În primul rând autoritățile trebuie să dea amenzi, să lucreze pentru a combate rasismul și ura din zonele respective, să taie din fondurile pentru comunitățile maghiare și ale partidului, să nu mai permită maghiarilor să cumpere din proprietățile statului, să mediatizeze mult mai mult problemele din zonele respective ca lumea să știe că maghiarii sunt o reală problemă.
UDMR-ul trebuie păstrat doar dacă și în Ungaria va exista un partid de români în parlament, ba chiar și la guvernare. În orice caz, el trebuie să se implice activ în a combate ura și retoricele lui Orban cu Ungaria Mare și să apere diplomatic integritatea teritorială a României față de extremiștii maghiar inclusiv din România.
Eram in Spania în vacanță și eram in magazin, cum am vb cu sorămea in romana, romani au început să rada? Romani in străinătate nu suporta alți români
Să îmi fie teama? De ce? Eu vorbesc limba țării, daca ei nu mă înțeleg E problema lor.
Nu sunt de acolo, dar am văzut că în general prin zona aia sunt destul de agresivi cu românii, chiar și prin Cluj. Sunt prea mulți maghiari și învățăți de mici să nutrească sentimente de ură față de români.
Iar un partid maghiar nu ar trebui să existe în România, deși în ultima perioadă UDMR s-a dovedit a fi partidul cu cea mai mare coloană vertebrală după USR, care sprijină necondiționat și în mod direct candidatul pro-european, indiferent că a fost Laaconi și acum Nicușor.
Si oare ce se poate face ca să poată vorbi românii liniștiți limba lor în țara?
Romanii pot vorbi linistiti limba lor acolo, nu incerca sa agiti apele ca nu are sens.
În primul rând autoritățile trebuie să dea amenzi, să lucreze pentru a combate rasismul și ura din zonele respective, să taie din fondurile pentru comunitățile maghiare și ale partidului, să nu mai permită maghiarilor să cumpere din proprietățile statului, să mediatizeze mult mai mult problemele din zonele respective ca lumea să știe că maghiarii sunt o reală problemă.
UDMR-ul trebuie păstrat doar dacă și în Ungaria va exista un partid de români în parlament, ba chiar și la guvernare. În orice caz, el trebuie să se implice activ în a combate ura și retoricele lui Orban cu Ungaria Mare și să apere diplomatic integritatea teritorială a României față de extremiștii maghiar inclusiv din România.
Am prieteni acolo si nu, oamenii se poarta in majoritatea tarilor perfect normal