| PloaieMarian123 a întrebat:

Salu, TPU. Am si eu o problema, am nevoie de o definite a ' simbolistica cuvantului OM ', sa fie cat mai coerenta.
Ofer : Vot + Funda + RESPECT :*

2 răspunsuri:
| Peaches a răspuns:

Nimeni in lume, nici un popor nu are cuvantul OM ".
In mitologia hindusa, Om ori Aum este considerat cel dintai sunet care a strabatut universul la inceputurile timpului. Aproape toate mantrele incep prin recitarea cuvantului "Om".Cei ce proslavesc acest simbol se cred binecuvantati cu noroc, confort material si puteri spirituale.
A fi "OM" inseamna a fi o persoană de încredere înzestrată cu însușiri (morale) deosebite.
din DEX : A face (pe cineva) om = a) a educa, a instrui (pe cineva) dezvoltându-i însușirile umane caracteristice; a asigura învățătura cuiva calificându-l într-o profesiune; b) a da, a oferi (cuiva) o situație materială sau socială bună. A se face om = a) a se înstări, a se căpătui, a se îmbogăți; b) a se îndrepta.
Sper ca ti-am fost de ajutor. Have fun!
winking
~Roxetta

| R0VER a răspuns:

Simbol.

oricat s'ar cauta un simbol mai relevant al omului, in orice epoci istorice si politice, printre diversi oameni de stat, personalitati istorice si politice, ca: (http://ow.ly/tLMuP), nu se va gasi cineva care sa se ridice ca SIMBOL al omului peste acestia doi - unul, ca primul om, antecesor/predecesor al Omenirii in starea in care o cunoastem: framantata de conflicte, crize de tot felul, interese meschine, falimentara - si acesta este Adam,

iar Celalalt, ca Unul care a schimbat erele, civilizatiile, cultura (El a fost sursa de inspiratie pentru arta, muzica, literatura) - si acesta este Isus din Nazareth. pe langa faptul ca lumea s-a inspirat in El in decursul civilizatiilor, in Numele Sau s-au starnit cele mai mari impotriviri din istorie, ciocniri dintre Imperii (http://ow.ly/tLMjl). in aceeasi masura insa, Numele Lui e cunoscut pe tot Pamantul ca al Celui ce a adus pacea inimii si salvarea sufletului. chiar celelalte mici simboluri (http://ow.ly/tLMuP) l'au recunoscut ca Rege al veacurilor si Domn al domnilor!

de la primul (Adam), s-a iesit din temporalitate - si s-a intrat in Istorie. de la al doilea, supranumit si "al doilea Adam" (http://ow.ly/tLLNb) - s-a schimbat Istoria si se va iesi din ea - in temporalitate (http://ow.ly/tLLT3).
Primul este simbolul decadentei, al doilea - cel al triumfului si biruintei.