| AlexandraAle121 a întrebat:

O persoană dacă nu se botează de la naștere de mic copil se poate boteza pe la 18-20 ani la noi la ortodocși?

Viitorul meu soț este nebotezat și o să se boteze la el (părinții toți sunt pocăiți), pe mine nu mă obligă să trec la religie lui a și zis. însă i-am pus întrebarea dacă noi o să avem copii ce o să facem cu botezul lor, că normal la noi ortodocșii știu că de mic ar trebui, el mi-a zis mie să crească copii și ei să aleagă unde vor sa fie botezați, că în biblie scrie așa zicea... Este posibil?

2 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Se poate boteza la orice varsta! Dar persoanele crestine trebuie sa-si boteze copiii inca de mici iar pe vreme ce cresc trebuiesc educati crestineste (ducandu-i la biserica, invatandu-i sa se roage, invatandu-i despre ce vrea si ce asteapta Dumnezeu de la noi) altfel risca sa devina atei ca foarte multi, iar asta e vina parintilor! Nu te lua dupa sot, ii spui ca trebuie sa-i cresteti crestineste iar cand vor fi adulti ei pot decide si atunci daca raman ortodocsi sau pocaiti! Asta e parerea mea dar oricum nu-l vei putea convinge de asta ca pocaitii sunt foarte caposi, nu vede nici stanga si nici dreapta, o tin doar pe ale lor. Si pe mine a vrut sa ma convinga unul sa devin pocait dar raspunsul meu a fost acesta: Nu conteaza ce religie ai atata vreme crezi in Dumnezeu si incerci sa pazesti poruncile Lui!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Se poate si mai tarziu.
Insa e bine sa primeasca Botezul cat mai devreme.
Cel mai bine discuti asta cu un preot ortodox.