| RAY a întrebat:

Preferati mai mult sa traiti in prezent, in trecut sau sa visati la viitor? Cum este mai rational?

7 răspunsuri:
| Ventrue a răspuns:

In prezent. Carpe Diem Baby

| Mosotti a răspuns:

Prezent, cine traieste in trecut sau viitor rezulta ca prezentul nu ii este bun! Depresivii traiesc in viitor sau trecut, un exemplu:
Un om sanatos e in parc si se bucura de aer, soare, sa se uite la lume, sa se plimbe.
Un om depresiv chiar daca nu isi da seama ca e, zice "aahaa nu m ai sunt copil ca astia, ce bine era, aaaaa ia uite mosii aia, ca aia o sa ajung eu? Aaaaoleu", si e nasol. Deci trecut frumos in lipsa prezentului bun acum + viitor negru care fura prezentul prin frica.
In ambele cazuri ramai fara prezent, adica semn de depresie sau/si anxietate mascata sau nemascata.

| Laura1962 a răspuns:

Prefer sa traiesc in prezent.

| Hecate a răspuns:

In prezent.

| mastadont a răspuns:

Eu prefer să trăiesc în prezent și cred că este cea mai rațională decizie. Este inutil să te tot gândești la trecut pentru că acesta nu poate fi schimbat indiferent de ce am face iar viitorul este atât de incert încât aș putea muri înainte să termin de scris acest mesaj așa că nu are rost să ne facem scenarii care, cel mai probabil, nu se vor îndeplini cum ne imaginăm. Dacă analizezi mai profund o să vezi că noi trăim doar în prezent, restul e doar în mintea noastră.

| Georgiana2020 a răspuns:

De felul meu, traiesc in trecut, fiindca amintirile sunt tot ce am deocamdata.Nu e cea mai reationala alegere, cel mai bine este sa traiesc in prezent, dar niciodata nu am stiut sa ma bucur de clipa curenta.Asa e felul meu.
in viitor....nu cred ca am trait vreodata. Uneori ma gandesc cum va fi cand voi fi adult, dar nu pot sa zic ca traiesc in viitor

| Devil21 a răspuns:

Raționalitatea difera de la persoană la persoană
Eu de exemplu am un citat preferat :"Trăiește clipa/momentul"
Ce a fost in trecut pur si simplu a trecut si nu avem ce schimba iar ce ne rezerva viitorul vom vedea mai târziu.
In niciun caz nu as vrea sa ma întorc in trecut; as prefera sa stiu ce se va întâmpla cu mine in viitor si sa imi raspund la fiecare intrebare pe care mi o pun acum(unde voi lucra? imi voi întemeia propria familie? cat voi trăi? Si multe altele.)

Întrebări similare