"Ea este doctorandă, și va face 26 de ani, iar eu am 19...de ce s-a stins acea "flacără"?"
așa pe scurt: sunteți din ligi diferite (știi ce zic?)
In acest caz diferenta de varsta este o problema imensa, fiindca tu esti inca adolescent, pe cand ea este demult adulta.
Poti incerca, dar vei avea o surpiza neplacuta, fiindca diferenta prea mare de varsta isi spune cuvantul si apoi mediul in care se invarte fiecare.
Dupa cum o vad eu, tu trebuie intai sa ti pui intrebarea daca mai simti ceva pentru ea. Si daca simti ceva mai adanc decat "s-a dovedit a fi draguta". Ceva era acolo din moment ce te-ai gandit sa ii scrii o poezi si e chiar un gest wow in ziua de azi, rar vezi baieti care inca mai fac asta. Trebuie sa stii ce vrei, pentru ca in cazul in care e reciproca treaba, nu poti sa o lasi sa astepte pana cand te gnadesti daca "s-a stins falcara" sau nu. Inainte sa faci un pas de tipul asta trebuie sa fii sigur ca asta e intr-adevar ce iti doresti. Cand ai raspunsul, si e unul clar te poti decide mai departe. Daca e "da, o plac ca lumea", da-i inainte, dar daca raspunsul e "nu", nu-ti pierde timpul nici tie, nici ei.
Evdent ca esti inca imatur, daca nu esti capabil sa intelegi ca diferenta este prea mare intre voi ca sa primeasca poezii si avansuri de dragoste de la un copil.
Ma rog, trebuie sa experimentezi pe pielea ta, ca sa intelegi ce-ti spun acum.
Nu e vorba de iubire la mijloc.Pur și simplu îmi place caracterului ei. Vreau să îi fac un cadou, pentru că o apreciez.Anul trecut doar i-am scris o poezie pe WhatsApp, și s-a bucurat foarte mult(mai ales că sunt singurul dintre acei 20 și ceva de elevi de la școala de vară care m-ai ține legătură cu ea,și nu singurul după un an și ceva, ci încă de când s-a terminat școala de vară de anul trecut). Anul acesta voi deveni student.Ea e în ultimul an de doctorat, și poate se va muta din județ(originală e din altul). Deci e cam ultima șansă să îi dau ceva, pentru că nu știu ce va face mai departe, și cred că ar fi nepoliticos să o întreb.
Nu e reciproc.Nici nu se poate asta.Clar nu ar accepta.Și nu e ideea că "o plac".Mă atrage prin frumusețea și caracterul ei.Atât.
Nu sunt avansuri de dragoste! E un cadou. Când băieții îi fac un cadou dirigintei de 8 martie e avans de dragoste? Nu, e cadou!
I-am scris una și anul trecut, și chiar i-a plăcut foarte mult.Dar atunci nu am putut decât să îi scriu online.Acum mă pot vedea cu ea fizic(din septembrie voi deveni student).
Nici pe departe nu este o legatura profesor-elev... analogia este total deplasata in acest caz.
Eu ti-am dat un sfat venit "adult" nu dupa intelegul si scernariile facute de un adolescent.