anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Robotul Rover NASA Perseverance a ajuns in cele din urma pe planeta rosie si totul a fost filmat se pare: https://www.youtube.com/watch?v=rzmd7RouGrM.
O clipa, clipul acesta nu e credibil :)))
Acesta e ma: https://www.youtube.com/watch?v=4czjS9h4Fpg
Inca mai exista conspirationisti care cred ca omul nu a ajuns pe luna?

9 răspunsuri:
| NotNamed a răspuns:

Logic. Mereu vor fi tampiti care se jura ca o asemenea realizare nu e posibila. Sunt oameni destui care se jura ca exista rai- iad, Dumnezeu - Satana. Nimic nu ne mai mira in ziua de azi.

| anonim_4396 explică (pentru NotNamed):

Daca se jura banuiesc ca si il vad.

| NotNamed a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e de vazut. E chestia ca ei nu pot sa inteleaga minunile naturii si mecanica sa si a univerului. De aici isi ancoreaza religia credibilitatea in mintile lor. Ei nu pot intelege cum de noi avem constiinta atat de dezvoltata, iubire, sentimente, umanitate etc. Ei spun ca fara Dzeu n.am avea un scop de viata, ca ce ar mai conta. De fapt scopul de viata nu exista. Scopul de viata noi ni.l facem. Am putea dezvola n scopuri insa gradul de inteligenta care ne separa de celelalte fiinte ne permite sa ne facem propiul nostru adevar si sa consideram ce este mai bine. De.asta sunt oameni care ucid, de.asta sunt oameni care n.ar ucide. Scopurile sunt diferite, judecata noastra ne permite sa alegem ce este mai bun la acest grad evolutiv. Scopul de viata in evul mediu era sa traiesti si sa te pregatesti pentru viata de apoi. Scopul astazi este sa ne dezvoltam, sa evoluam si sa exploram spatiul cosmic. In viitor va fi colonizarea si explorarea spatiului cosmic. Noi ne facem scopul vietii raportat la gradul de evolutie. Avem puterea sa facem asta. Creierul functioneaza biologic, evolueaza. Un biolog intelege perfect cum evolueaza, functioneaza, cum i.a nastere. Un crestin fara studii in asa ceva nu intelege si isi pune bazele in Dzeu crezand ca noi suntem simple marionete care nu suntem in stare sa gandim. Trist.

| anonim_4396 explică (pentru NotNamed):

Oare vom ajunge la un varf al cunoasterii?
Credinta nu anuleaza neaparat logica.
Si tu ai o credinta, anume crezi ca nu exista Dumnezeu.
Credinta e incerta pentru ca nu se poate verifica totul, nici din unghiul unui ateu, nici din unghiul unui credincios.
Religia este o filosofie in schimb, o cugetare profunda a lucrurilor
neexplicate de stiinta.
Exista si religii care "sfideaza logica", exista si religii care au logica, doar ca o logica diferita. E gresit sa bagi totul in aceeasi oala. La fel de gresit e sa crezi chiar tot ce are ambalaj stiintific.
Exista o prapastie in ambele parti.

Intr-o lume guvernata de relativitate e greu sa vorbesti de constante.

| NotNamed a răspuns (pentru anonim_4396):

Vom ajunge la o suprematie a cunoasterii garantat 100% daca nu ne autodistrugem. Suntem la stadiul evolutiv in care o amenintare spatiala de genul asteroid nu ne mai poate speria pentru ca tehnologia ne permite sa detectam pericolul cu cativa ani inainte de inpact si sa trimitem in spatiu o racheta care sa devieze asteroidul. Din punct de vedere stiintific cat si din punct de vedere religios, suprematia cunoasterii e posibila si inevitabila. Stiintific se poate dovedii usor, avem dovada in fata ochilor, avem istoria si celelalte stiinte la indemana putand vedea clar diferentele evolutive. Biblia chiar si ea spune asta: "Dumnezeu ne.a facut dupa chipul si asemanarea Sa". "Asemanarea s-a"...hmmm, adica ii vom semăna, vom fi si noi atotstiutori si vom înțelege toate fenomenele si paradoxurile universului, vom avea o cunoastere absoluta, care va fi la maximul posibilitatii.

| anonim_4396 explică (pentru NotNamed):

Bine ar fi sa ajungem la varf inainte de a ne autodistruge, de aceea trebuie sa scoatem numaidecat oamenii de stiinta in fata si religia sa stea la peluza si sa astepte rezultatul.

| NotNamed a răspuns (pentru anonim_4396):

Exact. Omul poate gandii si fara biblie. Are puterea de judecata și de a pune in balanta raul cu binele.

| Florin9Florin9 a răspuns:

Totuși trebuie să admiți că nu ni se arată tot, de exemplu varianta oficială a evenimentelor din SUA de pe 11 septembrie 2001 rămâne în continuare discutabilă, în condițiile astea în care suntem prea mici pentru a ști adevărul despre anumite aspecte e normal să avem unele dubii cu privire la anumite informații,, oficiale,, și mai ales din partea americanilor care au avut mereu 1.000 de fețe și când a venit vorba de intrarea în Al Doilea Război Mondial sau de implicarea lor în Siria,, pentru binele celor de acolo,, sau de alte evenimente.

Deci într-o oarecare măsură e o lipsă de încredere justificată

Dar din fericire nu ne afectează absolut deloc care e varianta corectă, sunt doar niște opinii pe care ni le dăm din lipsă de ocupație.

| anonim_4396 explică (pentru Florin9Florin9):

Cat sa stea si minciuna aceasta ascunsa in departamentul NASA?
Te-ai uitat sa vezi cati angajati lucreaza la NASA?
Ei, unul dintre ei puteam fi eu daca aveam oportunitati, sanse sa lucrez acolo, si tot eu sa ies din intuneric(minciuna) la lumina(adevar) ca sa prezint dovezile incriminatorii.