| sabin89 a întrebat:

Să fie oare unii născuţi pentru aşa ceva? Am citit întâmplător pe net despre un anume Cornelius Vanderbilt. Băiatul a pornit de jos. Era barcagiu. Îl ajuta pe taică-su la transportat zarzavaturi de la Staten Island la Manhattan la piaţă. La şcoală a fost puţin spre aproape deloc. Ştia să scrie, să citească şi, zice-se, era bun la aritmetică. Nu avea relaţii sus-puse, nu avea nimic. Cu toate astea, a ajuns după un timp unul dintre cei mai bogaţi oameni din istorie; cel puţin aşa afirmă Wikipedia. Cum reuşesc unii? Eu de ce nu reuşesc? Au un fler, un simţ deosebit al afacerilor? Sau ce? Cum vă explicaţi? Şi dacă ar fi ăsta un caz izolat. Dar nu e. Onasis s-a născut la Smyrna şi în copilărie a dus o viaţă grea. Şi ştim cu toţii ce a ajuns. Şi câţi alţii nu mai sunt...

9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ca nu viseaza la bani si fac ceva, asta e diferenta, eu am observat ca la multi romani le place doar bani nu si munca, munca o fac din scarba

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Averile imense sunt fascinante și te fac să visezi, că ai putea ajunge și tu la fel. Dacă studiezi biografiile, constați că rezultatul este un mix complex de activitate personală și preocupare continuă și intensă, de împrejurări și conjuncturi economice și sociale. Astfel nașterea, destinul, predestinarea sunt, pot deveni scuze să nu încerci și tu să le urmezi exemplul.

| alina2k18 a răspuns:

Oamenii de genu care pornesc de sus si ajung foarte sus au talent si inteligenta.
Nu oricine poate face din... biciwinking
''Eu de ce nu reuşesc?''
Ce nu reusesti? Sa devii foarte bogat sau ce?

| sabin89 explică (pentru alina2k18):

"Ce nu reusesti? Sa devii foarte bogat sau ce?"
Exact. Să devin şi eu măcar jumătate din cât a fost el de bogat.

| RoCkKiD a răspuns:

Nu e vorba ca a fost nascut pentru asa ceva pentru ca e un caz izolat.

Aici ar fi mai multe aspecte.

1. Daca stia sa scrie, sa citeasca si stia ceva aritmetica era o cvasi-elita a vremii. Da, in ziua de azi daca doar stii sa scrii, sa citesti si sa socotesti e cam putin, dar in america anilor 1800 omul era destul de scolit.

2. Cum reusesc unii?
E o combinatie de tupeu, oportunitate, cunostinte si mult noroc. Pentru fiecare tip din perioada aia ca omul tau sunt alte sute de mii care au pierdut tot ce aveau din simplul motiv ca erau genul de oameni care erau dispusi sa investeasca tot ce au + imprumuturi intr-o idee. Acum, in cazul in care ideea mergea bine omul ajungea bogat, in cazul in care nu se intampla asta..nasol.

3. De ce nu reusesti tu?
Simplu, tipul a facut afaceri in din industria feroviara, care la vremea aia era o tehnologie noua in care nimeni nu stia daca merita sa investesti. Ca tu sa faci ceva echivalent in ziua de azi ar trebui sa ai cunostinte avansate de IT, inginerie etc echivalentul cunostintelor lui de scris, citit si artimetica.
In plus antreprenorii astia au o anumita structura de personalitate care ii face sa riste mult..si in anumite cazuri sa reuseasca.

4. Au un fler, un simţ deosebit al afacerilor? Sau ce? Cum vă explicaţi?
Au cate putin din multe si noroc. E ca si cazul lui Becali, s-a imbogatit pentru ca detinea teren intr-o anumita zona a orrasului care a explodat ca pret. Apoi si-a angajat oameni care stiu sa investeasca eficient si afacerile au prostperat. Nu ca ar fi facut el ceva genial, a avut oportunitatea si a stiut sa-i aleaga pe altii sa-i inmulteasca banii.

| sabin89 explică (pentru RoCkKiD):

" tipul a facut afaceri in industria feroviara..."
Şi în industria navală

| gogu220 a răspuns:

Toate contează, şi talentul si ambiţia şi dorinţa contează şi anturajul, mediul în care trăieşti, dar cel mai important este MOMENTUL. Dacă ai bafta să te sui în "trenul" vieţii ajungi sus, iar dacă nu ai observat oportunitatea la momentul propice, e posibil să te zbaţi inutil.
Vreţi o recomandare de afacere profitabilă garantat?

Fă exact ce-ţi face plăcere, sau ce ai visat. Când faci ceva cu pasiune sigur îţi iese.

| Ganea_Marian-Dumitru_1972 a răspuns:

Ca să reușești, trebuie să ai ambiție.

| sabin89 explică (pentru Ganea_Marian-Dumitru_1972):

Păi ambiţie am. Poate mai trebuie şi altceva.