sa isi arate adevarata fata, pentru ca orice om are si defecte, dar si calitati.In societate, majoritatea incearca sa isi arate o latura cat mai buna a personalitati lor, exista si oameni care creaza alterego-uri pentru a ascunde adevarata lor persoana.Fie ca vor sa se ''integreze'' fie ca vor sa isi ascunda intentiile si parerile.In realitate,omul poate fi timid caci discuta fata in fata cu cineva, dar in mediul online, fara contact vizual, poate ii este mai usor, prin scris, sa isi ''deschida mintea''.

8 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Prima varianta.

| Mosotti a răspuns:

Si una si alta! Unii in spatele mastii sunt cum sunt cu adevarat adica sa zicem rai, ai dracu, tupeisti, pentru ca in societate nu pot fi asa dat fiind ca au multe de pierdut, ca in relatii oricum se va vedea mai in colo ca asa e.
Si aia care injura pe net, aia-s ei cu adevarat.

Daca isi arata o latura ascunsa e tot aia, arata de fapt cum e cu adevarat, in cazul asta parte din ce e cu adevarat.

Altii se dau ce nu pot fi, adica bogati si asa mai departe, mint ca nu stiu ce inteligenta au, ce masina au, ca sa aiba si ei satisfactia ca ar fi apreciati (ce aberatie sa-ti placa sa fi apreciat pentru ceva ce nu esti).

| EntertainYou a răspuns:

Eu am avut prea multe, n-am fost constant.
Probabil sunt stari de moment, ori pur si simplu menite sa atraga atentia sau amuzamentul.
De exemplu, acest cont l-am inceput cu nickname-ul "Sefuvodka2000" si unii au fost atat de naivi (si tolomaci) incat ma credeau un depresiv inecat in alcool.
Dar de unde? Caterinca.
https://youtu.be/Z6NMk7i_21c?t=31

| EntertainYou a răspuns:

Ideea e ca datorita anonimitatii (pentru cine vrea sa fie asa) iti permiti si niste libertate sau creativitate chiar si in directia asta.

| Mosotti a răspuns (pentru EntertainYou):

Nu stiu frate eu sunt asa cum sunt peste tot, si in real si aici si oriunde. Nu am de ce sa ma ascund, si cu bune si cu rele.

| EntertainYou a răspuns (pentru Mosotti):

Da, asta asa e normal. Dar era vorba de ceva mai specific.
Caracterul e in general tot ala, eventual mult mai permisiv in online.
Dar, totusi, e normal sa vrei sa ai parte de niste anonimitate.
E calitatea principala a unui astfel de forum/comunitate.
Poate nu toti vrem sa fim gasiti pe acest site dupa numele real, sa fim stalkeriti si de cine nu trebuie. E normal sa preferi o oarecare intimitate. Nu neaparat pentru ca avem ceva de ascuns, dar pentru libertatea de a avea un alt spatiu de comunicare.

| Mosotti a răspuns (pentru EntertainYou):

Aaa, da, asta ai dreptate.

| EntertainYou a răspuns:

Scuze de "spam" si mai voiam sa zic ca e si o tendinta in unele nickname-uri. La inceputul anilor 2000 lumea chiar isi facea la greu ID-uri de Yahoo! Messenger cu "numelesaucemareprezinta. 2000@yahoo.com"